Välkomna åter till Spelaspel och veckans V75-analys. Förra veckan blev det fem rätt på båda systemen efter att spiken hoppat i sista avdelningen. Inga stora slantar in, men extra nöjda var vi dock med stormvarningen på Ossy Ness som vann lätt till snyggt odds!

Denna vecka är det hemmaplan för vår del och tävlingarna ser ok ut. Inget som sticker ut, men lite kul extrainformation har vi som alltid att bjuda på. Det luktar för övrigt favoritrad lång väg och vi bli förvånade om det blir jättestora pengar, men vi ska göra ett allvarligt försök att dryga ut semesterkassan ordentligt.

Ingen nederbörd väntas och det ska gå att köra utan skor om man så önskar. Inget snikspår eller vinklad vinge heller!

Avd 1

Första avdelningen ser ut att gå i ett rasande tempo och vi är inte helt säkra på att favoriterna pallar för det. Det kan bädda för ett par skrällar och vi vill ha med dem på lappen.

Favoriten Sanity ser ut att kunna sitta i spets efter 500 körda. Det kommer dock att gå undan då flera invändiga djur slåss om att få ryggen på honom. När tempot sedan lugnat sig något kommer Åke att styra på med tokstarke Classic Tile. Tempot hålls sedan uppe loppet igenom och vi tycker att tre hästar till är bra nog att slå av favoriterna. SJ.´s Otto har inte hittat fjolårsformen ännu men rapporteras mycket fin i träningen. Hästen kan avsluta snabbt och dessutom göra mycket på egen hand. Normalt är han lika bra som favoriterna och ska räknas. Youpi är i full form och vann lätt sist på V75. Nu står han lite sämre till, men blir farlig att plocka bort. Yukon Boko gillar vi och han har verkligen varit fin på slutet. Nu har han ett förträffligt läge och skulle han få luckan in på upploppet är han snabb nog att växla ner ett gäng som detta.

Avd 2

Här spikar vi Muscles Spirit på lilla lappen. Hästen står med perfekt läge över perfekt distans och kommer från en snygg insats under Elitloppshelgen. På stora garderar vi dock då hästen inte startat på en månad och kan vara lite ringrostig.

Värst emot vår tipsetta är Perfekt Toll som sist visade prov på det tränare Svensson sagt hela tiden – att det är en kanon! Hästen formligen blåste förbi ett bra gäng och vann åkandes med krafter kvar. Här kommer han på nytt att få göra lite jobb själv då han inte kan öppna så fort, men det bekommer honom knappast i nuvarande form! Nästa klara streck är Dollar Access som varit ute bland kulltopparna och gjort det bra. Hästen kan få en fin resa då han har finfina startryggar och är snabb ut. Skrällarna Opal Hall och Continental står med trista lägen men har fin form båda två och räknas vid överpace.

Avd 3

Lavec Kronos är stor favorit här och det är kanske helt rätt? Vi tycker dock att det finns en uppenbar risk att hästen blir av med ledningen och riskerar att bli fast invändigt. Sist hade han samma läge och kunde hästen inte svara långsammare hästar än de han möter här. Vi tycker det är läge för favoritfall.

Harpers Joker är spetsfavoriten här och eftersom det inte finns någon annan än favoriten att släppa till så kan det bli så att hästen får fuska bort ett halvvarv i spets och då blir han mycket svår att tas med. Bakifrån måste även I Won´t Dance och Neo Holmsinde med. Båda är ruskiga avslutare och har visat att de kan vinna lopp av denna karaktär!

Avd 4

Vi väljer att gå kort i detta lopp och nöjer oss med två hästar som klart höjer sig över mängden här.

Trogil får räknas som etta efter sin fina debut för Åke senast. Hästen var som ett lås från snävt spår i starten och vann sedan plättlätt från spets. Från springspår ska han åter räknas med fin spets-och-slut-chans! Motbudet är Crowne som verkar vara något utöver det vanliga. Hästen är mycket fin och rör sig som en stjärna. Även han är snabb ut och skulle han lyckas svara ut Trogil blir han inte lätt att tas med.

Avd 5

Spiken hämtar vi här i Global Midnight. Hästen är obesegrad och sist, i sin tredje start för livet, gick hon 12,5 över korta häcken – lätt. Hon verkar helt okomplicerad och i detta gäng ter hon sig helt överlägsen! Vår källa säger att hon kan 1,13,5 över aktuell distans och då fattar ni själva – galopp emot!

Avd 6

Här kommer det att gå undan från början. Staro Divine, Kaffir Face och Conchita Exlusive vill alla till spets och det luktar sprängd ljudvall. Vi tror Kaffir Face går segrande ur striden, men det kommer att kosta.

Kaffir Face gick barfota runt om sist och var underbara att skåda från spets. Han svarade loppet igenom trots toktempo och höll till kort innan mål. Insatsen var fantomlik och hade han gått med samma balans här hade han varit stenklar. Nu blir det dock skor på nytt, då han ska ut i sprintmästaren om en dryg vecka, men han ska räknas tidigt trots det. Conchita är även hon en kapabel häst i fin form. Hon är ruggig ut och skulle Ludde vara allt för passiv från början är det hon som sitter i spets. Därifrån är hon klart bäst och klar tvåa i rankingen. Indigo Broline hade vi normalt kanske rankat högre, men hästen har vilat och behöver lopp i kroppen. På grundkapacitet måste han dock ed på alla seriösa lappar. No Fear Elkär har vi lite info på. Hästen känns bättre än någonsin i träningen och har tagit förra loppet mycket bra. Blir det så högt tempo som vi väntar oss i loppet har ni här ett miljondrag med klös här!

Avd 7

Avslutningen ser jämnare och jämnare ut ju mer man läster startlistorna. Det är inte många som är chanslösa och som ni vet är det jobbigt att stå med tillägg över de snabba sommarbanorna.

Vi tar med fem hästar som alla har goda segermöjligheter. Den som står bäst till i våra ögon är New Line. Hästen är snabb ut och har fin form. Sist var han ute mot tuffa hästar i Danmark och gjorde det bra. Lång distans är hans bästa och är ett kul drag. Zingaro Transs R står med ett tillägg men visade sist att han inte har några problem att gå bakifrån. Hästen vann ett bra lopp från spår 12 och imponerade. Nu ryktas dock att han måste gå med skor fram och det kan göra några meter då han var finare än någonsin barfota runt om sist – vi tror dock det räcker ändå. Lord Of Crown gör debut för Lähdekorpi och står med perfekt läge. Hästen har alltid visat sig ha hög kapacitet, men har varit ojämn. Finnen är bra på denna typen av hästar och han ska räknas. Gidde T.H är en långskuffare av rang och är aldrig chanslös. Vi tycker dock att han såg lite sämre ut sist och rankar ner honom något på det. Sist med på systemet går Nash As. Hästen ser ut som en blivande kanon, men är svår när det blir tempoväxlingar. Han går därför alltid i hårt jämt tempo vilket brukar innebära tuffa löpningar. Han tränar dock som en gud enligt Ludde och det brukar betyda att hästen kommer att göra ett bra lopp.

Stora systemet: 4000 rader / 2000 sek

1. 3,4,7,10,11
2. 1,3,9,11,12
3. 1,4,9,10
4. 3,6
5. 4
6. 3,5,7,10
7. 1,5,9,11,14

Lilla systemet: 400 rader / 200 Sek

1. 3,4,7,10,11
2. 1
3. 1,4,9,10
4. 6
5. 4
6. 3,5,7,10
7. 1,5,9,11,14