Förra veckan föll vi på målsnöret och många sköna slantar hamnade i fel fickor… Nu ska vi dock ta gruvlig revange när hemmaplansfördelen ska utnyttjas till max. Kalmar har under många år varit som ett andra hem för oss och med alla kontakter runt om i småland så har vi järnkoll på lördagens omgång.

Två riktigt roliga spikar ligger till grund för vårt systembygge och en handfull med en handfull rensare till ser det minst sagt lovande ut.

Banan hade man så sent som till i torsdags förhoppningar om att kunna köra barfota på. Man lade på nytt ytlager och saltade, men med minusgrader likt i tomteland så blir det minst skor med hakar bak. Ingen vinklad vinge eller open strech att tillgå så vanligt trav med andra ord.

Avd 1

Veckans bank finner vi redan i inledningen. Ridgehead Cahore är som en kanon från start i voltningen och kommer att sitta i spets på två steg. Motståndarna göre sig ej besvär med att sätta upp något tempo utan kör vänligt om andrapriset.

Värst emot är Utah Hornline som har toppform. Sist var han felbalanserad och kommer u att gå med skor runt om. För er med stor plånbok kan det vara ett kul streck!

Avd 2

Här spikar vi ett något mer vågat ekipage. No Hurry har verkligen blommat ut på slutet och har inte gjort något dåligt lopp sedan i somras. Nu har han ett bra läge och har inga problem att gå med skor på hovarna. Loppet sist var ett led i matchningen mot detta lopp och vi tycker han möter lättare djur än på länge – toppchans för denna gedigna springare.

Avd 3

Veckans lampa ska vi släcka här och nu. Copper Beech är en bra häst och han ska normalt ha en toppchans här, men vi är mycket tveksamma. Hästen tvingades gå med bakskor (jättenackdel) sist på Jägers och den banan är sju resor bättre än Kalmars. Det innebär att hästen med stor säkerhet måste ha även brodd bak här och då är hästen än mer missgynnad. Då han inte heller under några omständigheter kan ha skor fram är risken att han blir hovöm och med alla dessa minus måste han garderas. Super Light har återkommit fantastiskt efter sin skada och har varit klart vass på slutet. Hästen räds inte skor på hovarna och vi tror han sätter sig lugn i dödens på favoriten och ska därifrån räknas på sin hårdhet. Rysarna i loppet är Conrads Epilog och Narval Décajuel. Den förstnämnda är härdad i årgångsloppen och har visat fin form på slutet bla vid sin lätta spetsseger sist. Han går alltid med skor och från sitt smygläge ska han räknas. Narval har startats igång för sin nya tränare och har kommer mer och mer. Hästen är normalt ingen sprinter, men med rådande omständigheter mitt i vintern är styrka klart underskattat.

Avd 4

Veckans kanske mest svårlösta lopp där spelarna gjort tråkige Dunder Nalan till stor favorit. Vi garderar så mycket pengarna räcker till och tror på skräll.

I´m Alone Face är normalt hästen i loppet. Den fina pållen har gått i dödens på slutet och gjort det med bravur. Risken är åter ett tungt lopp, men med tanke på att han vunnit ett betydligt tuffare V75 lopp tidigare ska han räknas tidigt. Otto Gene är kastrerad sedan några månader och har efter det utvecklats ytterligare. Nu är det spåret emot, men hästen är tuff och måste räknas. Quantum Winner står med bra läge och älska att gå i spets. Lyckas han svara ut favoriten måste han räknas. Live Champagne är en minst sagt lustig häst. Hon går inte ett steg utanför Kalmar, men när det vankas hemmaplan vaknar hon till. Med perfekt läge här ska Zackrissons tvårspeediga märr räknas som storskräll. Fler roliga drag är Organic Value som när han är frisk besitter mycket hög kapacitet (tränar klart förbättrat nu) och Lucas E som var mycket bra i sin debut sist efter vila.

Avd 5

Lärlingsloppets tre mest streckade hästar har alla brister som gör att de måste garderas och vårt förstastreck är streckat under tio procent!

Harry Haythrow har alltid visat kapacitet, men inte vunnit förrän sist. Hästen bombade då till ledningen och vann med halva upploppet utan att förta sig. Hästen öppnar bra och kommer att hamna bra till här. Fakir Dìnverne vann V75 sist han startade och visade då att han går bra med broddar. Nu är läger lite trist, men hästen är stark och med rätt ryggar ska han räknas. Highlander Club är ingen häst som radar upp segrarna, men sist hade hästen vunnit plättlätt om luckan uppenbarat sig och med de reservkrafterna i bagaget kan han skrälla här.

Avd 6

Normalt står loppet mellan Sharapova och Wiona, men båda står med tillägg och det är många att runda.

Sharapova måste även gå med skor vilket hon inte gjort sedan i våras och hon är inte värd över 70 procent vilket är hon är streckad på nu. Wiona kommer att tappa värdefull mark från början och även om hon är tämligen oöm så kommer hon att få ett tufft sistavarv. Late Speed ser vi som ledaren i loppet och från spets har hon visat sig svårslagen. Får hon maska bort Några hundra meter blir hon inte lätt att tas med. Americandream A.T spurtade som vanligt bra sist och var bara slagen med en knapp längd som favorit. Nu är hon helt bortglömd av spelarna och får hon sitt smyglopp blir hon mycket farlig. Prima Stella vann lätt sist från spets och är kanske hästen som gynnas mest av den hårda banan. Hon går alltid med skor och går även bra bakifrån. Jätterysarna är Simb Rouge och Carmen Launcher. Simb Rouge har verkligen toppform och kan öppna riktigt vasst i volten. Från rygg på ledaren eller tredje invändigt kan hon överraska många till härliga två procent. Carmen Launcher är normalt en häst som ska streckas tidigt i ett lopp som detta, men hästen har inte visat full from på länge. Sist såg hästen dock bra ut, men drogs bakåt av en trött konkurrent så det är bara att glömma. Vi vill höja ett varningens finger då hon har en riktigt hör grundkapacitet.

Avd 7

Här tror vi det står mellan tre hästar och vi sticker ut lite och rankar Orso etta trots hans minst sagt tråkiga resultatrad.

Orso radade vid samma tidpunkt förra året upp seger efter seger på V75. Hästen formligen pulveriserade morståndarna och trivs bäst när det är kallt och hårt. Sist såg hästen bättre ut än på mycket länge och spurtade bra från omöjligt läge. Nu lurar vi lite på om han kan komma till spets via stallkompisen Roberto, som är en riktig startkanon, och då blir han svår att komma till tals med. Jos Cortina satt fast i samma lopp som vår tipsetta förra gången. Hästen såg ut att ha ett ton kvar i linorna, men är inte lika vass med skor som utan. Från perfekt läge måste han dock räknas och vi streckar. Omega Boka vann sist, om än lite turligt. Hästen är dock jämnheten själv och kommer han bara ut från sitt läge ska han ha en god chans att dyka upp på målsnöret.

Stora systemet: 3528 rader / 1764 Sek

1. 5
2. 8
3. 3,4,7,9
4. 1,2,4,5,7,11,12
5. 1,3,6,11,14,15
6. 1,4,5,9,11,13,14
7. 1,3,5

Lilla Systemet: 504 rader / 252 Sek

1. 5
2. 8
3. 3,4,9
4. 1,2,4,5,7,11,12
5. 1,3,6,11,14,15
6. 1,4,9,14
7. 5