Jägersro denna vecka och hyfsade startfält att bearbeta. Vi har repat oss från sjukdomar och använt tiden i sjuksängen till att analysera veckans omgång. Det som ser mest lurigt ut är dock vädret. Der vankas töväder och regn under lördagen och det kan ställa till det lite om banan blir allt för lös. Som det verkar ska det inte vara några problem att köra barfota fram, men det kan behövas grepp bak som det ser ut nu.

I övrigt är det som vanligt på Jägers att hemmakuskarna brukar skörda fina framgångar. Vi har dock hittat några gäster som kommer med smygform och vi spelar med tre spikar och tycker att det ser skrälldugligt ut i övriga fyra lopp.

Avd 1

Eliot Hall blir som vanligt favorit och visst går man på ren kapacitet är han nog överlägsen. Han har dock inte alla paddlar i vattnet och förs när han slutat galoppera ska vi lämna honom ensam på lappen.

Delvin Gold är bästa motbudet. Han gillar Jägers och även utgångsläget. Sist tog han lätt ledningen, dock i autostart, men är kvick ut även i volt. Han körs i spets om han kommer dit och då blir han svår att brottas med. Beretta Avanti möter klart tuffare djur denna gång än sist då han var mycket bra. Nu känns det dock som att han måste bevisa mer om det ska räcka hela vägen. Stallet är dock mycket nöjda med honom och han ska med tidigt. Space Hoss står på tur för seger. Han har gjort det fint i två starter för Stefan Persson. Från bra läge måste han räknas då han är snabbas i detta gäng över ett upplopp. Robin K är nästa huvudvärk för Ludde. Hästen är enorm de gånger han är i form/fräsch. Nu vet vi inte var han står, men skulle allt klaffa så får man väl bra betalt för hans höga kapacitet denna gång. Näst senast reparerade han en startgalopp där han tappade 100 meter och var med dem i mål och gör han om den insatsen är han draget i loppet! Jealous Broline tog vi bort sist och fick stå där med dumstruten på när han vann plättlätt från spets. Hästen har inte imponerat mer än då och då innan och inte gjort avtryck på oss. Sist såg han dock ut som en demon måste med!

Avd 2

Här kommer första singelstrecket och det rensar bort en tredjedel av konkurrenterna om pengarna – klart bra betalt.

Stall Svanstedt är mycket nöjda med Kalle Palema. Sist bromsade han bort en solklar ledningen mitt på upploppet och fångades upp på linjen. Den taktiken gör Svanen inte om två gånger på rad och med den infon vi har på hästen ska han vinna detta lopp!

Avd 3

Vi spikar på och har här en bestämd uppfattning om att form slår klass. I och för sig har Bowling Inferno både form och klass, men mot Sahara Dynamite och Neo Holmsimde är det formen som avgör.

Bowling vann sist efter att fått överta ledningen i ett bra gång. Hästen gjorde det på klasshästen vis då han gick med skor fram vilket är en klar nackdel. Som det ser ut denna gång är det åter barfota fram som gäller och då slår han av motståndarna med avsaknad av lopp i kroppen.

Avd 4

Med risk för att bli tjatiga så slår vi ner ytterligare en spik direkt på de två innan. Soliders Memory har visat sig vara en riktigt fin häst som kan bli nått riktigt bra om hon bara får vara frisk. Sist var hon inte nöjd med att gå med skor runt om och underpresterade, men denna gång blir det åter barfota fram och på det har hon visat sig trivas klart bäst. Spets och slut är vår melodi.

Avd 5

Här var vi länge inne på att spika Conrads Linsan som visat sig väldigt fin i regi Svanstedt. Sist gjorde hon det strålande efter ett mycket tufft lopp även om det inte bar hela vägen fram. Men hon har vilat nu och det är många att runda så det slutade med stor gardering.

Härleds Cider kommer mer och mer. Hon har gjort riktigt fina lopp på sistonde utan att räcka hela vägen, men nu vankas lättnad i balansen och offensivt upplägg, håll i hatten! Overworked gjorde det bra från spets sist och skulle han komma dit även här så blir han svårtuggad. Han har fått vara fräsch ett längre tag nu och har höjt sig i träningen. The Edior har alltid visat sig kapabel, men visat sig lite osäker. Hästen har felat från samma spår innan och felfri avgång är inte någon garanti. Dance Photo är stark och brukar sällan göra dåliga insatser. Hon är bäst barfota runt om och skulle det gå denna gång ska hon räknas tidigt. Quantum Dreamgirl stack vi ut hakan ordentligt om sist på V75 och spikade. Hon fick dock ett dåligt lopp och kom aldrig in matchen. Vi hävdar dock att hon härdats i tuffa lopp under förra säsongen och att hon är klart bättre än raden – toksträll! Peace Photo ska man inte heller negligera. Hästen var vass i somras och har nu två lopp i kroppen, nu är får hon dessutom Erik i jollen och det gör 20 meter till. Misja och Yndigo Transs R rapporteras båda ha toppfrom och kan mycket väl vinna i ett gäng som detta. Skrällar om det klaffar.

Avd 6

Här kommer Ridgehead Cahore att leda länge. Hästen är en blixt ut och sedan är det helt beroende om han kan köras barfota runt om hurvida han har vinstchans eller ej. Skulle det gå är der bra chans.

Vi tycker dock att Luddes stallform är si sådär för dagen och garderar kraftigt. Finish Flyer har hysterisk form och trots dåligt spår måste han räknas här som han avslutade sist. Conrads Garland ska inte laddas denna gång och då orkar han gå en bit i loppen. Det gäller att han hittar ner i banan och får lite draghjälpå på vägen, då kan han avsluta snabbare än samtliga. Simb Ruby är draget i loppet. Hon satt fast med allt kvar sist i tufft lopp och kommer luckan här är hon att räkna med alla dar i veckan till 12 procent. Miss Sixty är beroende av att gå utan skor mist fram och ska göra så nu. Hon har lopp i kroppen och uppåtform. Mr Shimmer kan vara ett miljondrag här. Hästen avslutade bra från dåligt läge på opassande distans sist och har fin from. Tiffany Brodda har uppåtform och bra läge, High Hope Face är stark och även hon i stigande form och kan blir farlig om det körs friskt där framme. Sist med på lappen går Gills Abbe som var bra sist, men nu har för dåligt spår för att rankas högt.

Avd 7

Vi har en ruskig känsla för Vendi denna vecka. Trots spår åtta bakom bilen måste hon räknas i nuvarande form. Sist kördes hon till dödens och finåkte från ett hyfsat gäng och det såg mycket bra ut.

På grund av spåret garderar vi dock, men en dubbel med Vendi kan ge fina pengar för er som vågar. Körning kommer det i alla fall att bli. M.T Evita Harry Haythrow och Rob Lagair är alla mycket snabba ut och vill till innerspår. Vi kan inte riktigt bena ut vem som sitter i pik och tar med samtliga som kommer att få bra utgångslägen efter 500 meter. Alvena Putts har körts med skor på slutet och inte trivts med de förutsättningarna. Nu blir det minst barfota fram och det ger en extra växel. Karma har bra form och kommer med två raka. Hon verkar växa med uppgiften, men vi är inte helt säkra på att hon kan motivera alla streck denna gång och vi rankar ner. Från bakspår vill vi ha med Mokasin som satt fast med krafter kvar sist, Vekas Pride som ståtar med många ettor i raden (men är bäst från spets dock) och Victor Palema som stallet låter lite uppåt på. Samtliga gynnas om det blir tuff körning första varvet.