Då är vi tillbaka i södern och med det känns det tryggt som i mammas mage. Vi har fått en hel del matnyttiga informationer till denna vecka och det tänker vi utnyttja till max.

Det fina med Jägers, förutom att vi känner banan och dess hästar utan och innan, är att man ”alltid” kan köra med valfri balans. I veckan har tävlingarna kantats av fina tider och det är inget som oroar här – tränarna kan köra med vad de vill på hästarnas fötter…

Avd 1

Power Nap är påtagligt påpassad här efter sina fina insatser i regi Svanen. Det är nog så att hästen förtjänar att vara favorit alltid, men det saknas inte motstånd.

Leonas Yeti ska med på alla seriösa lappar efter sin imponerande dödensresa sist. Hästen var då moralisk vinnare och han är inte osäker i volten. Favoriten ska inte vara säker på att dödens är ledigt denna vecka och då är han sårbar! Hotnight Crash har vaknat till ordentligt på slutet och ska inte heller han negligeras här. Han är kvick ut och lättplacerad så med Johnny bakomspakarna ser hästen mer intressant ut ju mer vi läser loppet – sex procent är ett fynd. Vi tar med två hästar till som har dokumenterad form och spurtförmåga. Cassander Boy står med perfekt smygläge och Lill-Goopen i jollen medan Jack Z ska med på att han ”alltid” gör bra lopp och han profiterar på det förväntade tuffa tempot.

Rank: A 5,9. B 3,8,1,6,4,2,1. C 10,7,12

Avd 2

Ni som följer våra tips vet att vi vurmar för Cleo Nalan och att hon är bästa hästen här råder inga tvivel på. Lika säkert är också att hon är fältets mest osäkra springare och vi vågar inte singla hur gärna vi än vill.

Carmen Launcher står bäst till av hästarna med chans. Hon är snabb ut och står redan med ett ben i spets. Sista starten är bara att glömma då hon såg smällfin ut som fast i ryggar. Vitess Söndervang är dock ingen bluff och laddas hon från sitt svåra läge så kan hon snuva Carmen på piken. Det kan kosta lite väl mycket dock och smygs hon så är hon mycket vass på speed. I vilket fall ska hon med på lappen. Trigger Bris tycker vi står med roliga förutsättningar nu. Perfekt smygläge och Öjje som kapten – loppets rysare till åtta procent. Sist med på lappen går Indiana Brave. Hästen har gjort det bra i årets samtliga starter och som nedstruken till sjättespår växer hennes chanser.

Rank: A 1,2. B 8,9,7,5,4,10. C 3,12,11

Avd 3

Triton Sund är tillbaka på banan efter en minst sagt misslyckad utlandsresa. Hästen rapporteras träna fantastiskt bra, men vi vill se hästen fungera helt ut innan vi singlar.

Adams Hall gillar vi skarpt och han såg kanonfin ut i sin årsdebut. Skulle Triton vara det minsta under normal standard blir vi inte förvånade om Adams står som vinnare. Ni får gärna kalla oss för dårar, men vi betalar även för Kacobar denna gång. Trots att han möter tuffare hästar än på slutet så har vi blivit mer och mer imponerade av den härlige fuxen. Han har avslutat bäst av all i sina senaste starter och nu står han i andraspår direkt och kommer att få loppet – sex procent och vi bockar och bugar.

Turnaround skriks det vida om här, men Lugauer har lovat att ladda med Sundance Clover och då blir Ludde kvar invändigt så vi betalar inte för honom denna vecka.

Rank: A 5,7. B 2,3,1,9,6,8,4,10

Avd 4

Första spiken hittar vi här i omgångens sämsta lopp. Vi tar helt enkelt och singlar den bästa hästen med den bästa kusken – svårare än så är inte trav.

Kelly Jo rapporteras träna klart förbättrat och nu står hon perfekt till med spår nio. Hästen är klart bäst bakifrån och ska inte köras invändigt denna gång – vi tror på mycket bra chans och löser detta skitlopp med ett streck.

Rank: A 9. B 6,3,11,2,7 C 5,8,12,4,1,10

Avd 5

Avdelning fem ser ut att gå undan från början. Vi blir inte förvånade om första varvet öppnas runt 1,12 och det bäddar för vårt drag.

Manstone´s Rose fick vi tidigt upp ögonen för och han har oftast mött årskullstopparna. Nu känns det som att han går ut i lättare motstånd form i kroppen och det ser ut som en mycket bra uppgift för honom.

Loppet tror vi öppnas i ett våldsamt tempo. Staro Camp David låter Finnen uppåt på och kommer att försöka köras i spets. Kejsare Sund försöker snuva honom på piken och utifrån kommer Voodoo Hornline flygande för att få överta. När positionerna väl är intagna styr Ludde på med Le Vent A Change som inte räds dödens. Förutom Staro Camp David, Le Vent A Change och Voodoo Hornline tar vi även med Livi Cantona. Hästen är totalt bortglömd och klart streckvärd.

Rank: A 9,5. b 8,1,7,6,3,12. C 11,2,4,10

Avd 6

Vi var här länge inne på att singla Bull Trap, men efter många ”fram och tillbaka” kändes det som att hästen skulle behöva bättre spår för att uppnå spikstatus.

Catch The flax tar spets om kusken vill, men det känns som om hästen trivs bäst i ryggar. Vi tror han släpper till He´s A Gangster som i sin tur kommer att ta emot Hoity Toity Face med varma servetter. Varvet går på 1,13,5 och det bäddar för vår tipsetta, men även för Western Heikant som står bättre till efter två strykningar. Nu får hästen Åke i sulkyn och det är en klar fördel – stormvarning! Imola November blir intressant att följa i loppet. Ludde aviserar barfota runt om för första gången och hästen kan helt klart passa utan skor. Sist med på lappen går Max Hugo. Hästen är ojämn, men klart bäst med smygare och det kommer han att få här. Med lucka till slut blir hästen mycket farlig.

Rank: A 6,1,4. B 12,10,3,7,8. C 2,5

Avd 7

Vi garderade honom sist mot lättare hästar, men nu spikar vi utan att tveka. Som Quarcio Du Chene såg ut sist är det inte många hästar i Sverige som slår honom.

Efter galopp körde Björn ikapp fältet och gick i mål med full spänst som fast i ryggar. Hästen såg helt okörd ut och vi tror att hästen vänder ut och in på detta kvalificerade motstånd oavsett löpning.

Rank: A 7. B 2,1,3,8,10. C 5,6,4,9,11,12

Stora systemet: 2625 Rader / 1312,50 Sek

1. 3,5,8,9,11
2. 1,2,7,8,9
3. 2,5,7
4. 9
5. 1,5,7,8,9
6. 1,3,4,6,7,10,12
7. 7

Lilla systemet: 360 rader / 180 Sek

1. 3,5,9
2. 1,2,7,8,9
3. 2,5,7
4. 9
5. 5,9
6. 1,6,4,12
7. 7