Storlopp och härlig spelform – kan inte bli mycket bättre. Hugo Åbergs Memorial på Jägersro bäddar för riktigt fint trav och dagen är full av lopp med högt spelvärde. Två klara vinnare ska leda oss igenom omgången och förhoppningsvis ge en överfull plånbok.

Ni som följde våra drag från i lördags fick förhoppningsvis en rejäl del av priskakan. Spex Brodde var draget och vann till 14 procent. Vidare satt spiken Vinnalt Herkule och övriga skrällar var goda tvåor – Spelaspel.se har toppform!

Vädret ser ut att bli bra och Jägers banan presenteras nästan alltid i toppskick. Valfri balansutlovas och vinklad vinge som vanligt!

Avd 1

Vi inleder med en spik och en självklar sådan. Spets och slut för Excallibur, allt annat känns underligt. Hästen har visat toppform en lång tid och från perfekt spår ska det mycket till innan han förlorar.

Avd 2

Här står det mellan fyra hästar i våra ögon. Två med framspår och två med bakspår.

Having Said That har vi jagat länge och hästen har varit mycket bra utan att få vinna. Nu har han optimalt läge med spetschans. Han har aldrig förlorat i spets och vi tror han har goda möjligheter att leda runt om. Skully Gully ska dock inte ignoreras. Hästen har slagit bättre hästar än så här från dödens och med två lopp innanför västen ska hon snart vara i toppform. Godkänd sist, men borde vunnit för att vara så klar favorit som hon är i skrivande stund. Minos Vang är knepig, men samtidigt oöm och tålig. Går han iväg felfritt kommer Ludde att utnyttja hästens styrka och det kommer att gå undan i loppet – han ska räknas. Escapology är rysaren i loppet. Hästen gick mycket bra vid vinsten sist och har perfekt smygläge med rygg på vår spetsfavorit. Med lucka i tid är han långt ifrån borta.

Avd 3

Här finner vi omgångens största favorit, men en favorit i fara om ni frågar oss. Med Hoity Tooity Face i loppet kommer favoriten Swept To Victory inte att få fuska bort något i ledningen och det gynnar tre andra roliga drag.

Line Sensei har verkligen blommat ut på slutet och är under kraftig utvecklig. Hästen flög fram till vinst på en topptid för två starter sedan och är matchad för detta loppet. Hon måste ha en bra chans med rätt löpning. Staro America vann som vår luring sist till glada oddset 15 gånger. Nu står hon lite sämre till och behöver tur. Formen är dock så bra den kan vara och får hon ligga still till 300 kvar är hon oerhört speedig. Robertsson är uppåt på Dame Arrow som är behandlad efter senaste loppet. Hon känns som hon ska och gör favoriten lite sämre ifrån sig så kommer Dame Arrow längst ut i banan.

Avd 4

Här streckar vi inte mindre än nio hästar och tror på skräll. Loppet är härligt jämt och det kommer att köras hårt från många händer.

Snabbast ut är Mellbu Sambuca, men han utmanas av Super Lore. Den av dessa som kniper spetsen ska ha god chans. Bakom dessa två kommer det att köras ordentligt. Starka hästar som kör för dödens är I´m Sorry Bi, B.W.T Warrior och Trade East där den senare är bäst i våra ögon – alla streckas. Monzun kan bättre än hanvisade sist när han besökte Sverige och Montana D.K har börjat visa upp lite av det som tränare Nilsson alltid sagt att han är kapabel till. Tokskrällarna är Voltreffer och Vic Starlake. Den förstnämnde har tävlat på de holländska potatisåkrarna och hans tider i raden ska tas med en nypa salt. Hästen har mycket fin träffprocent och är värd ett streck. Vic Starlake är en högkapabel springare när han är i form och det rapporteras han vara nu. Han har körts snällt på slutet och är inte chanslös.

Avd 5

På lilla lappen spikar vi Pandoro som det sprudlar form om, men på stora garderar då det kan bli körning från början och då får Pandoro bevisa färg.

Sogo Benito gick vi bet på sist han startade, men det visade sig att hästen var sjuk och det är inte mycket att säga om. Nu är han frisk och rapporteras fin i träning – givet bud. Lindys Key får inte ignoreras då han har fin form. Sist stod han för dåligt till och kom bort i loppet. Little Rainbow kan mycket i sina ljusa stunder och kommer nu åtgärdad från Stig H:s fromstall – ett måste på kupongen. Lorenz Caf är tuff och måste räknas tillsammans med Wellington som var fin sist i Norge.

Avd 6

Kvällens högtidslopp skulle kunna varit Elitloppsfinalen om man ser till vilka hästar som är med. Vi tror dock att loppet får en annan utgång än Elitloppet och streckar tre hästar.

Russel November har äntligen fått ett bra läge och hästen är världens bästa i våra ögon. Nu ska övriga få åka av – om han hitta ut då han inte kan försvara innerspåret. Jaded vet vi alla hur bra han är från spets och det är inte omöjligt att han hittar dit. Då blir han svår att knäcka. Rysaren är Igor Font som Souloy kunnat träna för fullt på slutet. Det har han inte kunnat innan i år då hästen besvärats av olika problem. Hästen är bra nog att vinna och vi tror han är med på linjen.

Avd 7

Här finner vi veckans klaraste vinnare. Hunter Brodde kördes passivt sist och det var bara med tanke på detta loppet. Hans Adielsson är en mästare på att få hästarna på topp inför de lopp han vill vinna. Hästen kommer att vara en av de som gör upp i Derbyt till hösten och detta lopp vinner han fram och baklänges.

Stora systemet: 3240 Rader / 1620 Sek

1. 3
2. 1,2,9,11
3. 1,5,6,7,10
4. 1,2,4,6,7,8,9,10,11
5. 2, 4,5,6,7,8
6. 1,2,7
7. 1

Lilla Systemet: 540 Rader / 270 Sek

1. 3
2. 1,2,9,11
3. 1,5,6,7,10
4. 1,2,4,6,7,8,9,10,11
5. 2
6. 1,2,7
7. 1