67 millar till en ensam vinnare förra veckan, snacka om höjdare. En spelare som tar hem en pott likt denna må vara duktig, men man gör det inte utan en stor portion tur. Killen hade lyckan att få in Alin´s Kiss som reserv för sin strukna häst i sista och dagen var räddad. Någon gång ska väl vinden vända och då står en annan med samma flyt – troligtvis blir det på en V5:a på Kalmar, och inte när det vankas 60 miljoner…

Denna vecka slipper vi gyttjebrottning likt det som visades på Axevalla. Jägers har ingen tjäle i marken och har kunnat presentera fin bana i stort sätt under hela vintern. Valfri balans utlovas och glöm inte den vinklade vingen.

Vi tar rygg på Lill-Goopen denna vecka och han har chansen att bli en riktig skrällkusk om vi får bestämma. Inte ofta han kör så många rysare under V75.

Avd 1

Första loppet ser svårlöst ut, med en tveksam storfavorit i Huston Star. Hästen har tjänat nästa alla sina pengar i sina fyra sista lopp och nu möter han riktigt tuffa djur! Vi garderar och vill varna speciellt för två bortglömda pållar.

Giddes Dream trodde Svanstedt mycket på förra veckan (därav den tuffa styrningen), men han svimmade i lednigen efter ett allt för krävande upplägg. Nu är det helt andra förutsättningar med barfotakörning över favoritdistans. Hästen är bäst här och med mista klaff är han god nog att runda samtliga. Mafioso vill vi även varna för lite extra. Hästen har inte haft rätta flytet på slutet och sist såg han ut som en bomb som fastlåst invändigt. Mafiosos spurt näst senast sitter fast i bakhuvudet och han ska ha riktigt bra chans i ett gäng som detta. Lenita Super Kalle ser ut att vara av helt rätt sort. Hästen glänser för tillfället och har vunnit två lopp efter optimala resor. Han är snabb ut och nås spets ska han köras där. Vi tror han blir svår at rå på om Untersteiner får fuska bort några hundra meter. Teegon är jätterysaren i loppet. Sist hade han vunnit fram och baklänges om kusken varit lite mer alert. Hästen är snabb ut och vi är inne på att han får rygg ledaren. Därifrån ska hästen räknas och sex procent är klart lockande. Trotteur är en fin häst som lyckats bra på V7:an innan. Vi är sock inne på att 1600 meter inte är hästen likör och rankar ner pga det. M.T Devil såg fin ut sist utan att få se dagens ljus. Är en häst som kan vinna med lite tur. Reagan Ås går med som sista häst här. Hästen är jämn och stabil och hemmaplan kan vara väl så viktigt.

Avd 2

Skam den som ger sig. Frillan Filiokus har vi skrikit om många gånger nu och det har kostat. Hästen har dock gjort det fantastiskt bra utan att få vinna. Nu får han Goopen i jollen och de passiva upplägg som hästen serverats på slutet kommer att bytas ut mot en perfekt styrning och enkel vinst!

Avd 3

Vi spikar på när vi ändå har hammaren framme. Earl Tilly vann halva loppet redan i spårlottnigen och vi har svårt at ser favoriten torska. Hästen har nu lopp i kroppen och då enda motbudet fått spår åtta känns det ännu klarare.

Avd 4

Här skriker alla ut förträffligheten i favoriten Boman. Vi är benägna att hålla med om att hästen ser fin ut och att han gjort det bra på slutet – i enkla gäng! Nu kommer han att bli hängande från start och tvingas köra hela vägen. Dödens är enda lediga platsen och då blir han sårbar. Vi garderar med en riktig skjutare. Notre Crown har gjort det bra i under hela karriären, men sist var han oerhört övertygande från dödens. Nu träar han förbättrat, ska gå barfota bak och vi tror han blåser de trötta favoriterna till slut!

Avd 5

Här målar vi på så långt färgen räcker. Stoloppet är i våra ögon näst intill omöjligt att lösa. Vi tar åtta hästar, men rekommenderar den rike att ta samtliga.

Winners Rose står perfekt inne i loppet och gjorde det helt ok sist. Med lite flyt ska hon ha bra chans. Pepper´s Princess har perfekt läge och är snabb ut. Två raka segrar och goda möjligheter här. Oh Ho Håjt har årsdebuten avklarad och ska var bättre nu. Van hela fem löp förra året och nio procent är för lite. Beauty Class gjorde en helgjuten insats sist när hon blåste runt ett fält kameler och vann överlägset. Görs samma insats här räcker det långt. Goop upp på nytt. Seagardens Lady har vi spelat alla gånger utom sist när hon vann! Vi har räknat ut det som så att vi spelar – då vinner hon inte och ni övriga behöver sådeles inte strecka. Mellby Topless kommer från Walmans formstall och ska med. Flickas Fantasia verkar rapp och ska med om hon får sin smygare. Sist med går Justalittlespot som ibland gör prestationer ut över det vanliga – en procent är värt ett försök.

Avd 6

Efter Robin K:s årsdebut sist lovade vi att spika honom på allt nästa gång han kom ut. Nu fick han dock det ett av de två spåren som han inte klarar av – spår två i volt. Går han mot all förmodan felfritt vinner han lätt, men med galopp kan det bli svårt även för en häst av denna kaliber.

Karbo Cake gillar vi skarpt och från perfekt läge ska han räknas tidigt. Sist var han lite sämre, men banan var inte helt hundra och det känns som att Jägers passar perfekt. Katjing har två raka i raden och båda från tät. Kommer hästen dit räknas han tidigt, men han är snabbare ut i auto och spetschansen är inte så hög som streckprocenten vill visa. Vagabond Hornline är ute över favoritdistansen nu och trots tråkigt läge måste han räknas tidigt. Hästen fick en rejäl genomkörare sist inför detta och kommer att göra ett bra lopp nu. I´m Alone Face blev temoptorsk sist och det är bara att glömma. Hästen såg mycket fin ut och med ryggar runt sista sväng kommer hästen att flyga lågt med sin nya balans. Cloria Victis gillar vi och vi tyckte att hästen såg lite bättre ut igen efter några tråkiga lopp innan. Bra ut i volt och hästen har kapacitet högre än många andra i loppet – vår storrysare. Quest For Life får åter igen Goop bakom spakarna och det höjer chansen med si sådär 50 procent. Två raka innan förra har ekipaget och de måste med på lappen.

Avd 7

Avslutningen ser ut att öppnas i överljudsfart och det kan fälla favoriten Hoity Toity Face som inte är så explosiv första 50 meterna. Vi garderar med ovan nämnda anledning och tror speciellt på två andra djur.

Magic Space såg fantastisk ut när han årsdebuterade sist på Romme. Hästen fick i och för sig ett lugnt lopp, men sättet han avgjorde på var mäkta imponerande och han kommer att vara bättre nu – klar första häst. Having Said That gillar vi skarpt och hästen är mycket bättre än vad raden ger sken av. Sist satt han fast med allt kvar och det kommer han inte att göra nu med ett andraspår direkt. Hästen var bland annat två efter Skully Gully under Hugo Åbergs i fjol och han har ett kunnande långt överstiger samtliga motståndares om han har full form. Rutger Raket kördes till spets sist vilket inte är rätt melodi för den pållen. Nu får han chansen bakifrån det passar bättre. Skor på igen, men Svanen anser att det inte är några större minus så han ska med på alla seriösa lappar. Max Hugo är miljondraget i loppet. Hästen sköt till vasst efter smygare i lördags och formen är klart på annalkande. Perssons springare på Goop i jollen och som vanligt är det ett klart plus.

Stora systemet: 4480 Rader / 2240 Sek

1. 2,3,4,5,7,8,9,10
2. 11
3. 2
4. 6,10
5. 2,4,6,7,8,11,12,14
6. 1,2,3,4,7,10,11
7. 1,2,3,7,9

Lilla Systemet: 560 rader / 280 Sek

1. 2,3,4,7,8
2. 2
3. 6,10
4. 2,4,6,7,8,11,12,14
5. 1,2,3,4,7,10,11
6. 3