Hej vänner och välkomna till veckans V75-analys. Förra veckan föll vi på att vår spik galopperade i starten och så var den dagen förstörd. Vi tar nya tag här och satsat på storkovan.

Textmassan har bantats ner en aning pga resa, men analyserna är som vanligt väl underbyggda och väl genomarbetade. Jägersro regisserar och det ser lite kul ut med jämna lopp och fina väderförhållande.

Avd 1

Här tror vi det kan skrälla och favoriterna garderas med Monster Drive och You Bet Hornline. Båda har jättefin form och kan avsluta oerhört snabbt. Favoriten Sanity kommer nog att få dödens då Select Yankee kommer att köras i spets enligt stallet. Den sistnämnde har man hittat något som störde honom och sist var han lika fin som när han sopade banan med flera kanoner förra sommaren!

Avd 2

Här spikar vi Covington Ås som är tillbaka efter en tveksam sommar. Hästen kördes på speed sist och det blev jämnt, men han är stark och det luktar enkelt släppt till spets och enkel vinst.

Avd 3

Vi spikar vidare och denna gång är det spel mot ett mål. Maharajah var, som vi så riktigt påpekade, ringrostig – som vanligt i sin debut! Nu har hästen fått det berömda loppet i kroppen och nu sätter Örjan honom i dödens och sedan är det SLUT!

Avd 4

Pass upp för Glenn Palema som satt fast med allt i mål sist. Spik på lilla, men garderas på stora då hästen har lite problem med travet emellanåt.

Varningen utfärdas för Paula Vang som är en mycket snabb danska har spetsläge och därifrån biter ifrån sig mycket bra. Fille Jubb måste även han med då hästen imponerade storligen sist och vann överlägset – en riktig rensare!

Avd 5

Velten Ovambo blir stor favorit och han har imponerat i sina sista starter. Hästen är dock inte så snabb ut och kommer att få ett tufft lopp på nytt – gardering.

Joker Stursk är vårt drag i loppet. Hästen har visat kanonform på slutet och är tillbaka i samma slag som i våras. Hästen går mycket bra i ryggar och han kommer att vara med på linjen! Även Toralf Jubb måste med till ett glatt odds. Hästen vinner ofta när han inte hoppar och det är lite vinna eller försvinna över honom!

Avd 6

Vi kanske är ute på högt vatten här när vi förordar gardering på Saston. Hästen har imponerat storligen på slutet och verkar hur stark som helst. Nu är det dock lite kortare distans och hästen är inte så snabb vilket kan bli problematiskt – vi garderar!

Betänk även att hästen har galopperat mycket innan och sist han reste blev det en gunga. Spår fem är lika med långsam avgång och det finns bra motbud. Beretta Avanti är en favorit för oss och hästen såg bländande ut i sin comeback sist. Hästen är snabb ut och en riktig kanon när han funkar – stormvarning! New Line är tillfixad och tränar storstilat. Han är distansgynnad och hade vunnit sist om han inte hoppat. Main Kronos är så bortglömd här och kommer att bli mycket farlig. Han är härdad och går ner lite i motstånd här!

Avd 7

Avslutningen är intressant och det känns som att vinnaren står att finna med två tillägg. Fisher King såg vass ut sist och även Ester Zonett som mötte de bästa stona. Miljondraget är Solan som är ruggigt stark och i full form. Hästen blir bortglömd här och varning utfärdas.

Lilla systemet: 384 rader / 192 Rader

1. 1,3,4,5,7,8
2. 4
3. 7
4. 4
5. 1,2,4,11
6. 3,4,5,10
7. 6,8,12,15

Stora systemet: 5376 rader / 2688 Sek

1. 1,3,4,5,7,8
2. 4
3. 7
4. 1,2,3,4,5,6,8
5. 1,2,4,6,7,8,11,12
6. 3,4,5,10
7. 6,8,12,15