Då var det dag för en riktiga hemmaplanen och med det så känns allt tryggt och lugnt. Spelet var inte lysande förra veckan och vi fick helt enkelt en försmak av vad vintern för med sig vad gäller banorna.

Lika komiskt som tragiskt kan vara att nämna att vi har under de senaste fyra veckorna lyckats sistaranka tre vinnare och för er som tror tvärt emot oss kan det ju blivit riktigt bra…hehe!

Banan denna vecka verkar slippa störtskurar och några minusgrader har vi inte sett till på flera veckor så tjäle slipper vi med. Banan har, torts lite omläggningar på slutet, varit fin och valfri balans kan brukas.

Vi har tre spikar att tillgå denna omgång och det ger många streck i övriga lopp.

Avd 1

Vi öppnar som dödspiloter och låter allt normalt förstånd ligga åt sidan. Västerbo Lescure spikas på alla system och 14 procent på strecken i skrivande stund är årets spel.

Nurmos har höga förhoppningar om hästen som debuterade i hans regi förra veckan. Då gick han barfota runt om i värmningen, men fick på sig ett par boots till loppet då han var väldigt rullig. Så dock även i loppet, men nu ska han gå med skor fram och det är lösningen i våra ögon.

A 12. B 10,3,1,2,9. C 6,8,11,5

Avd 2

Det känns här som att Åke sitter lite på nyckeln med Indiana Brave. Hästen var mycket bra sist, men spåret kan ställa till det, så vi streckar på med hela åtta streck.

The Classic har briljerat under hösten, men hon har varit ifrån så vi är osäkra på formen. Men vid sunda vätskor skrämmer inte 20 meters tillägg. Varning utfärdas för Solid Lady Spin. Hästen hade magproblem sist på Kalmar, men hon är riktigt kapabel när hon är frisk och det lär hon vara när man nu hittat problemet. Vidare känns Frillan Filiokus tidig. Hon vann bekvämt från dödens sist och Finnen anser att det är hans bästa chans i omgången. Från springspår kommer Right Over att tidigt att sitta i piken och hon blir svårslagen om hon får fuska bort 500 meter. Sist var det lite av den gamla Right Over vi såg och hon är bra. Vi tar även med Landlubber som har fint läge, Purle Haze som ska gå barfota som vid senaste vinsten samt Miss Delayed som suttit fast med krafter kvar på slutet.

Rank: A 2,12,14,3. B 6,8,1,11,15,13. C 7,5,4,10,9

Avd 3

Nästa spik landar vi i Guld. Adams Hall är spelarna för snabba på att döma efter förra veckans insats, men det ska sägas att hästarna som gick helt barfota då gick klart under sitt normala kunnande.

Denna vecka kommer förutsättningarna att vara klart mer gynnade för barfotahästar som Adams Hall och när Gift Kronos får köra ordentligt mot Beanie M.M, för att komma till spets, så bäddar det för vår spik. Adams vinner från alla positioner.

Rank: A 10. B 3,7,12,9. C 11,2,5,8,1

Avd 4

Här var vi länge inne på att spika Muscle Leaf, men vi ser det som svårt att hitta två vinnare från bricka tolv. Hästen är annars den klart bästa i loppet och han blir trots spåret förstahäst.

Ruby Silas var lite sämre sist hon var ute, men rapporteras vassare på nytt. Springspår är bästa spåret för henne och hon blir farlig på speed. Don Cascade är en annan som man inte får glömma. Hästen gick bra från svårt spår sist och hade han inte blivit störd i sista sväng hade han varit klart närmare i mål. Samolli gick förvånansvärt bra bakifrån sist då han i våra ögon är en spetshäst. Nu har vi omvärderat detta och han går med på tokform. Quantum Winner och Min Flamma är två hästar som är klart uppåt. Båda kommer med färska segrar och vi känner inte för att plocka bort någon av dem.

Rank: A12. B 7,8,10,4,2,5. C 3,6,11,1

Avd 5

Det blir dyrt när Kalmar valt att lägga två stolopp inom V7-ramen. I alla fall när man gör som vi brukar och garderar flitigt.

Bästa hästen anser vi är Alvena Nancy som gjort det ruggigt bra i Finnens regi. Sist hoppade hon dock och visade att hon inte är helt att lita på, men går hon iväg så blir hon svårslagen. Tiffany Brodda går denna vecka ner lite i klass när hon slipper möta kulltopparna. Hon hoppade sist i Breeders-finalen och kan få nytta av de sparade krafterna här istället. Finest Kemp är en liten favorit för oss här på Spelaspel. Hästen är bättre än hon fått visa då hon varit sjuk i omgångar. Nu har hon varit frisk en längre tid och hon blir farlig att negligera. Larome gjorde en monsterdebut för Åke i juli och har även gått bra efter det. Nu återkommer hon efter två månaders vila och ska räknas tidigt. Ett riktigt kul drag är Unique Zon. Hästen är en riktig glänsare och snabb som få med rätt resa. Nu står hon lite dåligt till, men får hon lucka in på upploppet så är hon kvick nog att slå av dom där framme. Glittra C.D blir sista strecket på lappen. Hästen är jämn och säker och står här med bra läge. Nu får hon även Öjje i jollen och det kan i detta fallet liknas vid en bloddopning a´la finska längdlandslaget.

Vi hoppar över Global Instinct så hon inte sett hundraprocentig ut på slutet trots segrarna. Hästen har varit stegig från start och kört upp huvet och varit nära att hoppa. Från detta läge krävs att hon träffar rätt annars blir hon hängande vilket vi tror händer.

Rank: A 8,4,15. B 14,11,8, 7,1. C 13,3,6,5,2,10,12.

Avd 6

Även här sitter Sur-Åke på favoriten, men nu känns det som att han stöter på klart tuffare motstånd än på slutet och vi anser att han är i klar förlustfara.

Från spets ska He´s a Gangster slås och det är ingen lätt nöt att knäcka. Luddes häst har gått bra hela året och nu är det på nytt bilstart – något han definitivt är gynnad av. Hennessy Vint är ett lysande exempel på hur olysande Tommy Hanné är som tränare nu för tiden. Hästen har efter tränarbytet varit riktigt läcker i regi Hellestedt och han ska med på alla seriösa spel. Rysarna i loppet är Jack Z och Ganador. Båda har levererat vassa avlutningar på slutet och kan dyka upp på linjen om tempot blir allt för hårt därframme.

Rank: A 1,5,2. B 10,9,4,3,8,11. C 12,6

Avd 7

Den enda riktiga segerchansen bland hemmatränarna har ”Rulle” med Strong Boy D.E. Hästen har verkligen blommat ut till en riktig kanon. Läge och form är bra och vi spikar.

Det optimala är naturligtvis om Rulle hittar till ledningen direkt, men då får han köra ordentligt från början så Korvet Klintholm stannar på hans utsida. Fixar han det så är han spenklar. Misslyckas han är han nog bra klar till 75 procent – dock fullt tillräckligt i våra ögon.

Rank: A 4. B 11,7,2,9,1. C 5,3,12,8,9,6

Stora systemet: 1140 Rader / 720 Sek

1. 12
2. 1,2,3,6,8,11,12,14
3. 10
4. 2,4,7,8,10,12
5. 4,8,9,11,14,15
6. 1,2,5,9,10
7. 4

Lilla Systemet: 360 Rader / 180 Sek

1. 12
2. 2,3,6,12,14
3. 10
4. 7,8,10,12
5. 4,8,9,11,14,15
6. 1,2,5
7. 4