Midsommartrav på Kalmar och i skrivande stund känns allt perfekt. Väder, tips och mod är på topp och det vankas jackpot dessutom. Tipsen kommer lite senare som ni märkt, men vi har jobbat för att få det bästa från stallbacken. Hemmabanan bäddar för mycket info och det är kanske inte alltid den bästa medicinen så man tenderar att överanalysera all fakta. Vi har dock valt ut det bästa och det följder här:

Avd 1

Inledningen är kanske det svåraste loppet i omgången, eller kanske det lättaste eller?

Kan det vara så enkelt att Tom Raider får varva på 1.14 och sedan avlutar med ett 10-varv så har ni en klockren spik där. Fredde låter uppåt och det är hemmasons klart bästa chans i omgången. Vi tror dock att loppet körs hårdare än så och då kan det ge trötta ben för hästarna där framme. Vi garderar på och hoppas på några riktiga rysare. Sir Remington har toppform och får denna gång de ryggar han behöver för att vara som bäst. Lika gäller för Mighty Value som är klart bortglömd idag. Hästen är oerhört snabb när han får rätt resa och vi säger bara se upp! Vi vill även ha med Jos Cortina från rygg ledaren, Infatti November med överpace och Imola November som sitter i rygg på Infatti!

Avd 2

Här låg det länge i våra kalkyler att Ottens Julia skulle spikas, men allt eftersom luktar det tredjespår hela sista varvet och då blir det svårt.

Galax Trot får även ett streck då han var klart bra från dödens sist. Hästen kan här bli släppt till pik efter 500 meter och då blir han svårslagen. Ett ytterligare streck som är riktigt kul är Merci Arriba från perfekt läge. Hästen gick mycket starkt i spåren på Valla och vi blev imponerade. Nu kan hästen få loppet kört i halsen och då är det vi som cashar in!

Avd 3

Här har Thomas pratat med D-Å Olsson som meddelar toppform på Harpers Joker. Hästen slog en så pass bra häst som Igor Font från ledningen förra året och det kan även är bli fråga om spets och slut.

Vi väljer dock att strecka en häst till och det blir stormvarningen i omgången. Arras har man äntligen vågat testa lite fler balansalternativ på och det har fallit väl ut. Han har sett bländande ut i sina två senaste framträdanden och tvärt emot vad många säger så är han mycket bra bakifrån.

Avd 4

Här nöjer vi oss med tre djur och i våra ögon har vi då hästen i ledningen den i dödens och den bästa bakifrån.

Nobel Neo är Fredde nöjd med, men han måste komma ut om han ska kunna vinna. Vi tror han gör det och tar då dödens på United Ås. Dessa två kommer sedan att avgöra om vårt tredje streck får chansen. Kör de tufft, vilket vi tror att Fredde gör, kan det bjuda in Staro Capricon – en häst som hos en etablerad tränare hade varit dubbelt så bra. Nu är han dock så kapabel att han kan vinna även med Greger Fajersson i jollen.

Avd 5

Stolopp över korta volten bäddar för gardering. Hästarna på start är orutinerade, men allt som oftast är det där vi hittar vinnarna på de snabba sommarbanorna.

Spetshästen kommer att ha bra chans och vi tror att det står mellan Pretty Nova och Smaragd Brick i denna kamp. Nurmos är mycket uppåt på sin springare och det ska man alltid ta allvarligt på. Draget är annars O.F Sara Esclan. Hästen har imponerat storligen i enkla gäng på slutet. Sist blev han störd och det är bara att glömma. Kan öppna och får ett riktigt bra lopp från bra läge och 15 procent är ett skämt. Rio De La Plata är obesegrad felfri och kan mycket väl vara vinnaren felfri. Enda hästen med chans från tillägg är Victoria Island. Normalt ska det inte gå att vinna från detta läge, men vi tycker om hästen och on går med på det.

Avd 6

Enda spiken i omgången hittar vi här. Wood Laday följde med Hunter Brodde i tredjespår på Valla under Elitloppshelgen och var riktigt bra. Nu möter han betydligt beskedligare motstånd och ska vara överlägsen här.

Avd 7

Långlopp över tre volter ger för handen att det behövs tre hästar – en på varje volt.

Teaser Elegance är den klara förstahästen. Åkes häst var med på linjen i Harpers och normalt vinner han detta loppet. Vi varnar dock för Quick Trip som gick barfota sist för första gången. Hästen var klart förbättrad och han blir mycket farlig med samma balans nu. Rysaren är Tjacke Gold som fick ett mycket tråkigt lopp sist, men höll strålande. Kan han köra sig till spets här ska de andra vara bra för att slå av honom.

Stora systemet: 1890 Rader / 945 sek

1. 1,2,3,6,7,9,10
2. 1,5,11
3. 1,10
4. 1,6,10
5. 1,3,4,7,15
6. 10
7. 7,9,14

Lilla Systemet: 630 rader / 315 Sek

1. 1,2,3,6,7,9,10
2. 11
3. 1,10
4. 1,6,10
5. 1,3,4,7,15
6. 10
7. 7,9,14