Tillbaka efter behandling och vila och formen verkar klart uppåt. Travsektionen är åter efter sjukdom och har en hel matnyttigt att bjuda på denna vecka. Jägersro står som värd och det brukar borga för fina tävlingar.

Vi ska inte sticka under stolen med att det ser favoritbetonat ut vid första anblicken. Vi är dock inte mycket för favoritparader och har några roliga motbud till flera välstreckade djur. Men lite flyt i positionskriget ska vi nog kunna pressa några hundra tusen ur denna omgång.

Banan ser ut att bli toppfin till helgen och det enda som bör tänkas på är den vinklade vingen!

Avd 1

Stor favorit i loppet är Lamborghini S.T som gick fantastiskt efter gunga sist. Hästen är dock mer stark än snabb och över sprinterdistans vi läser favoritfall mellan raderna. Victory Power ska köras i spets och det bäddar för riktigt tuff öppning.

Vår etta i loppet är Cantab Hall D.E. Hästen är en fantastisk spurtare och har full form. Juuls springare kommer att gynnas av det tuffa tempot som tvingas fram av de lite starttröga favoriterna på framspår. När dessa krigat färdigt om positionerna är känslan att första varvet kommer att öppnas i 12-tempo och då kliver Juul in i leken 600 kvar – bra chans! Magic Space gjorde det bra sist, men är tydligen mer gynnad av kortlopp. Nu får han återigen chansen, men samtidigt kommer han att få köra hårt för position. Kommer han bara till ska han dock ha goda möjligheter. Skrällarna är True Q och Fisher King. Båda var sämre i sina senaste starter, men det fanns förklaringar i båda fallen. Åkes häst är mest gynnad av distansen medan Luddes ska köras barfota fram och testas med helstängt huvudlag. Blir det toktempo räknas båda!

Rank: A 10,3. B 4,7,8,1,11,12,6. C 5,2,9

Avd 2

Här kan vi inte, hur mycket vi än vill, förmå oss att gå emot storfavoriten Trade East. Hästen har seglat upp som en ny favorit för oss och hästen ska normalt vara helt överlägsen detta gäng. Bara naturkatastrof och sjukdom emot!

Rank: A 7. B 5,3,10,8,11,9,6. C 4,2,1,12

Avd 3

Tyvärr blir det en upprepning av föregående lopps tankar här. Commander Crow visade att han tillhör världseliten sist och att han ska förlora från detta läget är lika troligt som att Billy Butt är oskyldig!

Rank: A 3. B 8,9,7,4,1. C 2,6,5

Avd 4

Även här luktar det favoritseger. Prince L har sett allt bättre ut i sin nya regi och sist var han bra efter en riktigt stygg inledning. Trots att hästen öppnade 08 första fem gick han enkelt undan om än i mindre bra omgivning.

Vi vill dock stormvarna för två helt bortglömda djur som är riktigt bra i ordning. Safir Brick höjde vi upp ordentligt sist hon startade, men hon fick ett hopplöst lopp och gick sedan mycket bra i skymundan. Hästen stördes i starten, men kan annars öppna bra och hon kommer här att vara med i främre träffen direkt vilken är en stor fördel. Fyra procent är ett skämt! Ekets Patrik är ett annat intressant motbud till favoriten. Hästen är från samma stall och räknas i grunden som en lika bra häst. Skulle det strula det minsta för favoriten är Ekets Patrik där och hugger om segern!

Rank: A 4,7,10. B 11,5,6,1,8,12,3

Avd 5

Tre hästar höjer sig över mängden här, men alla står med framspår och det kommer att blir tuff körning för positionerna. När röken har lagt sig kommer sedan urstarka Pineletta farande och tempot kommer att hållas uppe.

Vi streckar förutom favoriterna Quattro L.G, Monday Mourning och Il Divo tre hästar till. Pineletta verkar helt oöm för positioner, men mer känslig för underlaget. Nu kommer banan att passa perfekt och vi tror hon är mycket bra chans. Reality Pride vill vi även henne varna för. Veijos hästar brukar inte hålla sin toppform speciellt länge, men när de väl har form brukar de vinna från alla positioner. Sist krossade hon motståndet och såg bättre ut än någonsin – kul streck! Victory Qui är kaske ett långskott, men från perfekt läge kan vi inte låta bli. Sist var han mycket fin från dödens på dålig bana och hästen kan öppna bra.

Rank: A 4,2. B 9,5,11,1,6,7,10,3,12

Avd 6

Återigen står favoriten med perfekta förutsättningar och det blir än svårare att knuffa kull henne. Vi har dock ett troligt förlopp som kan grusa Skully Gullys segerchans.

Våra kontakter säger att fransmannen Quito Dáveze ska vara något utöver det vanliga och helt oöm för tuffa resor. Skully Gully kommer att få bekänna färg från spets och vi blir inte förvånade om hon blir avslagen av någon smygkörd. Year In Review gillar vi skarpt och då hästen nu kommer uppfräschad är det en stor fördel för den annars så sköra hästen. Åkes springare kan avluta i överljudsfart med rätt resa och ska ha goda möjligheter vid överpace. Minos Vang vågar vi inte heller lämna utanför systemet. Nu debuterar den kapabla hästen för Svanen och även om det inte gått många veckor sedan flytten vet vi hur Åkes nyförvärv brukar lysa så vi streckar. Roligaste idén är annars Skogans Joker. Hästen är lite ojämn, men ytterst kapabel. Nu har hästen lopp innanför västen och det ska vara en klar fördel.

Rank: A 2,3. B 4,6,9,5,8,1. C 7

Avd 7

Avslutningen ser jämnt och svårlöst ut. Vi stannade till slut på sex streck och det känns heltäckt.

Fredde är uppåt på Tom Raider och det ser ut som att han kommer till spets utan att behöva ladda för fullt. Skulle han dock tvingas ladda för fullt finns risken för att hästen blir het och
då har krafterna tenderat att tryta innan mål. Barfota runt om och helstängt huvudlag är optimal balans och chansen är klart bra vid tidig ledning. Hanoi har imponerat mer och mer på oss och med bättre lägre hade han varit ett spikförslag. Nu ser det ut som att hästen får göra jobbet själv, men för den delen är loppet långt ifrån över. Victory Love hoppade sist, men det får nog ses som ett olycksfall i arbetet då Svanen väljer att starta på nytt. Man ska dock veta att sist han hoppade (Kalmar i somras) var det pga besvär i benen och gången efter underpresterade hästen! Vi väljer dock att tro att hästen är fräsch och streckar. Gentle Tilly har full form och har i sina ljusa stunder slagit väl så bra djur som de han möter här. Klars understreckad i dagsläget. Cleo Nalan har fått stygga resor på slutet och inte orkat hela vägen. För tre starter sidan kördes hon dock avvaktande i liknande omgivning och satt då fast med vinnarkrafter. Med snällare resa denna gång ska hästen räknas. Elton Silvio är en häst som skulle haft det tredubbla på kontot hos någon av topptränarna. I regi Untersteiner får han bara visa upp sin bästa sida vid några få tillfällen per säsong, men då är han å andra sidan oerhört vass. Nu har han startas igång efter vila och vi vågar inte ta bort honom på hans fina kapacitet.

Rank: A 7,9,5,2. B 3,4,6. C 1,11,12,10

Stora systemet: 2700 Rader / 1350 Sek

1. 3,4,7,8,10
2. 7
3. 3
4. 4,7,10
5. 1,2,4,5,9,11
6. 2,3,4,6,9
7. 2,3,4,5,7,9

Lilla systemet: 432 rader / 216 Sek

1. 3,10
2. 7
3. 3
4. 4,7,10
5. 1,2,4,5,9,11
6. 2,3,4
7. 2,5,7,9