Då var vi tillbaka på säker mark. De där norrlandsbanorna skojar man inte bort i en handvändning. Det är nog bara att ta till sig och erkänna att banorna söder om Sundsvall är de som man ska hålla sig till.

Järgersro denna vecka och vi har en kanonspik. Vädret är osäkert till helgen, men Olle Lindgren på banan lovar valfri balans.

Vi lägger upp texten lite annorlunda denna vecka pga sjukdom i familjen. Texten blir lite kortare, men tipsen är som vanligt gediget genomgångna.

Spikar: Russel November och Chimall T.T. Russel är tippad vinnare av Prix ´d Amerique tillsammans med ett par djur till och att han inte är 90-procentare är i våra ögon ofattbart. Han kommer formligen att köra över dessa mediokra motståndare och det är bara sjukdom och jordens undergång emot.

Chimall T.T har vi inte sett närheten av botten i. Fredde är övertygad om att det är en kanon. Hästen har aldrig förlorat felfri och att Friday Starlite fick innespår var det bästa tänkbara då han är dålig ut. Chimall vinner från dödens!

På lilla systemet spikar vi även Muscle Leaf som bara gjort topprestationer sen han kom till Svanen. Läget är bökigt, men han är stark som en björn och kommer han bara hyfsat på det så vinner han. På stora systemet gör vi tvärt emot och tar alla…

Tänk på: Volt i första och 2,5,6 är alla tröga ut. Detta bäddar för körning loppet igenom och gardering är lämpligt i våra ögon.

Sir Joop är en tuffing över kort distans (oerhörda prestationer i sommar) och han kommer att köras tufft hela vägen. Han knäcker Ludde från dödens, men kan då bli avslagen av Cantab Hall D.E som har perfekt läge och storform. Två hästar räcker här.

Ruby Silas har hittat sig själv. Hästen som behövde smygas in i det längsta innan, vann åkandes från dödens sist. Något för er som garderar favoriten.

I avdelning 6 är det ruggigt jämt streckat. Två hästar som dock är bortglömda är Ecupos Bitte som stoltar med Sveriges längsta toppform samt Contrary som mötte mycket tuffa djur på slutet. Det kommer att köras hela vägen och de två mest streckade i loppet är inte distansgynnade.

Triton hade vi som etta sist när han slog Commender Crowe. Denna gång står han utanför helt. Kråkan kommer till spets här och det lätt som vi läst loppet rätt. Triton får gå utvändigt, men som det såg ut sist hästarna möttes så vinner Kråkan från spets med detta scenario. Lámiral Mauzun tar ryggar på slutvarvet och är hästen som blir värst emot med sin speed.
Vi tar dock även med Narval Décajeul som Svanen nu haft i några månader. Hästen kommer att presenteras i fin form och han var inte långt efter Triton i Sundsvall Open Trot som ofräsch – stormvarning!

Stora Systemet: 3564 Rader / 1782 Sek

1. 2,5,6,9,10,12
2. 7,9
3. 8
4. 1,2,3,5,6,7,8,9,10,11,12
5. 7
6. 1,2,3,4,5,6,7,8,12
7. 4,7,9

Lilla Systemet: 324 Rader / 162 Sek

1. 2,5,6,9,10,12
2. 7,9
3. 8
4. 8
5. 7
6. 1,2,3,4,5,6,7,8,12
7. 4,7,9

Lycka Till!