Jägersro denna vecka och som lök på laxen ställer norrbaggarna upp med fina pengar i en gemensam pott. Det brukar röra sig om cirka 30 extra miljoner som vi gör anspråk på. Gulddivisionen ser härligt skön ut med några riktiga kanoner på start. Sportsligt är tävlingarna mycket fina och med lite fina drag kan även spelet bli kul!

Väder och vind är med oss även denna vecka och banan är mycket fin. Att tänka på är den vinklade vingen på startbilen, men i övrigt vanligt trav.

Avd 1

Här startar vår lille favorit Chimall T.T från fint läge. Hästen är mycket snabb ut och det ska en hel del till för att han ska missa spets. På lilla lappen spikar vi, men då hästen fått ett par väldigt tuffa lopp på slutet och han är skör i benen, garderar vi stora.

Det ser ut att gå undan från början. Ridgehead Cahore och Persos Seaman är båda väldigt snabba ut och kommer att köras för ledningen. Vi tror dock att Chimallen vinner striden även om det kan kosta en hel del. Neo Smed vägrar vi släppa och sist fick vi verkligen vatten på vår kvarn. Som vi tjatat om den hästen och som han bevisade vår tes om att han är en kanon. Han är ännu bättre bakifrån och trots läget kan han vara vinnaren som sluppit vara med i rusningen från start. New Photo Guy har vi följt länge och även om han inte imponerat i Stig H:s regi så är han bra nog att vinna här. Vi tyckte det var ett steg framåt sist när han var tvåa och med lite flyt skräller han när som helst. Jätterysaren är Avanto som alltid avlutar förträffligt. Nu står han med perfekt smygläge och är ett miljondrag!

Avd 2

Andra avdelningen är en öppen historia. Det finns dock ett scenario som inte är helt otroligt och det är att Bruce Tooma bombar till spets och sedan bli det ett sömnpiller och enkel vinst. Vi hopps dock på lite körning och garderar.

Lanzelot Eson tycker vi är bortglömd och vi gillar hästen. Han är inte het rumsren, men han har stabiliserat sig på slutet och ha hög grundkapacitet. Stpr han på benen är han bra nog att vina även från dödens – åtta procent är ett unikum och han ska med på alla seriösa lappar. Shepard är snabb som få och var fin sist, ska med. Shepard är nog bästa hästen i loppet, men står lite dåligt till. Kommer han in i loppet är han dock med på linjen. Ypsilon Boko är är stor favorit, vilket förvånar oss. Han är en skuttburk och det ska mycket till om kan ska gå runt ett gäng som detta i dåligt trav. Sist med på lappen är Yoggi Hornline som är jämn och säker.

Avd 3

Här tror vi att Quarcio Du Chene tar spets och sedan blir han svår att slå. Han kommer dock att få Maharaja över sig hela sista varvet och då finns möjligheten att formtoppade Local Conch slår av favoriterna till slut. Som Flemmings häst såg ut sist när han klädde av Chimall T.T helt och skärt och vann okörd på en kanontid. Vi tar med alla tre och känner oss helt säkra.

Avd 4

Första spiken slår vi in här. Finfine Covington Ås är nu i träning hos Åke och stallet låter hälsa att han tränar som en demon och ska dessutom gå barfota runt om direkt – vilket brukar betyda att Åke tror mycket på sin häst direkt.

Den emot är King Bonson som Fredde är mycket nöjd med, men han är inte så snabb utan mest stark så risken är att han bara blir god tvåa här.

Avd 5

Vi spikar vidare och här blir det Frillan Filiokus som får bära ansvaret. Hästen har grym form och är distansgynnad. Vi tycker inte hon möter något riktigt motstånd och det känns som ett bra singelstreck i hela kroppen.

Avd 6

Här slåss femåringarna om fina pengar och även här har vi ett bra drag från stall Svanstedt. Select Yankee var klart bra över opassande distans senast och Åke är mycket nöjd med hur hästen känns i träning. Nu är han dessutom nedstruken ett spår och ska ha bra chans till god streckprocent. Marshland får inte heller han negligeras här. Hästen var mycket fin mot Lisa America och Torvald Palema sist och går mer i klass här. Yield Boko och Noras Bean är båda bra nog att vinna och med dess två är loppet löst.

Avd 7

Avslutningen är ett riktigt getingbo och vi behöver åtta hästar för att känna oss säkra.

Space Hoss är klar förstahäst för oss. Hästen har imponerat storligen i två vinster på rad. Hästen är bäst baifrån och kommer att få en perfekt resa här. Lucilu Hanover är även hon en bra avslutare och kommer att dyka upp där framme. Hon är nästen ostreckad och värd en storvarning! Practical Joke har absolut toppform och måste med, liksom Precious Value som gjort fina lopp på slutet utan att få vinna. City Hall är stor favorit, men en svag sådan i våra ögon. Hästen är ojämn och ingen tiger till slut – går med på nåder. Unix Brodde har perfekt spår och form – måste med. Vi tar även med Nanny Fine som stallet är mycket nöjda med även om hon går upp i klass samt Conchita Exclusive som har två raka, om än efter perfekta resor.

Stora systemet: 2304 rader 1152 sek

1.1,8,9,11
2.2,3,4,7,8,11
3.4,7,8
4.10
5.13
6.3,7,8,9
7.1,2,4,5,7,9,10,11

Lilla systemet: 576 rader / 288 Sek

1.1
2.2,3,4,7,8,11
3.4,7,8
4.10
5.13
6.3,7,8,9
7.1,2,4,5,7,9,10,11