Jägersro på lördag och uppfödningslöpningen som grädde på moset. Utan att sticka ut hakan för mycket så tycker vi inte att årets upplaga ser så imponerande ut och därmed blir det även mer svårlöst för oss spelare – det är många som trixar (läs chansar) med utrustningen för den lite större kakan.

I övrigt så kommer banan denna vecka att hålla bättre än förra veckan. Jägersro är en bättre underhållen banan som ligger bättre till geografiskt. Sist föll vi på att vi var övertygade om att banan skulle hålla, vilket den inte gjorde. Nu är vi dock än mer säkra och spelar på att banan ser ut som utlovas och valfri balans går att använda. Vinklad vinge som vanligt och inga snikspår.


Avd 1

Ett ganska jämnt och spelvänligt lopp inleder veckan. Vi tycker en häst höjer sig en aning över mängden och spikar på lilla lappen, men på stora vill vi även försöka ta betalt för några skrällar och streckar på.

Zwack har gjort det mycket bra i tre starter för Åke. Hästen har inte varit sämre än trea och går han bara iväg från sitt snäva andraspår i volten så tror vi han är med på linjen. Motbuden, och tillika skrällarna, finner vi främst i Oracs Bac och Sammarco. Oracs är jämnheten själv och har gjort det bra från tråkiga lägen. Nu ser det ut som att hästen får lite hjälp med farthållningen där framme och det gynnar honom kraftigt. Sammarco håller finnen väldigt högt och hade det inte varit för hans osäkerhet hade han haft dubbelt så mycket på kontot. Går hästen iväg från detta läge får övriga inte ha en dålig dag om de ska besegra hästen. Nu Nu Hill har varit ojämn värre på slutet, men sist testade man med tung balans och det föll väl ut. Samma nu och bra chans rapporterar man från stallet. Jerka Tilly har bra läge och from, måste med. Och miljondraget är Superbe Aubiose som kom bort helt sist efter för tufft lopp, men gången innan var mycket fin!

Avd 2

Här står de tre bästa hästarna med bra lägen och det gillar vi. Det luktar hård körning och med det kan det ge trötta hästar där framme. Vi väljer därför att ta med tre riktiga drag från bakspår också.

Ready To Rock har öppnat snabbt och vunnit lätt från spets två gånger på rad. Han är spetsfavorit även här och får han husera fritt där kan det bli tufft för övriga. Vi tror dock att både Åke och Thomas med Dollar Access och My Fix inte tillåter Örjan att köra för sakta där framme. Båda har kapacitet att gå i dödens och har offensiva kuskar – båda måste med.
Från bakspår vill vi varna speciellt för Huge Star. Hästen är riktigt bra och har härdats mot tuffa moståndare på slutet. Han avslutar alltid vasst och med minsta klaff så sitter han. Mockasin är en annan häst som vi gillar. Han blir bättre och bättre i Lähdekorpis träning och får han rätt resa är vi inte förvånade om han sätter läppen först på målfotot. Oodles är sista häst med på lappen. Den vansinnigt välstammade pållen börjar mer och mer leva upp till sina föräldrars förväntade förvärvskapacitet. Hästen har några gånger visat prov på härlig styrka, men då främst från spets. Vi tror hästen snart blommar ut fullt och vågar inte ta bort honom trots läget.

Avd 3

Gulddivisionen har denna vecka karaktären en eller många. Vi sticker ut hakan ordentligt och spikar en häst från dåligt läge…
Marshland fick sist ett tråkigt lopp i dödens och kändes inte heller helt hundra enligt Örjan. Han var trots det femma i mål, inte långt slagen, och tränar nu mycket bättre. Barfota runt om och lite draghjälp ger denna gång en fin chans till härligt odds.

Avd 4

Svensk Uppfödninglöpning väljer vi att lösa på fyra streck. Vi har en riktig luring som förstahäst och det har vi belägg för.’

Bazir Dimanche har varit mycket bra på slutet, men enligt Zachrisson så har hästen varit nedsatt och inte funkat som han ska. Trots det har han varit med och slagits in på linjen med många av de högt streckade här. Barfota runt om nu och inga tecken på sjukdom i träning – håll i hatten! Global Nobel har hannars kommit längst av motståndaren. Han är snabb ut och är nog rättfärdig favorit. Little Face vann lätt efter smygare sist och får samma chans här då hon är snabb ut. I´m Weasel gillar vi skarpt. Den lilla märren spurtade ruggigt sist och får hon ligga still in på upploppet nu är samtliga i fara.

Avd 5

Även här väljer vi att sticka ut hakan något. Vi spikar Conrads Linsan har gjort en start för Åke och det gjorde han klart bra. Nu hårdnar dock konkurrensen och med tillägg på V75 krävs lite extra av både häst och kusk. Vi bygger dock systemet på att Åke träffare rätt från springspår och kommer före de västa moståndarena på tillägg. Som hästen såg ut i debuten för Åke så kommer hon att kunna runt många hästar på slutvarvet från fjärde utvändigt och där med ge oss en god spik till 50 procent.

Avd 6

Första dubbeln har vi valt att lösa på ett logiskt men ganska dyrt sätt. Vi anser att det står mellan fyra hästar och betalar för alla trots att vi känner att en av hästarna lyfter sig mer över mängden än övriga.

Elliot Hall gjorde det fantastiskt bra sist efter stor galopp och tuff forcering i spåren. Han föll med flaggan i topp och trots att han här står med tolftespår ska han räknas oavsett löpning. Går han felfritt går det nog bara att slå honom på speed! De tre som vi anser har möjlighet att slå Luddes häst är Ewe Palema, Delvin Gold och Nightlife La Marc. Ewe Palema från spets där han sällan viker ner sig. Han ska dessutom lättas i balansen till denna start och känns kanon i träning. Delvin Gold på hårdhet. Han har tävlat flitigt på V75 under året och gör sällan bort sig. Nu står han dessutom med bra läge och han vinner snart! Nightlife La Marc på speed. Hästen kan avsluta fruktansvärt snabbt sista halvvarvet, men har på slutet tvingats anfalla för tidigt och speeden har ebbat ut. Nu står han perfekt till och vi blir inte förvånade om hästen bara pinnar förbi övriga till slut.

Avd 7

Det är svårt att gå emot Classic Tile i loppet trots att hästen inte ser ut att vara gynnad av varken bakspår eller distans. Att det är bästa häten är vi tämligen säkra på men med tanke på tidigare nämnt så garderar vi.

Persos Seaman har sett sprängfärdig ut på slutet och sist hoppade han av ren friskhet. Han är snabb ut och kommer att få en fin resa här. Dessutom hälsar Lähdekorpi att hästen känns fantastisk i träning och han måste med. Having Said That trodde vi skulle blomma ut till en Elitloppshäst i Åkes träning, men det var något som inte klickade. Nu är hästen hästen tillbaka hos sin gamla tränare och gör där andra starten efter en fin debut. Hästen har ruggig kapacitet och kan skrälla här. Robin K var fin i comebacken sist och vann trots gunga. Nu ska han på nytt köras bakifrån där han är klart bättre än från spets. Cantab Hall D.E har flera gånger visat sig besitta en grym speed och han rapporteras från Tyskland ha full form. Får han bara lite flyt med sin resa ska han räknas som miljondrag här. Miljondrag är även Victory Hill. Hästen har varit med i guld tidigare utan att göra bort sig och sist hade han vunnit om han inte krokat ihop men en medtävlare som vinglade inåt på upploppet. Barfota runt om och sex procent! Vi vill även ha med New Photo Guy som inte riktigt fått till det för Stig H. Hästen är dock bra nog att vinna ett lopp som detta och han går med rensare han med.

Stora systemet: 4032 Rader / 2016 Sek

1. 1,2,4,6,9,10
2. 3,4,5,9,10,11
3. 11
4. 1,2,5,9
5. 14
6. 1,6,7,12
7. 2,3,4,5,8,10,11

Lilla systemet: 336 Rader / 168 Sek

1. 2
2. 3,4,5,9,10,11
3. 11
4. 2,5
5. 14
6. 1,6,7,12
7. 2,3,4,5,8,10,11