Då var det åter vardag igen. Helgerna är över för denna gång, men V75 består. Denna vecka är det Jägersro som bjuder till dans och som lök på laxen står man även med en Jackpot.

Många jämna lopp och det ser lite bökigt ut om man nu inte tror på storfavoriterna rätt och sätt. Vi ska försöka fälla några av dem i alla fall och hoppas med det få tillbaka merparten av alla pengar som gick till julklappar.

Banan ser ut att bli bra och det är bara snö som kan ställa till det för hästarna som vill köra utan dojjor. Enligt SMHI så ska man klara detta med endast lite regn som värst.

Avd 1

Vi går ut hårt och slänger fram en spik som trollar bort 2/3 delar av alla system direkt. Uncle Joe´s Jet är hästen som är klart mest disansgynnad i fältet. Han har gjort flera fina lopp på slutet och står nu med bättre läge än på länge. Från andra eller tredje ut kommer hästens vassa avslutning att vara avgörande.

Rank: A 2. B 6,11,4,5,8. C 3,9,7,1

Avd 2

Här nöjer vi oss med tre hästar. Alla har på slutet visat att de har fin form om än att de inte har de bästa utgångslägena i detta kortlopp.

Staro Borderline är klar förstahäst i loppet efter sin fina comeback sist. Hästen är snabb ut och får hon spets är loppet nog över. Vi vill dock varna för henne benägenhet att galoppera och vill därför gardera. Sasabee har sett fin ut i sina två starter för Svanen. I debuten vann hon plättlätt för att i starten efter galoppera. Nu har hon ett tråkigt åttondespår, men är bra nog att vinna från dödens om favoriten skulle göra bort sig. Västerbostreetelite gjorde processen kort med sina motståndare sist då hon mosade dem från dödens. Hästen är riktigt tuff och kör de övriga mot varandra tror vi att hon är med på linjen.

Rank: A 7. B 8,10,1,11,9. C 3,5,2,4,6,12

Avd 3

Vi väljer att gå emot storfavoriten Copper Beech med tanke på förutsättningarna. Hästen går bäst i spets och det får han inte här. Hästen har vilat och tränare Lugaur har tankar om Frankrike med sin springare så han kommer inte att var på topp nu. På topp visade istället Lovebite upp sig i sin comeback. Han spurtade snabbast av alla i loppet som vanns av Order By Fax. Lovebites årstid är nu han blir farlig att ta bort. Som så många gånger förr är det a och o att ha med ledaren i kortloppen. Paul November kommer här att sitta i piken och från spets är han bra. Vi ska minnas att både han och favoriten var med i lilla Elitloppet förra året och så mycket skiljer inte hästarna emellan.

Rank: A 10,2,5. B 8,3,6,9,12. C 11,1,4,7

Avd 4

Vi kan inte släppa favoriten här hur vi än försöker. Rakas ser ut som något riktigt i hästväg, om man får skämta lite. Han har sett bländande ut vid segrarna på Valla och även om han var sämre för två starter sedan så tror vi att han är överlägsen detta gäng och spikar utan prut.

Rank: A 2. B 1,6,9,12. C 3,7,8,5,4,10

Avd 5

Här streckar vi på flitigt och blir inte förvånade om det skräller till ordentligt. Volterna ser ojämna ut och det är bara en på första volten som har chans i våra ögon. Å andra sidan så tror vi att det är en bra chans.

Frillan Filiokus varnade vi för sist när hon startade, men hoppade bort sig direkt. Galoppen föranleddes av ett materialfel och hästen stressade upp sig på tok för mycket. Denna gång ser det bättre ut och går hon felfritt så är spetsen given. Från bakspår ser The Classic ut som en kommande vinnare. Hon spurtade riktigt fon i sin comeback och står nu med springspår. Varning utfärdas för Beastar som håller toppform. Sist knäckte hon ledaren och tog över in på upploppet, men blev snöpligt upphunnen av smygkörda. Hon är okänslig för löpningsförlopp och får dessutom Erik i jollen dvs plus 100 procent. High Hope Face varnar Uhrberg kraftigt för. Han tyckte hästen kändes som i somras när hon comebackade på Halmstadstravet. Nu är distansen mer gynnsam och hon har hårdhet som flera av motståndarna saknar. Ulana Cape och Smashing Dame är spurtarna i gänget och blir farliga med rätt resa. Shakira Trot har inte haft någon vidare form på slutet, men såg lite bättre ut sist och hon går med på sin ruggiga grundkapacitet. Vi tar även med Look Sun som vann med liknande förutsättningar för två starter sedan. Nu har hon ensamt bakspår på tillägg så felfri ska hon väl gå.

Rank: A 5,13,11. B 7,10,8,12,14,6 C 1,2,9,4

Avd 6

Här blir Redford Tuna klar favorit, en häst som vi spikade från samma läge sist. Denna gång är det dock fler hästar som kan öppna och vi är inte säkra på att han håller spets. Han får även Forsgren i jollen och han är i våra ögon lika bra som socker i tanken – en favorit i fara.

Vi streckar på rejält bakom favoriten och varnar särskilt för Hoity Toity Face, Fool´s Gold och Someviktor. Hoity har en konstig toppform som verkar sitta bergfast och är hon som på slutet är hon ett tidigt segerbud trots bakspår. Fool´s Gold har lopp i kroppen och känns enligt finnen bättre och bättre. Han vann några imponerade segrar innan sitt uppehåll och han har höga kapacitet. Someviktor satt fast med segerkrafter sist på Valla. Nu har hästen perfekta förutsättningar då han är snabb ut – bra chans från spets eller rygg på ledaren. Temanyl har vaknat till ordentligt och verkar vara i god form. Går han iväg från sitt snäva spår har han chans. Tranemo Raketen, Oskar Palema och Nano Value går med på grundkapacitet. Medan rysaren Vagabond Hornline går med på sitt senaste framträdande då han håll beundransvärt i dödens. Vi vågar inte heller släppa Warlord Boko. Hästen står med tråkigt spår, men är bra i grunden och felfri ska han räknas.

Rank: A 3,10,1. B 5,2,4,8,9,11,7. C 6,12

Avd 7

Veckans mest spännande lopp. Tre kombattanter med kuslig form drabbar samman och vi är inte byxade att ta ställning. Till slut stannade vi på fyra streck och det är kanske ett för mycket, men vi får se.

Vi ser The Bad Rock i spets och Orso i dödens efter ett varv. Hanoi och Italiano slåss om varandras rygg och anfaller 500 kvar. Har första varvet gått på 1,14,5 eller långsammare och öppningen varit långsammare än 1,10 fösta 500 vinner the Bad Rock. Kommer Orso till dödens efter att ledaren fått öppna under 1,10 första 500 och varvet går på 1,14,5 eller långsammare har han bäst chans. Varvar man dock på under 1,14,5 med en öppning under 1,10 första 500 så vinner den av Hanoi och Italiano som får rygg på den andra. Hängde ni med? Den som lever får se.

Rank: A 2,9,6. B 5,8,12. C 10,11,3,4,1,7

Stora systemet: 2880 Rader / 1440 Sek

1. 2
2. 7,8,10
3. 2,5,10
4. 2
5. 5,7,8,10,11,12,13,14,
6. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11
7. 2,5,6,9

Lilla Systemet: 450 Rader / 225 Sek.

1. 2
2. 7,8,10
3. 2,5,10
4. 2
5. 5,7,10,11,13
6. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11
7. 2

God Tur!