Derbyhelg och fina tävlingar i dagarna två i Malmö. Lördagen inleds med sedvanliga V75-tävlingar. Loppen håller hög kvalitet och det ser kul ut spelmässigt. Söndagen följer i samma spår och även då spelar vi V75, dock mer ett betydligt mindre spelvärde. Det är stor skillnad mellan lördagens omgång som ser svårlöst ut och söndagen som ter sig väldigt favoritbetonad. Vi väljer att spela lördagsomgången och njuter endast av loppen på söndagen.

Båda dagarna ska enligt vädertjänsten bli helt ok, med fördel för söndag som ska bli riktigt fin. Valfri balans båda dagarna bjuds.

Avd 1

Mellby Sambuca blev hårt utmanad senast, men segern var nog aldrig riktigt i fara då Svanen bedömde att han skulle avgöra på speed och därmed blev lite häpen när den han skulle slå var nästan lika snabb. Nu är det spetsläge i på nytt och i våra ögon enklare emot så spets och slut känns helt på sin plats här.

Avd 2

Ett fint treåringslopp med några fina utländska gäster står på menyn i avdelning 2.

Vår förstahäst är Kash´s Cantab som vi tycker mer och mer om. Hästen har körts väldigt avvaktande för Stig H och det känns som att han är rädd om hästen. Nu är dock förutsättningarna för ett offensivt upplägg bra och det ser ut som en bra segerchans från spets. Orne As är annars en häst som vi tjatat mycket om på spelsspel.se. Hästen är mycket duglig och blir hårdare och hårdare hela tiden. Nu får han gå i dödens som det ser ut, men även därifrån måste han räknas tack vare sin hårdhet. Tyska derbysegraren Lobell Countess är en darkhorse i loppen. Hon har bara en förlust i bagaget och då hon slagit hingstarna förr ska hon räknas tidigt. Staro Foot Loose är en snackhäst som startat flera gånger i Sverige dock utan att skörda större framgångar. Hästen är dock bra och med rätt resa ska han räknas här. Showtime F vill vi varna lite för nu då han har lopp i kroppen och dessutom ska gå utan skor fram. Sist var han lite seg, men känns fantastisk i träningen!

Avd 3

Guld ser vid första anblicken ut att vara vigd år Sebastian K. Hästen som verkligen strålar för dagen har gjort det mycket bra på slutet och ska naturligtvis räknas, men!

Conny Lugaur låter hälsa att han ska köra i spets med Lass Inspiration som är mycket snabb ut. Det finns risk för utdragen körning mellan Sebastian och honom. Sebastian har stannat i spets flera gånger och skulle det krävas en maxladdning för att komma förbi Lugaur så kan det bli kalla ben till slut. Vi vill varna för Alvena Pele som kom bort från svårt läge sist, men har full form. Från bakspår startar även Strong Boy D.E med chans. Hästen såg finfin ut på Kalmar sist och profiterar på ett eventuellt för tufft tempo där framme. Med måste även Hardy Ribb som från perfekt smygläge kan bli en obehaglig överraskning. Hästen gör nästan aldrig dåliga lopp och har härdats mot bra hästar under lång tid.

Avd 4

Klass II-loppet ser nästan omöjligt ut att lösa i våra ögon. Vi gör en fuling och tar alla hästarna.

Ska vi höja upp några hästar så vill vi framförallt varna för Alvena Quickly och Sellion Jem. Alvena gjorde ett helgjutet lopp sist i döden och blev snöpligt upphunnen kort innan mål. Gör hon om den insatsen nu så blir hon mycket farlig. Ellion Jem såg fin ut sist i derbykvalen och går ner enormt i klass här – helstängt huvudlag på nu! Hade Walmanns båda hästar haft bättre lägen hade de varit etta och tvåa i vår ranking, men från spår elva och 12 måste de har en stor portion tur för att hinna fram.

Avd 5

Stoloppet för lärlingar ser inte helt enkelt ut det heller. Vi chansar lite och singlar Viran Palema som var rapp vid segern sist och på nytt ska gå barfora runt om. Hästen är travsäker och kommer att från en fin position direkt.

Avd 6

Första dubbelavdelningen håller mycket hög klass och extra roligt är det att den bästa hästen fått sämsta läget – som gjort för gardering på stora lappen!

På lilla lappen väljer vi att hålla Svanstedt i handen trots att hans Torgil fått spår 12. Hästen var sån när på att vinna sitt derbykval på en topptid, men tappade travet när Åke släppte av honom metern innan mål och hoppade bort segern där. Åke vill säkert visa hur bra Torgil hade varit i en Derbyfinal och stallet hälsar att det är toppform på hästen. På stora lappen streckar vi några formtoppade motbud som står med betydligt mycket bättre lägen. Mack Pointer höll till centimetern innan mål sist. Han höll ett hårt tempo i spets och förväntas göra samma sak här – med halvvarvet kortare blir han svårslagen. Beatles är även han matchad mot Derbyt och har full form för dagen. Hästen är snabb och står bra till för en smörresa här. Hallelujamoment F kom bort senast och den starten är bara att glömma. Nu gäller det för Takter att hitta ner i banan och får hästen en vilsam löpning är han en vass avslutare. Belgrado går med på sin kapacitet, men är inte distansgynnad medan storskrällen är No Big Deal som satt fast med mycket krafter i mål sist och såg mycket fin ut.

Avd 7

Här höjer sig tre hästar mycket över resten och vi tar med alla tre.

Nahar har stabiliserat sig på slutet och blir bara bättre och bättre. Hästen är stark som få och det är sällan han viker ner sig i en slutstrid – bra chans om Lennartsson kommer ut från sitt stängda läge. Covington Ås är nog ledaren efter 500 meter körda. Hästen har nu ett par lopp i kroppen efter vila och även om han inte sett lika vass ut efter sin vila så såg vi i våras vilken kanon det är den dagen han är i full form. Rysaren är trashanken Yason Boko. Hästen är oerhört kapabel och matchas försiktigt av Jocke. Distansen här är perfekt då hästen både är stark och snabb. Får han lite draghjälp under sista varvet ska han räkans i på upploppet!