Derbyhelg i Malmö och pulsen stiger så sakta i mitt travhjärta. Efter att ha sett kvalen till Derbyt om och om igen över nätet kan jag inte annat än tro att segern kommer att gå till Ludde, och med fördel Joke Face. Hästen har lyft sig många steg på slutet och börjar mer och mer se ut som en blivande stjärna. Värst emot är styrkefenomenet Juggle Face. Hästen som vekar ha större lungor än en elefant. Men då vi läser loppet med Joke i spets och Juggle utanför så kan vi inte tänka oss att Luddes körorder bygger på att knäcka stallkamraten. Joke Face tillåts köra moderat första 1500 metrarna för att sedan hålla undan på snabbhet – på söndag får vi se!

V75-an på lördag ser som vanligt klassig ut när den körs på Jägers. Vi tar även här rygg på Ludde och spikar hans stjärna Rahja Mirchi som vi ser har en skräddarsydd uppgift. Vår andras spik är lite roligare, men väl så vass…

Väder och bana ser ut att bli till belåtenhet och allt pekar på valfri balans för tränarna. Vinklad vinge och bred bana är annat som ni kan ta med er i era analyser.

Avd 1

Inledningen ser ut som ett riktigt getingbo och här krävs stake om någon väljer att spika. Vi tar hela åtta hästar och känner att det är helt vattentätt.

Vår förstahäst står lite illa till, men som hon såg ut näst sist kan man inte annat än att hissa henne. Odessa Santana såg helt grym ut när hon, i ett våldsamt tempo, länsade undan och vann plättlätt. Mellan loppen har han även hunnit med att vinna på Lunden och formen är på topp. Barfota runt om som i Halmstad! Mysterious gillar vi och från perfekt läge ska hästen räknas tidigt. Näst senast vann han på Åby för att sist gå riktigt fint efter gunga. Jansson upp och han kör i flytet för tillfället. Global Limousine har även han hårdheten i sig efter att ha mött kulltopparna under hela sin tävlingskarriär. Han är snabb ut och kan vara vinnaren från spets. Don´t Wear Pjs vann lätt från spets sist och visade att hon räknas i hård konkurrens. Nu får hon anfalla bakifrån och enligt tränare Walmann är det att föredra så in med henne på lappen. Vi fyller sedan på med fyra djur till som samtliga har riktigt fin form. Whiskey Hornline gick tokbra efter startgalopp sist, Strong Demand gick i mål med krafter sparade sist, Regal Ås kan få rygg ledaren och Alwood är allmänt uppåt och står på tur för seger.

Avd 2

På lilla lappen spikar vi Centro som står fint till medan vi på stora lappen väljer att dubbla upp med ytterligare en springare.

Centro har vi haft koll på ett tag och det var med spänning vi följde hästens debut senast för Bo Falsig. Hästen såg väldigt fin ut och vann hur lätt som helst. Centro har tidigare visat att han kan öppna bra i volt och ska inte ha några problem att hitta ut i slagläge. Abana Suit är värst emot och trots att han inte räckte i Derbykvalen så visade han att han har kapacitet som räcker lång i sammanhang som detta.

Avd 3

Gulddivisionen ser för omgången ut som svårlöst. Visst, det kanske är så enkelt att Lavec Kronos bara tar spets och vinner, men hästen är lika ojämn som humöret på en anabolamissbrukare. Vi garderar med risk för att få dumstruten på knoppen.

Rakas gillar vi och som hästen såg ut som fastlåst sist måste han räknas här. Han är både snabb ut och spurtstark så från bra läge finns chansen till optimal löpning. Global Investment är jämnheten personifierad. Hästen vinner ofta och favoriten får inte ha någon dålig dag. Lord Capar är jättedraget. Hästen har körts passivt länge och inte, i våra ögon, utnyttjas maximalt. Hästen står nu med kanonläge och han är ruskigt snabb ut om han laddas fullt. Vi tror det är tid nu och då får han rygg ledaren. Där ifrån ska han räknas. Gentle Tilly är nästa drag som kan få loppet kört i halsen. Om det blir riktigt tufft tempo i loppet besitter hästen en mycket god spurt som biter perfekt när övriga kört klart.

Avd 4

Klass III-loppet ser ut att bli en riktig fartfest där halva fältet är ute efter spets. Vi streckar på så mycket plånboken tål och tror det kan skrälla rejält.

Bästa hästen är helt klart Delvin Gold. Hästen är kanske mest strak, men har visat att han även kan springa fort som när han var tvåa från dödens på Kalmar på bra tid. Hästen kommer att profitera på det väntade hårda tempot och står mycket bra inne i loppet. Jolly Broline är hästen som kommer att se till att det blir rejäl öppning. Trots spår långt ute på vingen så ”måste” hästen till spets. Jolly har vunnit samtliga sina lopp från spets och tränare Walmann ”hotar” konkurrenterna med tokörning om de svarar. Chans om spets nås. Havbergs Gidde har vi varit tveksamma till tidigare, men efter sista loppet måste vi erkänna honom som riktigt bra. Hästen kämpade starkt från dödens och höll mycket bra. Hästen kan öppna bra i auto och ska köras för spets. Cocktail Sander gillar vi skarpt och från perfekt läge ska han räknas riktigt tidigt. Han är både stark och snabb, men det vi är rädda för är att det blir Cocktail Sander och Jolly Broline som kommer att köra för spets och risken är att båda faller med detta. Luringen Palema är kanske hästen som står bäst till i loppet. Han är snabb ut och har god form. Från fint läge kan Lövgren lägga upp taktiken som han vill och vi tror han dyker upp på fotot. Photo Diablo gillar vi och det är en häst som alltid gör sitt bästa. De bästa loppen gör han när han slipper sätta upp tempot själv och loppet här verkar onekligen vara so klippt och skuret för en sån häst – läget emot. Skrällarna är Major Snapscho och Artic Tooma. Båda har bra form och har spurtkrut som biter med lite flyt på vägen.

Avd 5

Här gör vi slag i sak och spikar en häst som vi följt länge och väl och nu anser ha en perfekt uppgift. Rio De La Plata visade tidigt mycket hög kapacitet och hos Svanen har hon blommat ut än mer. Hästen rapporteras träna mycket bra och för oss känns det som en klar spik trots trist läge.

Avd 6

Vi gör det enkelt för oss här och spikar storlampan Raja Mirchi. Loppet känns som gjort för hästen som inte tenderar att göra bort sig på sin hemmabana. Nu kan Ludde köra på säkerhet från början och sedan glida till spets och avsluta 1.11 sista varvet till säker seger. Värsta motbudet står dessutom med spår 12 och övriga tänker köra passivt inför båda svenska och finska kriteriet. Det är bara galopp emot!

Avd 7

Avslutningen är riktigt vass och det är flera som kandiderar till segrare. Även här luktar det ordentlig körning och vi blir inte förvånade om segraren tvingas springa under 1,13.

Förstastreck är vår nya favorithäst Yason Boko. Hästen som kom från ingen stans och sist var med i Jubileumspokalen utan att göra bort sig. Nu går han ner i klass och vi anser hästen ha sådan styrka att vinna detta även som han skulle få göra allt jobb från dödens. Having Said That blev vi ordentligt lurade på sist. Våra kontakter hos Svanen skvallrade om hur Åke skröt med hästen inför loppet och att segern var som i en ask. Nu var hästen istället rent dålig och vi får hoppas att der helstängda huvudlaget som nu sätts på får effekt. Annars tränar han hur bra som hest och från spets ska han räknas oavsett. Ibiza Broline kommer att slängas iväg ordentligt från start och det kan bli kuslig körning om Lennartsson inte tänker ge sig. Skulle hon, mot förmodan, till spets blir hon som vanligt svårpasserad. Skrällarna är SJ´s Otto och Dresscode. Båda har bra from men det döljs i raden. Otto ska dock gå med bakskor enligt info och det kan vara ett minus!

Stora systemet: 3200 Rader / 1600 Sek

1. 1,2,3,6,7,8,9,10
2. 1,3
3. 2,3,4,5,9
4. 2,3,4,5,7,8,9,11
5. 11
6. 3
7. 1,5,6,7,10

Lilla systemet: 420 Rader / 210 Sek

1. 1,3,6,7,8,10
2. 1
3. 2,3,4,5,9
4. 2,3,4,5,7,8,9
5. 11
6. 3
7. 5,6