Så var det äntligen dags för Kalmar att på nytt anordna V75. Det passar oss bra då vi har god form och snuddat på 7:orna två veckor i rad. Oturen har jagat oss och det kunde lika gärna varit två raka fullträffar. Nu har vi gömt oss och oturen kommer inte att finna oss i Kalmar så vägen står öppen till rikedom.

Vi kommer att hålla Ludde i handen och det känns som att hans hästar står oerhört billigt inne i flera lopp.

Vädrets makter verkar vara glada och det förväntas riktigt fint väder till lördagen. Banan förväntas bli fin och inga konstigheter står att finna vad gäller vinklade vingar eller öppna spår.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar direkt. Robin K har visat vilken häst han är på slutet och vunnit efter imponerande insatser två gånger på rad. Ludde kommer att ladda iväg allt vad tygen håller från start och den som tar emot honom kommer inte till mål. Motståndarna är väl medvetna om Luddes inställning och kör för andrapriset – bästa spelet i omgången!

Avd 2

Volt, tilläggshästar och kortlopp brukar betyda att vinnaren står att finna på start. Vi tror också mest på hästarna där framme, men vågar inte släppa två fina djur på tillägg.

Mest tror vi på Estancia som har gjort det oerhört bra i de tuffaste årgångsloppen. Hästen verkar stenhård och hade det varit lite längre distans hade vi spikat utan att tveka. Nu vill vi se hur snabb hästen är innan vi lämnar henne själv på lappen. Onassis Neo har även hon gjort det bra med barfotabalans och med perfekt smygläge ska hon räknas tidigt. Elle De Mai gillar vi, men är mer tveksamma till kusken. Skulle Kern dock pricka från start är hästen bra nog att vinna från ledningen. Under tio procent är kusligt billigt och vi streckar. På tillägg är Queen Of Rock klart bäst. Hästen är dock hetsig och sällan helt hundra. Bästa kapaciteten i fältet har hon och med lite flyt kan hon vinna. Hon ska köras offensivt och fegar kuskarna på framspår kan hon få överta ledningen och då förlorar hon inte! Bergharens häst ska även hon med från tillägg. Såg bättre ut än på länge vid seger sist och går ner i klass. Från stall Persson rapporteras Lillinger Komp träna bättre än någonsin. Hästen går att ladda med trots spåret och Persson ska köra i spets om den nås – kul drag!

Avd 3

Guld ser inte helt enkelt ut denna gång. Flera hästar har god form, men frågan är vem sitter i spets efter 500 meter. Att Catch the Flax tar spets inledningsvis är självklart, men i gulddebuten körs han säkert inte där utan släpper till?

Vi tror att spets står mellan Evidence Ås och Strong Boy D.E. Den av de två som kommer dit ska ha en riktigt bra chans till seger. Blir det dock onödigt hård körning kan det gynna övriga och vi streckar på några till. Year In Review gick klart bra i tufft motstånd sist och har sprint som favoritlikör. Kommer hästen till från sitt svåra spår ska han räknas tidigt. Då han inte räds dödens kan det blir riktigt bra tryck på loppet. Amour Ami gillar vi, men hästen har inte sett som bäst ut på slutet. Skulle han komma ut från sitt innerspår har han dock fart att avgöra ett lopp som detta, vi tar med på grundkapacitet. Korvet Klintholm vågar vi inte lämna då han i grunden är en topphäst. Visade sist att han är på gång och hade han haft framspår hade vi rakat upp honom betydligt. Hästen är dock inte dålig bakifrån som många tidningar ger sken av. Vi glömmer inte hans avslutning på Jägers i somras när han tog många längder från jumboplats sista 400 och landade på en 10-tid.

Avd 4

Vi gör här som vi gjorde i första avdelningen – spikar Ludde!

Sebastian K gjorde processen kort med motståndarna sist och vann med halva upploppet. Ludde håller denna hästen högt och vi har hört från stallet att han är lika bra som Robin K i första avdelningen. Stämmer detta ska han springa åttor runt övriga i klass III.

Avd 5

Här var vi länge inne på att spika Nellie Vingboons som imponerat enormt sen man började sköra utan skor på hovarna. Nu ska hon åter gå barfota runt om och det kanske bara är spel mot ett mål?

Vi har dock några luringar som vi vill varna för och streckar på. La Bella Vita vann stosprinten så sent som i somras och har snabbheten i kroppen. Nu gör hon debut för Bergh och som vi sagt innan brukar Bergh få bra snurr på sina nyförvärv – kul idé! Hilma C D är nästa häst som imponerat i höst. Hästen kom bort i ett blufflopp sist, men avslutade mycket vasst och får hon rygg på favoriten på sista varvet är hon med på linjen. Justalittlespot var bra näst senast när hon höll på att vinna på V7:an. Hästen rapporteras träna som en demon och till några futtiga procent är hon värd ett streck. Princess Olga har gjort det bra i några starter på slutet, men vi är inte imponerade. Vi vågar dock inte chansa bort henne då Finnen har full rulle på stallet. Jättedraget i loppet är Tant Alo. Hästen är stark och oöm och helt bortglömd här. Tomas Johansson har smygform på stallet och vi varnar kraftigt för hästen!

Avd 6

På lilla lappen spikar vi Omega Boko som är en kanon när han får vara hel. På stora lappen garderar vi dock med tre hästar till för att känna oss helt trygga.

Omega Boko är en segerstaplare som vi tror får ta över spets från Manhattan Sassy efte några hundra meter. Från spets ska hästen ha bra chans även om han i våra ögon är snäppet bättre bakifrån. Utah Hornline har sett fin ut på slutet och Finnen hävdar att det är stallets bästa häst för tillfället. Vi känner kanske att det är lite överdrivet, men är impade över hästens utveckling. Han är distansgynnad och ska med på lappen. Fisher King fick stryk för första gången felfri sist, men det var av kanonen Chimall T T. Nu kommer han dock inte till spets och då är han mer sårbar. Vi gillar dock hästen och streckar. Manhattan Sassy tar vi med från rygg på ledaren. Hästen har inte samma glimmande form som i våras, men är snabb och med lucka blir han farlig.

Avd 7

Här kommer det att gå undan och det kan skrälla om ni frågar oss.

Hoity Toity Face kommer att laddas för spets och varken kusk eller häst är några finlirare så räkna med högt tempo runt om. Hästen är dock bättre än vad hon ser ut och har chans i loppet. Hanoi satt fast sist, men kommer som det ser ut här at få dödens. Det har han löst på bästa sätt tidigare och ska räknas tidigt. Clear Sign är vårt drag här och han såg klart uppåt ut sist. Hästen är bäst bakifrån och sist såg det mycket bra ut även om det inte räckte fram till seger. Bergh meddelar att hästen känns bättre än någonsin i jobben och vi tror han har bra chans trots tråkigt läge. Lamborghini St kostade oss 50 lök förra veckan och det svider extra då vi vurmat om hästen sedan han kom till Åke. Nu tar vi med här istället och vidhåller hästens storhet.

Stora systemet: 3600 Rader / 1800 Sek

1. 6
2. 1,2,5,9,11,15
3. 1,4,6,8,9
4. 5
5. 1,3,6,9,10,11
6. 2,4,6,9
7. 1,2,5,7,8

Lilla Systemet: 576 Rader / 288 Sek

1. 6
2. 1,2,5,9,11,15
3. 4,6,8,9
4. 5
5. 1,3,6,9,10,11
6. 4
7. 2,5,7,8