Jägersro anordnar på nytt stortrav och nu är det de yngre talangerna som ska göra upp i Svensk Uppfödningslöpning. Dessutom kryddas tävlingarna av en saftig Jackpot vilket gör att vi spelar ett lite större system än vanligt. Vi känner att formen är klart antågande och vi spikar två i våra ögon väldigt streckvärda hästar i full form. Vi garderar dock i huvudloppet med mantrat att lite regn kan ställa till mycket för nybörjarna!

Jägers väntar regn, men banchefen låter hälsa att han tror på valfri balans, vilket även vi skriver under på då vi anser att banan är Sveriges bäst skötta. Vinklad vinge är det ni behöver kalkylera med och god tur med förhoppning om att julkassan ska fyllas till bredden!

Avd 1

Efter att ströstreckat loppet inledningsvis föll det sig inte bättre än att vi fyllt på med tio av tolv djur. Startlisan är full av springare med smygform och att då inte måla på fullt skulle kännas snöpligt vid eventuell förlust – full bricka blev lösnigen!

Det som ni ska tänka lite extra på är helt klart att hästarna Precious Value och Vagabond Hornline, som vi har som A-hästar, inte är streckade över tio procent. Båda har full form och Robertssons häst hade vunnit sist om han hållit reda på benen medan Vagabond slog ett bra gäng sist efter en blytung avslutning i tredjespår. Storm Brodde är nästa häst som kan bli dyr att snåla in på. Sist var han seg, men nu ryktas det om barfota fram på nytt och det är flera växlar extra – gillar hästen skarpt!

Öppningen på löpet kommer att avgöra mycket då många är ute efter täten. Vi blir inte förvånade om hörningen både blir lång och ännu längre beroende på att Ludde står med startsnabb häst från åttonde – och han backar inte! Skulle det bli så ska även Reality Pride räknas trots 12:e. Hästen har absolut toppform och sprutade sånär ner en kanon som Ronda Brick sist!

Avd 2

Här blir det rusning från början likt mellandagsrean. Tre spetsälskande framspårshästar riskerar att spränga ljudvallen och det kommer att straffa sig om ingen ger sig i tid.

Dunder Nalan, Coldplay Pellini och Il Divo kör från start och vi är tämligen övertygande om att det bara är den förstnämnde som eventuellt kan stå en riktigt tuff inledning. Däremot är vi inte helt säkra på att det är just han som är ledaren efter 500 meter. Dunder Nalan måste dock med, inte bara för att han är helbror till min gamla häst Wilma Nalan, utan för han fantastiska upphämtning efter galopp sist. Coldplay tar vi också med då han är vår spetsfavorit och får han inte allt för mycket Il Divo över sig kan det räcka till mål. Hardy Ribb är annars hästen som mår bäst av en tuff inledning. Full from och lättare emot. Kunf Bravur gillar vi och han blir bättre och bättre. Nu behöver han inte offra sig i början och går alltid bra till slut. Helt bortglömd, men för den delen inte chanslös, är Makes People Talk. Åke var positiv sist och nu står han bättre till – kul idé.

Avd 3

Guld är denna vecka en baggis. En hel hög med formlösa djur mot Cash Winning Vita. Åkes spurtkanon gick sist på pumpen, men det fans ett ton med anledningar till det och nu startar han med bättre vinstchans trots att han gått upp i klass. Vi blir mycket förvånade om han inte vinner detta lopp!

Avd 4

Svensk Uppfödningslöpning är alltid lika rolig att se för oss inbitna. Tvååringarna som deltar är sällan de som blir riktigt stora stjärnor, men brukar skörda fina framgångar under de första tävlingsåren. Denna upplaga ser dock vassare ut än på länge och vi blir förvånade om det inte finns en eller flera blivande kanoner här.

Stor favorit är Luddes Raja Mirchi. Hästen har imponerat och vunnit stor många gånger, men vi vill fälla. Ludde har sin vana troget dragit stenhårt och åkt ifrån till överlägsna segrar, något som vi anser är av ren taktik. Nu har han lurat hela spelkollektivet som gjort hästen till en på tok för stor favorit. Motståndarna är troligtvis inte lite lättlurade och den opolerade storfavoriten kommer inte att få den lätta resa som Ludde hoppas. Vi garderar stort.

Khaki Broline ser ut som en riktig häst och spurtade enormt bar sist. Hon är snabbare än favoriten och det ska bli kul att se vad hon kan med rätt resa. Lennartssons andra häst i loppet väljer han att köra själv och det innebär att han tror än på den. Hästen är snabb ut och med lite hår på bröstet svarar han ledningen hela vägen till bra chans. Kriss Kross Face tyckte vi var positiv sist när han inte fick helt fritt förrän 200 kvar. Hästen verkade storklivande och stark och med högt tempo på loppet ska han räknas. Amour Rapide har vi alltid gillat och han har gjort det mycket bra tidigare. Hästen är dock långsam ut och kan få svårt att komma till härifrån. Skulle han dock hamna bra till har han hög kapacitet. Vi betalar även för Västerbo Face It och Song Glider som båda visat sig kapabla. Med rätt resa är de med på fotot.

Avd 5

Stolopp och som vanligt känner vi i hela kroppen att det skräller här. Favoriten har visat sig allt annat än travsäker och det luktar skräll.

Vår förstahäst är en riktig skräll. She´s Dreamlike gick i dödens på Ronda Brick och gjorde det strålande. Hon ska på nytt gå barfota runt om och vi tror hon har mycket bra chans till ynka sex procent. Yvette Boko är spetshästen i loppet. Hon kommer att få ta över från Lillinger Komp och från spets blir hon svårslagen. Sist vann hon enkelt och har bra form. Onassis Neo varnade vi för sist, men hästen hoppade bort sig. Nu står hon bra till och hon ska med. Live Champagne har varit lite sämre i sina sista starter, men Zackrisson ha bra from på övriga stallet och vi tycker hon är streckvärd. The Z och Seagarden´s Lady är skrällar med hyfsade lägen – roliga drag.

Avd 6

Från början hade vi laddat för att spika Åkes förvandlingsnummer Conrads Garland, men efter att ha snackat med Stall Persson har vi tänkt om. Åkes vet vi inte vad han kan, men vi vet att Chimall är riktigt bra.

Fredde låter hälsa att han kör för vinst trots att han redan har kvalat in Chimall T.T till finalen. Han kommer att ladda från start och kör sedan i dödens. Sist avslutade han 10,5 sista varvet och gör han om får övriga svårt. Hästen känns på tårna i jobben och det är full form. Åke kanske även får sig en tryckare av Daniel Olsson som tack för senast och när sedan Fredde kommer blir det åka av.

Men när två träter…Vi betalar även för Trade East som vi gillar skarpt. Körs det allt för hårt från våra två andra hästar så är han helt klart bäst av övriga.

Avd 7

Avslutningen ser ut som en enkel spetsviktoria för Rakas. Första barfota, god spetschans och ner i klass = toppchans. Inga årgångstoppar att brottas med denna gång och med loppet från Färjestad på näthinnan ska han bara vinna!

Stora systemet: 8820 rader / 4410 sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2. 1,3,4,6,9
3. 9
4. 1,2,3,4,6,7,10
5. 2,5,7,9,10,11,13
6. 3,8,12
7. 2

Lilla systemet: 576 rader / 273 sek

1. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
2. 1
3. 9
4. 1,4,6,10
5. 2,5,7,9,10,11
6. 3,8
7. 2