Äntligen! Nu har vi hemmaplan och då ska vi verkligen utnyttja fördelarna. Sveriges fina framträdande i EM-fotbollen har även givit oss mycket mer analystid än vad som var inplanerat i kalendern. Lite sill har jag hunnit med, men drickat har jag hoppat över då vår nedkomst landade i dagarna (TRE VECKOR efter Elitloppet och jag som inte fick åka…)

Fredde Perssons djur har vi järnkoll på och även flera andra kalmarkameler som går ut på banan detta midsommartrav. Hoppas ni har haft en underbar Midsommarhelg och att ni nu följer denna analys som står med hemmaplansfördel denna gång. Häng med…

Avd 1

Vi går ut hårt och utnämner sure Svanstedt till vinnare. Vi trodde hårt på Worship redan förra gången, efter en brutal premiär i Svanens regi, men hästen floppade och såg inte lika bra ut som i debuten. Denna gång kommer ”Sure” inte att plocka ut hästen i dåligt skick utan ni kan räkna med en maxprestation.

Vi spikar ovan nämnda, men för den som tvekar så ska vi bena ut loppet en aning. Utan att veta hur snabb vår tipsetta är ut så vidhåller vi i teorin att Global Investment är snabbare och med spår innanför så sitter han nog omgående i piken. Sj`s Photocopy hamnar som det ser ut i dödens, om nu inte Svanen anser att det är hans position. Bakifrån kommer snart hästar som Kanonis Lobell (går bara med tätkänning), Xanthos Crown och Garland Kronos. Ledaren kommer inte att få vara i fred och det kommer att gå ruskigt fort i loppet.

Rank: A 4,3,9,5. B 12,9,8,1,10. C 2,6,7

Avd 2

Ett fint långlopp där många Kalmarhästar har ögonen på sig. Flera har chans och vi tar med några av dem.

Vi börjar med Don Ariel som såg lysande ut i sin debut för Gooparna. Hästen såg härligt vass ut och hade ”allt” kvar i mål efter att ha rundart ett enklare gäng från dubbla tillägg. Alexia Avanti blir dyr om man missar denna gång. Hästen är streckad på nio procent och kommer att gå barfota för första gången. Sist han var ute över långa häcken så fick han stryk av Golden Tilly och han hittar vi inte i dessa listor! Flash Coger var riktigt vass sist och han går bra med nya kuskar. Får han sitt lopp kan han tacka med att spurta ner samtliga. Strong Boy D.E är en herre som inte går av för hackor. Hästen har laddats länge för denna uppgift och kan mycket väl vara vinnaren om Blomqvista-pojken vilar en aning på hanen. Kusken kan ibland mållåsa och då blir det för hårt för pållarna. Sissel Godiva är en annan donna som inte räds varken motstånd eller distans. Hon ar uteslutande mått kulltoppar och nu känns motståndet en aning kallare. 13 porcent känns på tok för lite. Sist ska vi även presentera en entaggare som börjar visa framklövarna mer och mer. Ex Bore brukar ha en ruggig formtopp så här års och han gillar distansen. Uhrberg får chansen denna gång och han har lotsat fram lite osäkra djur till vinst tidigare.

Rank: A 2,7,9,15,11,5. B 12,14,1,3,8,13. C 4,10

Avd 3

Vi fortsätter med redan inrutat mönster och spikar sure Svanstedt. Denna gång dock inte med egentränat utan med formtoppade Yorktown Gunner. Vi blev positivt överraskade sist han var ute och han gav Jaded en riktig match. Barfota runt om på nytt och vi tror att Adielsson är rädd om Robis Ingo och släpper när den gröne mannen kommer farande och tar över.

Det hela står och väger om nu Adielsson väljer att släppa spets. Hästen har dock inte den hårdheten i våra ögon och då bör han släppa. Jaded är hästen som kommer att profitera om killarna där framme inte kommer överens. Även skogans Joker var tapper sist när han gick 11,7 över medeldistans och höll sånär undan för Dumle Loss. Hästen känns dock vassast i front och dit kommer han inte nu. För er som garderar vill vi varna för Sundance Clover som kommer att vinna den dagen han får rätt resa.

Rank: A 6 B 1,9,4,11. C 7,2,5,3,8,1

Avd 4

Ett klurigt stolopp med ojämna volter. Två pållar på start känns som tänkbara vinnare, men de klart bästa hästarna står med 20 meters tillägg.

Vår förstahäst är helt klart Yellowsky. Hästen är en riktig kämpe och har formen på topp, hon kan mycket väl vinna även om hon tingas göra jobbet helt på egen hand. Väst emot är Montana Princess som besitter hemska fartresurser. Hon var sjuk sist och kan sakna lopp i kroppen, men även Allez Rhodesom är en fin häst. Här har hon ett tråkigt läge över hetsiga 1600 meter. Går hon iväg felfritt är hon given i striden. Sist med på lappen går Gentle love. Hästen gick undan lätt från piken sist, men har även gjort bra lopp bakifrån.

Rank: A 15,4,13. B 11,7,12,10,1. C 6,8,5,3,2,14,9

Avd 5

Veckans jämnaste lopp. Vi tar med inte mindre än nio hästar och hoppas att det skräller riktigt bra. Evening Star var riktigt påpassad sist på V75-an hästen svek dock från piken och har laddat batterierna sidan dess. Är nog bästa hästen, men vi vill se lite jämnhet innan vi lämnar honom ensam. Varning på Önas Atlas som visade grym styrka efter gunga sist. Nino Coger håller Fredde högt och han var riktigt vass efter att han var uppfräschad sist. Vi varnar kraftigt även för två helt ostreckade hästar. Robbie Williams som hoppade i striden sist och Carnegie Hall som vi passat på slutet. Mellan dessa uppräknade hästar tar vi även med alla på framspår och Djingis som dominerat hemma på Jägerso på slutet.

Rank: A 1,4,6,7,11. B 8,2,3,5. C 10,9,12

Avd 6

Här går vi kort och framhåller två hästar som inte är särskilt påpassade någon av dem.

Fire har varit mycket bra i sista två sista framträdande. Han har varit den moraliska vinnaren och imponerat storligen på oss. Hästen är helt okänslig för positioner och har dessutom en riktigt bra spurt så håll i hatten. Vi tar även med Tom Raider som hade vunnit under Elitlopps-lördagen med lucka. Hästen satt fast med rubbet trots högt tempo hela vägen. Fredde anser att det är hans bästa chans och vi tror honom.

Avslag på lindus Key som kommer att få Philip K över sig från start. Ludde jkör med skygglapparna på som vanligt och ingen av djuren kommer till mål…

Rank: A 9,11. B 12,4,7,3,6,1,2. C 8,5,10

Avd 7

Här har vi pengar att strecka vill och så gör vi. Loppet är jämnt och lite småklurigt att se 500 meter in i loppet. Några höjer sig en aning och följ ranken så avgör ni hur många ni vill ha med.

Vi tror mycket på Luckytobeborn som satt fast sist. Tyvärr kör Olle på nytt och det är anledningen till att vi väljer att inte spika. Gubben har tappat mycket instinkt på sista åren och det är nog dags att lägga körspöet på hyllan…

Coctail Ass har äntligen ett bra läge och han är nog vinnaren om luckan kommer i rätt läge. Hästen har en ruggig speed och har nu inte Graafs bokföringproblem spritt sig till hästarna så har han mycket bra chans. Missa inte heller Foolex som var vass på Valla. Barfota runt om nu och det är en växel till. Q. Forty Five fick dödens sist och det pallar han ej. Bättre läge nu och vinst med rätt resa? Vi vill varna även för fina hästar som Amiral Sund och Uncle Joe´s Jet. Elv procent på båda och det är positivt för oss.

Rank: A 9,1,10,3,2. B 6,7,4,11. C 8,5,12

Stora systemet: 2430 Rader / 1215 Sek

1. 4
2. 5,7,9,11,15
3. 6
4. 4,13,15
5. 1,2,3,4,5,6,7,8,11
6. 9,11
7. 1,2,3,4,6,7,9,10,11

Lilla systemet: 450 Rader / 225 Sek

1. 4
2. 5,7,9,11,15
3. 6
4. 4,15
5. 1,4,6,7,11
6. 9
7. 1,2,3,4,6,7,9,10,11
Lycka Till!