Derbyhelgen på Jägers bjuder på mycket fina V75-lopp. Det är lite extra kul när hästar som normalt bara vinner har fått kniviga lägen och det killar lite extra i garderingsnerven på en annan. Vi kommer att bjuda på en trist spik i from av en storfavorit, men som kompensation får ni en betydligt roligare andraspik endast streckad på 13 procent.

Vädret bli bra till lördagen, men det kvittar då Jägersros bana håller bäst i landet. Valfri balans gäller och vinklad vinge på bilen som vanligt.

Avd 1

Inledningen känns mycket oviss och det luktar rejäl körning från start. Skulle Ludde hålla upp spets och hästen är som vanligt är det ekipaget att slå!

Vi vill dock varna kraftigt för vårt drag i loppet. Sharapova har varit full med otur i sommar, men sist fick hon vinna och gjorde det enkelt från spets. Hon är bäst bakifrån och står här med perfekta förutsättningar med rygg på startsnabba konkurrenter. Vi tror hon vinner loppet med minsta flyt och spikar på lilla lappen. På stora streckar vi dock på och höjer Simon Starlights senaste insats till skyarna. Hästen har tidigare inte kunnat göra mycket själv i loppet, men sist gjorde han allt och vann lätt. Gör han om den insatsen blir han mycket segerfarlig. True Q väljer Åke bort, men vi tror han är den bättre av Åkes två. Hästen bör med på sin hårdhet. Manhattan Sassy gör sällan dåliga lopp och vi tror han är med och slåss om segern på nytt från perfekt läge. Skulle Immenso göra bort sig igen har Widegren chans på spets och då ökar segerchansen ytterligare. Sist med på lappen går Jack Z. Freddes häst har vi varnat för sedan debuten hos Kalmartränaren. Hästen har dock haft problem med halsen och inte kunnat göra sig själv rättvisa. Vi vill inte ryka på en häst vi tjata om och betalar trots det dåliga läget.

Rank: A 9,6,5,2. B 1,12,7 C10,8,3,4,11

Avd 2

Här ska vi fälla storfavoriten med ett välriktat karateslag. Luringen Palema fick det kört i halsen sist och insatsen var inte märkvärdig. Vi tror även att han blir av med spets och han är på tok för hårt streckad.

Vi tror hårt på Mellby Sambuca som är kusligt snabb ut och har fin form, liksom hela stall Rånlund. Kommer han till spets ska han ha en riktigt bra chans att vinna. Staro Capricon ska köras barfota för första gången och det tror vi gynnar hästen kraftigt – ett måstestreck. Rich gillar vi och även om Luringen Palema vann över honom sist så tror vi han har goda revanchmöjligheter här. Hästen återkom efter vila sist och det saknades lite ork i honom. Nu känns han mycket bättre och hästen är mycket bra när han funkar fullt ut. Indra G och Otto Gene är beroende av att det körs hårt därframme och vi tror att det kommer att gå undan i loppet så båda går med på lappen. Hästarna har full form och har likvärdiga möjligheter. Skrällen är Chipman som inte funkade sist, men ändå gjorde det bra. Nu är han åtgärdad och i grunden är det loppets bästa häst!

Rank: A 2,6,9. B 3,1,11,10,12,4,7,8

Avd 3

Här spikar vi Zola Boko och det är av den enkla anledningen att han bara är bäst. Trots åttonde spår ha han goda möjligheter att få överta spets och som han sett ut på slutet är det inte många som slår honom – bergvinnare!

Rank: A 8. B 2,1,3,4,11. C 9,5,7,6,10

Avd 4
Här känns det lite som en eller alla. Vi går mer på den sista linjen och streckar hela nio hästar och hoppas på skräll.

Favoriten Greve Bravur är nog hästen i loppet för er som vill gå på en. Trots att hästen bara är tre år visade han en tuffhet som räcker långt mot äldre sist. Han var tvåa från dödens och det på en mycket vass tid. Osäkert dock hur han kan öppna från start och vi tror han kan hamna lite trist till. Bruce Tooma är en fin häst som haft otur på slutet. Hästen är dock mycket vass och från bra läge ska väl inte ens Näslund i jollen kunna hamna för illa till. 15 procent är på tok för lite. Il Re Frö är nog hästen som gynnas mest av distansen då han ger intrycket att vara hur stark som helst. Problemet är att han har svårt med aktionen och kan hoppa när som helst. Spåret är inte optimalt och han är överstreckad, men på intet sett chanslös. Nostro Value ståtar med tre raka segrar och ser ut att vara en häst av rätta virket. Vi tror mycket på den starka springaren och streckar med glädje till 40 procent. Winner´s Rose har ett kul läge som kan ge honom den smygare han behöver i detta gäng. Sist var han bra från spets och har full form – roligt drag till åtta procent. Fakir Dínverne och Robespirre Star gillar vi båda två, men de har samtidigt tråkiga lägen. Vi betalar dock och hoppas på tur. Sist med på lappen går Baron Sund från formstall Degiorgio och Woodlight är jämn och säker.

Rank: A 6,1,3. B 4,8,11,12,9,4. C 10,2,7

Avd 5

Spiken som ska ge oss miljonerna finner vi här. En dryg tioprocentare som står med bästa läget och toppform. Vendi har gjort tre kanonlopp i rad och det bästa när hon blev diskad, hur lustigt det än låter. Hästen hoppade som sista häst och tappade 30 meter ytterligare på klungan. Kusken (den enda svaga länken i resonemanget) hörde inte att hästen var diskad och körde ikapp och nästan förbi samtliga för att inkomma som trea i mål. Med tjugo meters försprång mot de värsta motståndarna ska chansen vara klart bättre än streckprocenten visar.

Rank: A 1 B 10,9,14,8,13,3,15,6,11. C 5,2,4,12,7

Avd 6

Här kommer favoriten att få förlita sig på övriga då han inte kan svara upp innerspåret. För er som tror annorlunda – spika på, men vi garderar.

Till spets går Yankee Challenge som blir bättre och bättre ju fler lopp han får i kroppen. Hästen har tidigare visat enorm kapacitet och det ska bli kul att se vad hästen kan från spets. Mions Vang fortsätter att imponera. Sist lekte han med ett tufft gäng och räds inte tuffa upplägg. Kommer hästen till dödens utan att behöva bruka sig allt för mycket räknas han tidigt. M.T Buffett har vi tjatat oss hesa om på slutet och hästen har gjort kanoninsatser utan att få vinna. Sist satt han fast med vinnarkrafter och kommer han till från sitt läge ska han inte nonchaleras.
Rank: A 1,3,11. B 6,10,2,5,9,12. C 4,8

Avd 7

Veckans gulddivision ser ut att stå mellan tre hästar. Simb Chapin har vi alltid gillat och nu ska det bli riktigt kul att se vad Ludde kan har gjort för att föra den kapabla hästen framåt i karriären. Ludde låter uppåt och blir vår första häst. Brioni är lika intressant i sitt första möte med de stora pojkarna. Vi pratar om en undantagshäst och blir inte förvånade om han vinner från sitt svåra läge. Vi vill inte heller åka ur på Teaser Elegance, vilket vi gjort allt för många gånger. Hästen visade dock sist att han är bra nog att slå hästar som de han möter här och chansen är likartad med förra gången.

Rank: A 1,10,3. B 2,8,7,12. C 6,4,9,5

Stora Systemet: 4536 Rader / 2268 Sek

1. 1,2,5,6,9,12
2. 1,2,3,6,9,10,11
3. 8
4. 1,3,4,5,6,8,9,11,12
5. 1
6. 1,3,6,11
7. 1,3,10

Lilla Systemet: 504 Rader / 252 Sek

1. 9
2. 1,2,3,6,9,10,11
3. 8
4. 1,3,4,5,6,8,9,11,12
5. 1
6. 1,3,6,11
7. 1,10