Välkomna åter till en ny omgång av det underbara spelet V75. Som vanligt känner vi oss som miljonärer hela veckan lång och vi får se på lördag om det känslan stämmer in. Förra veckans spel gick kanon och även om vi inte fick ta del av 7:an så var i rätt på det i de flesta lopp och sex rätt får vara godkänt.

Nu tar vi nya tag och Jägersro får stå för kulorna. Banan klarar mycket regn, vilket utlovas till helgen, och barfota körning blir det till 90 procent. Tänk på att Lähdekorpi under fredagen strukit två hästar – kan vara strunt, men det kan ju även vara sjukdommar…

Avd 1

Ett jämnt lopp med en favorit i fara. Vi har flera drag som inte bör negligeras.

Spetsstriden står mellan favoriten Soldier Thrust och I,M Alone Face. Den av dem som kommer dit har bästa chansen. Vi tar med båda, men varnar för att körningen kan bli utdragen och det kan bädda för någon annan. Vår varning är Tamil Image som har ruggig kapacitet, men är hopplöst osäker i voltstart. Kommer han iväg är han med och gör upp om segern. K.K Logistic och Power Victory har båda stort kunnande och båda är i form. Extra varning för den sistnämnda som gick mycket fort runt sista kurvan innan en galopp satt käppar i hjulet. Chili Ås blir även han farlig då Ludde ska rycka skorna runt om. Det ser ut som en häst som kan gynnas kraftigt barfota.

Rank: A 7,4. B 6,11,8,2,5,12. C 9,10,3,1

Avd 2

Här ser favoriten ut att sitt på leken, men vi vågar inte singla då hans startsnabbhet är lite oförutsägbar. Tar han spets är loppet nog över, men vi tar med två till och hoppas på utdelning.

Lovely Lidob är en fint stammad herre som har skyhögt kunnande när han är kry. Senast come backade han med mersmak och då han kan öppna bra har han spetschans enligt oss. Kommer han till piken tror vi han vinner. Sist med på lappen går Tradewind som verkat fatta vad det hela går ut på slutet. Sist vann han trots att han fick tryck i omgångar och han går lika bra bakifrån – kul drag.

Rank: A 6,1. B. 10,2,9,5,8. C 12,3,11,4

Avd 3

Här går vi emot sunt förnuft och tar med båda gulddebutanterna direkt. Tillsammans med två formtoppade guldrävar känns det heltäckt.

Både Hoof Beats och Global Investment har kunnande att blanda sig i segerstriden direkt trots klassbytet. Mest tror vi på Global Investment, men ingen av dem kommer att göra bort sig. Skogans Joker fortsätter vinna och sin ålder till torts ser han kusligt fin ut. Han står bra till och har god chans så han även går i dödens. Från bakspår vill vi denna gång varna för Go On Pale. Hästen möter lättare motstånd denna vecka än på länge vilket gör denna kanonspurtare klart spelvärd.

Rank: A 6,11,2,4. B 9,3,10,8,5,7,1

Avd 4

Fösta spiken hittar vi i Rocket Power. Sist såg vi honom som chanslös från bakspår mot en häst som strong Boy D.E, man han gick själv runt hela gänget och var så när ikapp när mållinjen dök upp. Vi tror att det bara Joel Cortina emot, men han lovas svar om ledningen av Global Mind, och då räknar vi kallt in vår spik.

Rank: A 11. B 6. C 12,4,3,9,1,5,2,7,8

Avd 5

Vi spikar vidare och tyvärr är det ännu en favorit, men det är onödigt att gardera favoriter om de vinner! Cleo Nalan kände vi redan hos Fredde Persson och vi har även sett hästen växa upp. Fredde körde fast med henne, men uttalade att hon var minst lika bra som Tom Raider. Hos Åke har hästen sedan visat lite av det kunnandet och nu är det bara grus emot. Springspår och kanonform – seger i en ask.

Rank: A 12. B 3,13,14,7,8,6,2,4,9. C 10,15,1,11,5

Avd 6

Här sticker vi ut hakan och rankar Tranemo Raketen etta. Hästen var inte bra sist, men var med i en stygg öppning och föll igenom. Nu är han bättre förberedd och han tar ledningen här.

Conrads Garland står näst på tur i rankingen. Hästen var förbättrad från rygg ledaren sist och börjar hitta storformen. Kommer han till, eller att han mot all förmodan blir släppt till ledningen, blir han farlig. Redford Tuna gick bra sist då han fick gå först i spåren, vilket inte är hans melodi. Han såg rappare ut och han har nog högst kapacitet i gänget om han hittat formen. Reveue J:R, Leonas Yeti och Casander Boy ser vi som jämna kämpar och de är alla med i segersnacket. Vi känner oss rika eftersom vi gott kort innan och streckar på här. Rysarna är Lindus Key och Jack Z. Den förste är van värre motstånd än detta och blir farlig om det blir tempo. Jack Z är en underskattad Kalmarhäst som inte gör bort sig i någon omgivning. Han har lopp i kroppen och är ostreckad – vår miljonhäst.

Rank: A 1,2,3. B 9,5,4,11,7,6,10,12,8

Avd 7

Happy Dancer blir spik på lilla lappen, men garderas på stora. Hästen var mycket fin från den högst opassande dödspositionen sist och nu slipper han göra jobbet själv. Vi som varit med ett tag vet också att pappa Adielsson alltid ställer i ordning när det är hemmaplan och hästen har mycket bra chans.

Strong Boy D.E är dock ingen man leker bort. Trots att han inte var som bäst sist så vann han enkelt och det imponerade. Nu kommer han att tvingas köra från sitt lite trista spår och då riskerar han att bli het. Vi vet dock om han kapacitet och han är klar tvåa i loppet. Quarcio Du Chene gör man äntligen det som vi påpekat länge – startar över sprint. Med framspår hade vi spikat trots vilan i benen. Hästen har främst matchats över lång distans, visst med gott resultat, men hästen har ju varit på tok för het. Björn har brottats med hästen och han har inte mått bra av det. Nu är det bara att släppa tyglarna och köra hela vägen och då slipper hästen spilla krafter i kampen med kusken. Hästen blir att räkna med om han är vi sunda vätskor. Vi plockar även med speedkulan Dame Arrow som var tillbaka i gott slag sist och Prince De Charme som såg fin ut sist. Båda blir farliga med lucka i tid och överpace.

Rank: A 4. B 7,9. C 1,5,2,12,6,3,8,11

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 2,4,6,7,8,11
2. 1,6,10
3. 2,4,6,11
4. 11
5. 12
6. 1,2,3,4,5,7,9,11
7. 1,4,5,7,9

Lilla Systemet: 576 rader / 288 Sek

1. 2,4,6,7,8,11
2. 1,6,10
3. 2.4.6.11
4. 11
5. 12
6. 1,2,3,4,5,7,9,11
7. 4