Jag ska börja med att ursäkta avsaknaden av analyser förra veckan. Anledningen är att jag mist en vän och kollega i en tragisk händelse och veckan har inneburit mycket fokus på annat än världsliga saker som spel. Nu är vi dock tillbaka och hoppas kunna bidra till stora vinster till er trogna läsare!

Vilket härligt spel V75 är. I två veckor i rad har en ensam spelare knipit hela potten och fått sin plånbok fylld med många härliga miljoner. Även om det inte varit vi så kan vi inte annat än mysa med tanken att chansen finns för oss som är med.

Denna vecka är det Jägersro som är värdar och det är ganska fina tävlingar med Elitloppsvinnaren Brioni mor Quarcio Du Chene som dagen höjdpunkt. Valfri balans är senaste budet från banmästare Persson och tänk på den vinklade startbilsvingen.

Avd 1

Vi öppnar hårt och spikar Global Manhattan. Hästen lovade mycket hos Nurmos och när han sedan gick till Åke var tanken att han skulle blomma fullt ur, men så har det inte blivit. Hästen har inte fått till det utan det var först sist om hästen fungerade fullt ut.

Nu ser förutsättningarna dock mycket fina ut och det luktar spets och bestämma lång väg. Vi tycker att det är en sund spik.

Avd 2

Stoloppet ser som vanligt vanskligt ut och då favoriten Denco´s Queenkilab hoppat bort sig på slutet är en stor gardering på sin plats.

Emma Nips är vårt drag i loppet. Hon gick mycket fint sist och tränar än bättre nu. Får hon lite hjälp med tempot kommer hon att dyka upp på linjen! Calyps Blue Chip vann lätt för två starter sedan och såg mycket fin ut om än i enklare omgivning. Sist hoppade hon i starten men såg i övrigt fin ut. Normalt ska hon räknas tidigt. Ledaren i loppet är Evita Brodda och hon kan kanske leda hela vägen om hon har en bra dag – måste med. Från tillägg startar många bra hästar och vi tar med alla utom Ditte Vingboons. Extra varning för High Eleven L som mötte årgångstopparna i Norge och gjort det bra. Yvory Queen är en ruggigt speedig dam som är på tok för lågt streckad här – miljondrag! Nubia, One To One och In Session Broline är ingen chanslös och samtliga går med på lappen.

Avd 3

Guld ser härligt trevlig ut denna vecka. Om än är det bara ett fåtal som kan vinna, men en härlig duell är att vänta mellan Brioni och Quarcio Du Chene.

Vi hoppas och tror att Lövgren svarar upp spets och att Björn får köra i dödens. Dessa kommer att duellera upploppet ner och då smyger Nick Nock med i rygg på Brioni och sätter nosen först! Visst lite långsökt, men stämmer det försvinner 95 procent att spelarna och vi är lockade att försöka…

Avd 4

Likt andra avdelningen är klass ll mycket svårlöst. Vi streckar alla utom fem och 12.

Varning speciellt för Will Olas Arn som verkligen har formen på topp. Hästen har visat att han kan avsluta vass och från fint läge finns även viss spetschans – sex procent är ett skämt! Unesco Brodde är även han ett givet bud. Hästen visade prov på härlig inställning sist när han vann mot bättre hästar än dessa. Med bra fart på loppet blir Unesco mycket farligt. Mellby Vargtass var fin i comebacken och hästen tränar mycket bra. Hästen testade i årgångsloppen förra året utan att göra bort sig och det känns om att han går ner i klass en aning här – varning!

Avd 5

Nästa garderingslopp känns om möjligt ännu mer svårlöst ut än föregående. Lärlingar och ston har vi sällan löst med en spik och inte heller här känner vi oss byxade att försöka.

Memo Ribb ser intressant ut och har dessutom Johan Untersteiner i jollen. Hästen fick en stygg resa sist och hoppade, men var bra gången innan och ska räknas tidigt här. Orca är även hon tidig i resonemanget. Hästen är snabb, men behöver hjälp med ryggar och får hon det ska hon vara med och göra upp om vinsten. Raliana är favorit efter att ha vunnit fyra raka segrar. Dessa är dock tagna i enkla gäng och tre av dem efter mycket fina resor. Vi vill se mer av hästen innan hon lämnas ensam på V75. Listas Tara gör bra lopp för jämnan och gjorde det bra efter tufft lopp sist. Nu hoppas Oscar på ryggar och hon ska räknas. Very Sober är miljondraget i loppet. Hästen har visat klar uppåtform på slutet och avslutar vasst med rätt lopp – stormvarning! Med på lappen går även Lindset Trot och Starbec´s Mrs Chip som båda uppvisar fin form för dagen.

Avd 6

Här sticker vi ut hakan en hel del och spikar en häst streckad endast på 14 procent. Till saken hör att Online Dámour är fullständigt felstreckad här och vi hade räknat med att hästen skulle vara streckad på 50 procent när vi såg listorna i söndags.

Vi tycker att det är värt att spika när han ger så bra tillbaka vid vinst och från fint läge blir hästen mycket svårslagen.

Avd 7

Vi avslutar som vi började med att spika. Denna gång dock hästen som ska ha bäst vinstchans i hela omgången – Jackal Face.

Hästen är blixtrande snabb ut och kommer lätt spets som vi ser det. Väl där ska det vara sjukdom emot!

Lilla systemet: 660 rader / 330 sek

1. 3
2. 3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,15
3. 1,3
4. 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11
5. 2,8,9
6. 4
7. 5

Stora systemet: 2310 rader / 1155 sek

1. 3
2. 3,4,5,6,7,8,10,11,12,13,15
3. 1,3,9
4. 1,2,3,4,6,7,8,9,10,11
5. 2,5,6,8,9,11,13
6. 4
7. 5