Välkomna till ännu en V75-omgång. Jägersro står som värd denna gång och tävlingarna ser kul ut, speciellt med uppfödningslöpningen som lök på laxen.

Det ser inte hel lätt ut och spikförslagen känns fyllda med frågetecken. Vi sticker dock ut ordentligt och singlar en tredjehandare och följer upp med två tvåhästarslås.

Avd 1

Inledningsloppet ser ut att få en riktig krutöppning. Inte mindre än fem hästar har chans att nå piken och risken är att det ger trötta ben till slut. Vi garderar stort.

Ganador ser i våra ögon ut som den troliga ledaren när krutröken har lagt sig. Han har haft tråkiga lägen på slutet, men har nu chansen från sin favoritposition. Nolan Streamline är en av de hästar som kommer att gynnas av det väntade höga tempot. Han gick bra bakom två kanoner sist och han är bortglömd. Victory Power, Vitesse Söndervang, Vekas Ingo och Roberto ser alla formstarka ut och är jämna rent kapacitetmässigt. Den av dem som slipper lägga mest krut inledningsvis är nog den av dem som är först i mål. Vi väljer även att ta med Tranemo Raketen och Speed Demon Love som har gjort det bra på slutet dock utan att få vinna.

Rank: A 1,9,2,5,6. B 11,10,8,3,10. C 12,4

Avd 2

Här ser det ut att räcka med tre hästar. Vi vill varna speciellt för en som är på tok för bortglömd…

Chipman gör alltid bra lopp och rapporteras i mycket fin författning. Sist var han ej riktigt körbar och nu kommer övriga att få åka av – fyra procent, en tackar! Efter strykningen av Robin K. ser lidningen ut att vara vikt åt Bravo Nalan. Hästen biter ifrån sig mycket bra från piken och han har nu lopp i kroppen och goda segerchanser. Muscle Leaf är annars den klart bästa hästen i loppet om ni frågar oss. Han har dock visat upp ett mindre polerat uppträdande och verkar kunna hoppa när han helt behagar. Vi tar dock inte bort honom och han kan mycket väl vara vinnaren om han inte galopperar.

Rank: A 1,8,2. B 7,12,1,9. C 11,6,10

Avd 3

Guld står mellan två hästar och vi har svårt att avgöra vem av dem som kommer först i mål. Vi gör det lätt för oss och tar med båda.

Arras har mycket goda chanser att försvara ledningen och gör han det så har han en mycket god segerchans efter sitt fina framträdande sist. Skulle han dock missa spets (Harmonic Silvio vid full laddning) så ser han mer sårbar ut. Hästen emot är Narval D éajeul. Hästen har vi tjatat om sen han fick asyl i Sverige och nu är det lättare emot. Vi blir inte förvånade om han vinner från dödens.

Rank: A 1,7. B 3,5,10,9. C 4,8,6,2

Avd 4

Här sticker vi ut hakan en aning och spikar en riktig ”icke vinnare”. Hoity Toity Face fick äntligen vinna sist efter en hel hög fina prestationer som inte burit frukt. Hästen är snabb ut och även om hon är lite av en rusartyp så har hon visat att med den form hon är i nu så står hon även medeldistans. Hon ska ha bra chans.

Rank: A 4. B 1,5,8,10,6. C 7,2,9,12,3

Avd 5

Här surras det ordentligt efter Zinba Bokos enorma uppvisning i kvalet. Hästen gick runt ett ganska mediokert gäng om än med mycket luft ner till tvåan. Prestationen var bra, men hon har visat upp en osäker sida innan och med det så ser vi henne inte som ett spikförslag.

Vi dubblar lappen med Juggle Face som ser ut att vara av rätt virke. Hästen är även snabb ut och från spets så får favoriten inte ge bort många meter om hon vill vinna.

Rank: A 3,2. B 4,10,1,8. C 11,5,7,6,9,12

Avd 6

Här var vi länge inne på att Joel Cortina skulle vara ett spikförslag, men ju mer vi analyserat så ser det inte ut att vara den klara spetskandidaten som det såg ut från början.

Skulle hästen dock komma till spets och att det inte kostat för mycket så ser vi det som en mycket bra segerchans. Don Ariel vågar vi dock inte ta bort trots att han inte var så vass sist som vi vet att han kan. Hästen kommer dock väl förberedd och han har god chans i stundande form. Max Hugo är ett roligt drag i våra ögon. Hästen har gott bra från svåra lägen på slutet och trots att han gör så även denna gång så vill vi ha med honom till dryga tio procent – hästen är riktigt bra. Sist med på lappen går formtrollet Persson. Mr. Sunlight var omutlig för tre starter sedan när han vann från dödens i ett liknande gäng. Han har varit lite neråt efter det, men rapporteras på nytt fin från stallet. Han kan bli dyr att glömma.

Rank: A 4,8,5. B 10,11,6,2,1,12. C 9,7,3

Avd 7

Vi avslutar med kvällens jämnaste lopp och här krävs gardering. Då det är volt som startmetod är det fler frågetecken än vanligt. Hade vi pratat auto så hade vi utan prompt spikat Excalibur, men är inte lika säkra med dagens förutsättningar.

Maximal Value är nog hästen som är mest gynnad av startmetoden och han har god chans att svara upp spetsen. Väl där är han dokumenterat svårpasserad och till ynka 16 procent är han given på lappen. Den som är värst emot i spetskörningen är Happy Dancer. Han är dock inte prövad i metoden på länge med dessa förutsättningar och han kan lika gärna bli hängande som gammal tvätt. Livi Barcelona var rent grym sist när han tuggade ner motståndet trots tungt lopp. Han rapporteras bra på nytt och han är med på linjen. Steel Pepper är även han given på lappen. Han fick utstå kritik sist för sin insats, men det tycker vi var oförtjänt med tanke på de rådande omständigheterna. Han är given här då han har bra spår med sin fina spurtförmåga.

Rank: A 2,9,3. B 8,6,1,4,12. C 7,5,10,11

Stora Systemet: 1920 Rader / 960 Sek

1. 1,2,5,6,8,9,10,11
2. 2,4,8
3. 1,7
4. 4
5. 2,3
6. 4,5,8,10
7. 2,3,6,8,9

Lilla Systemet: 384 Rader / 192 Sek

1. 1,2,5,6,8,9,10,11
2. 2,4,8
3. 1,7
4. 4
5. 3
6. 4,5,8,10
7. 2,9

Lycka till!