Jägersro och det äntligen vår i luften. Sommarbana utlovas och vi har några roliga drag att bjuda på. Efter en tid med trista banor och chansartade tävlingar börjar det äntligen likna riktigt trav. Det blir inte sämre av att det dessutom är första uttagningen till Olympiatravet – årets första storlopp på hemmaplan.

Vinklad vinge som vanligt på Jägers och valfri balans.

Avd 1

Här hittar vi mångas spikförslag i Dexter Stone. Hästen är Åke nöjd med och han har varit fin i hans regi. Vi har dock hittat ett sätt att fälla honom på och garderar med en mycket kapabel häst som inte fått till det på slutet.

Vi tror favoriten får svårt att hålla upp innerspåret mot startkanonen Faciam. Sedan gör alla andra allt för att stänga in favoriten på innerspåret. Blir han fast vill vi absolut ha med Perfect Toll som är högkapabel och gynnas kraftigt med att gå utan brodd.

Avd 2

Veckans lås har vi valt att lägga här. Två fina hästar gör upp om segern och vi har svårt att se någon annan utmana.

Storfavoriten Yucay Boko är lite svårbedömd trots att han vunnit sex av sju lopp. Hästen ser dock fin ut och har imponerat mot enkla hästar. Witasp säger att det är en blivande kanon och nu när tvåan är struken lär han laddas mot spets. Dollar Sund vill vi dock varna för. Han var favorit sist och gjorde det mycket bra efter en minst sagt strulig resa. Två starter innan vann hann plättlätt från dödens i Norge i uselt väder och är mycket fin när han funkar. Kan vinna från dödens även här.

Avd 3

Bästa spiken i omgången tycker vi oss funnit här. Av tre kanoner är det bra en som är igång på allvar och här lever devisen om att form slår klass.

Marshland ska denna gång gå helt ren på benen. Han satt fast med allt kvar sist och efter att ha gått med skor och brodd hela vintern, och gjort det bra, ska han du gå med optimal balans. Hästen är sju resor bättre så och han ska ha kanonchans trots läget. Beanie M.M gör debut efter ett halvårs bortavaro och Glen Kronos är slut om vi får gissa. Tilläggas är att även om Beanie gick upp mot de stora elefanterna förra året så vann han bara ett av 13 lopp och det känns som att han är en favorit som ska fällas här!

Avd 4

Här är det önskvärt att ha alla hästar om man vill sitta lugn i båten. Vi hade råd med tio av tolv och trots det känner vi oss inte helt säkra…

Vi vill höja några hästar över de andra och börjar med Carmen Tooma som har sin årsdebut överstökad. Hästen gick mycket bra i hårda lopp förra året. Hon visade med undertryck att hon blir att räkna med i år och ska här gå med sommarbalans – pass upp till 13 procent! Vi gillar även Calypso Sund som är snabbare än många andra när hon får rätt resa. Även hon har sin årsdebut avklarad och har perfekt smygläge. Molly Rocket var inte bra sist, men är en segerstaplare när hon är i form. Nu blir det barfota runt om och hon är bra. Missa inte heller Turbo Cherie och Dreamalittledream som båda har form och klass. Övriga på systemet är: A Bit Of Heaven, Goldcrest, Livi Dream Bisa, Cherion Tooma och Sht´s Playmate.

Avd 5

Här var vi länge inne på att spika vår nya favorit Love Your More, men efter varje gång vi granskat listan poppar det upp nya chanser till mycket bra priser!

Love Your More har varit grym på slutet och borde ha kanonchans om formen är som sist. Hon har dock vilat en dryg månad och vi vågar inte lämna henne själv på lappen. De roligaste dragen är Highway To Hell och Enerva, båda under tio procent på strecken. Highway har spurtat mycket fint i två raka starter utan att nå hela vägen. Sist satt hon längst bak in på upploppet och tog säkert 15 längder på vinnaren sista 200 meterna – pass upp! Enerva har alltid visat fint kunnande och tränar nu mycket förbättrat i sin nya regi. Barfota runt om för första gången hos Lugaur och stormvarning! Andra måsten i loppet är Outstanding Night som tidigare verkat springa lite med handbromsen i, men nu ska gå barfota runt om. Wiss Shadow som satt fast med vinstkrafter sist och nu åter står bra på det då hon kan öppna. Peya De Castella har fin rad, men inte imponerat lika mycket trots det. Hon kan vinna, men är lite överstreckad här. Pinot Ribb går med som sista häst från perfekt läge.

Avd 6

Håll i er för här kommer det att gå undan från början. 2,3,4,5 kommer att köra så att det slår gnistor från början och det kommer inte att sluta väl för några av de inblandade.

Vi tar med samtliga och ger en spetsfördel till M.T Evita som dock inte brukar palla två jättespeeder i loppen. Vi tar med alla utom Zapdos Håjt som inte räckt på V75 på slutet. De som kommer att profitera på den höga inledningsfarten är Lover Shade och Ultradidact F. Båda har kanonform och går bra bakifrån. Ultradidact F såg bländande ut sist när han spurtade vassast av alla sista biten. Lover Shade rapporteras kännas bättre än någonsin i träning och som han såg ut sist vid enkel vinst måste han med på alla lappar. Conrads Linsan hade vi rankat ner tills vi fick höra vad Åke själv tycker. Han tror på kanonchans trots att hon möter hingstar! Miljondraget är Slevin Kelevra som ska gå lättare i balansen och är bäst bakifrån – en procent känns kittlande.

Avd 7

På lilla lappen spikar vi Eliott Hall som är den som gynnas mest av distansen och även känns fin i träning.

Hästen testades i veckan över 1600 meter och kändes enligt Ludde helt stabil. Får Elliot ta över ledningen kommer han att dra i ett hårt tempo och det brukar innebära att övriga får svårt till slut. På stora lappen vill vi dock ha med två hästar som i full from normalt vinner ett lopp som detta, men inte varit på topp på länge. Yellow Eden har tidigare vunnit i Frankrike och har enorm kapacitet. Nu ska han äntligen lättas till barfota runt om och även gå med norskt huvudlag som han gjort vid sina topplopp. Han känns som en demon i träningen hälsar Hultman som låter så där härligt hemlighetsfull. Trade East hade vi nog kunnat tänka oss att spika om han haft samma from som i fjol. I år har han inte haft samma tryck, men sist var ett stort steg framåt och han är otroligt bortglömd och måste med om man tror på favoritfall.

Lilla systemet: 560 rader / 280 Sek

1.1,10
2.3,4
3.8
4.1,2,5,6,7,8,9,10,11,12
5.1,3,5,7,8,11,12
6.7,8
7.6

Stora systemet: 5580 Rader / 2940 Sek

1.1,10
2.3,4
3.8
4.1,2,5,6,7,8,9,10,11,12
5.1,3,5,7,8,11,12
6.2,4,5,7,8,10,11
7.4,6,10