Jägersro och V75 bäddar alltid för fina tävlingar och så även denna gång. Torvald Palema förgyller gulddivisionen och är dagens absoluta höjdpunkt. Han bör göra processen kort med motståndet och han blir absolut en av favoriterna till totalsegern i Olympiatravet. Tyvärr ser omgången lite favoritbetonad ut, men det finns lite fallgropar och vi har koll på dem.

Banan kan bli lite trist då det väntas över tio millimeter regn fördelat jämt över dagen. Banan klarar mycket regn, men det kan ändå bli lite slirigt och det stör alltid någon! I övrigt så är det som vanligt vinklad startvinge och inget open stretch.

Avd 1

På lilla lappen spikar vi Sebastian K som normalt ska ha en mycket bra chans från sitt fina läge. Hans årsdebut var av bästa slag och han ska vara bättre nu. På stora lappen garderar vi dock med några rysare då Sebastian tidigare har visat lite trista tendenser i just voltstart.

Regal Ås var mycket fin sist från dödens då han gjorde sitt bästa lopp någonsin. Hästen är snabb ut och kan mycket väl ta ledningen här. Släpp till Ludde som alltid ger hästarna i rygg en chans med sitt offensiva körsätt! Storm Brodde har vi väntat på i regi lövgren. Hästen har tidigare visat mycket fin kapacitet och hos Lövgren kommer han att blomma ut. Om det är nu eller senare vet vi inte, men han är mycket bättre än han visat på slutet – pass upp! Makes People Talk har inte fått till det på länge, men nu går träningsrapporterna i glädjens tecken. Barfota runt om och hästen måste räknas säger vår kontakt. Gills Abbe känns bortlottad, en han gick så bra sist att vi inte vågar annat än strecka. Sist ut går Practikal Joke som kostade oss massor av pengar när vi tog bort honom på opassande distans. Nu är förutsättningarna mycket bättre och vi streckar.

Avd 2

Här luktar det högt tempo hela vägen och vi känner i själen att det kommer att skrälla. Vi garderar friskt och hoppas vi får bra betalt.

Henrik Kemp kommer att försöka komma till ledningen, men får svar invändigt. Kommer han till pik är han bra nog att hålla undan, men han får besvara färg då Lazer Crown inte räds dödens. Det kommer att bli trötta hästar i främre delen av fältet och det gynnar hästar som Baloo B och Harry Haythrow. Baloo är stark medan Harry har vass speed och är helt travsäker. Dash Boy blir farlig att missa så han såg mycket fin ut sist som tempotorsk. Jump Face har bra kapacitet, men vinner sällan. Såg dock bra ut sist innan gungan och vi höjer ett varningens finger. Jätterysaren är Vejby Boom. Hästen har fått fina lopp på slutet och gått i mål med mycket krafter sparat. Han är mycket snabb i med rygglopp och vi tror han ryggar Baloo in på upploppet – se upp!

Avd 3

Torvald fram och baklänges. Åke är mycket nöjd…

Avd 4

Frillan Filiokus var enorm sist och vi fick äntligen betalt för alla snöpliga bortkörningar herr Persson bjudit oss innan. Nu är det tyvärr Persson bakom spakarna igen, men hästen är både starkast och snabbast och normalt vinner hon. Vi spikar.

Avd 5

Lärlingslopp och bara ston i listan betyder gardering. Loppet ser riktigt klurigt ut och vi har många kapabla hästar som har lite diffus form. Skulle någon av dem vaknat på rätt sida ger de mycket bra betalt.

Vi känner för Asterope som har god chans på ledningen med en struken invändigt. Hästen har haft mycket otur på slutet och ska gå barfota runt om. Dagens bästa spel? In Vivo Face var sämre sist och måste vara bättre för att vinna här. Bra i grunden och måstestreck. Angel Nicole är Fredde nöjd med och hon måste räknas i enklare omgivning än sist. Good Capacity kändes jättefin sist enligt Takter och får nu Eklund i jollen – kul drag. Winners Rose gick fint sist vid seger och håller hon ihop travet är honbra nog att vinna från sitt tråkiga läge. Follow Me Ås ska med från perfekt läge, Lobby La Marc på grundkapacitet och Filippa Balance på absolut toppform.

Avd 6

Här går vi emot storfavoriten Hoity Toity Face. Hästen har varit mycket bra på slutet, men vi har kört loppet i badkaret och kommit fram till att hon får svårare denna gång.

Från början får hon svar invändigt från Åke. Hon blir het på kuppen och drar iväg i 13-tempo första tusen. Beastar trycker vidare i dödens och in på upploppet försöker Jenny sticka. Luckorna i det sönderdragna fältet uppenbarar sig och många spurtstarka kommer längst ut i banan. Start Brodde började vinna vid denna tiden förra året och han får kanonresa här. Giddman har sparat krafter i många lopp på slutet och är mycket snabb till slut. Hanoi har kapacitet högre än favoriten och har bland annat slagit henne från dödens innan. Måste räknas vid förväntat övertempo. Celeberty Photo från rygg ledaren och vår jätterysare Junction från tredje ut. Junction gick väldigt bra sist som knappt slagen och då hade han knappt ett riktigt jobb innanför västen. Förvänta er en mycket bättre insats nu!

Avd 7

Även här ska Luddes normalt ha toppchans. Denna gång med Robin K som slipper voltstart nu. Hästen är dock snurrig i kupan och inget att hålla i handen. Blir det dessutom lite blaskig banan kan det ställa till det för denna lite korkade pålle.

Vi dubblar med Honey Love Victory som är en härlig tävlingshäst med full form. Sist gick hon fint i hårt gäng och det känns som om hon står på tur. Perfekt startrygg och vi höjer ett stort krokigt drängafinger som varning!!!

Stora Systemet: 5880 rader / 2940 Sek

1. 3,6,8,9,10,12
2. 2,4,6,8,9,11,12
3. 1
4. 7
5. 1,2,4,5,6,7,9,10,11
6. 1,2,3,7,8,9,12
7. 3,9

Lilla Systemet: 504 Rader / 252 Sek

1. 6
2. 2,4,6,8,9,11,12
3. 1
4. 7
5. 1,2,5,6,10,11
6. 1,2,3,8,9,12
7. 3,9