Derbyhelg, dvs. mys mys hela helgen med början redan idag. Om vi börjar med vinnaren i helgens storlopp så ligger tyvärr Nurmos häst närmast till hands med tanke på spåren. Men vi vill höja ett varningens finger för Wellino Boko som är en riktig kanon. Vi hoppas på Stigs.

V75:an ser intressant ut. Ett par stora lampor och någon av dem ska väl gå att fälla krokben på. Brioni får dock stå ensam på lappen, det sunda förnuftet får härja här och vi lägger mer kraft på lopp två och framåt.

Avd 1

Som ovan nämnt sitter Brioni ensam på vår lapp. Ensamheten står han ut med och kommer att reda ut sitt lopp på bästa vis.

Ni som till varje pris vill fälla storfavoriten kan ju tänka på att det nu är volt och att Brioni faktiskt hoppat i två voltlopp tidigare!

Rank: A 9. B 4,6,11,5,2. C 3,1,8,12,10,7

Avd 2

Lopp två är lika svårt som lopp ett var lätt. Vi streckar hela åtta hästar och blir inte förvånade om skräller ordentligt här.

Domino Eson öppnar bra, men vill nog släppa. Fram för att överta vill framförallt In April. Blir det så och ingen annan ger sig in i leken så kan ledaren fuska bort några hundra meter och bli farlig. Vi tycker dock att det står många hästar på framspår vars tränare är uppåt och det blir körning om bra positioner. Varning för Somvictor, Storm Brodde och Trainee E.

Rank: A 9,8,11,4,5. B 2,6,1,3. C 10,7,12

Avd 3

Arras känns som ett tänkbart singelstreck och har sett mycket fin ut på sistone. Det luktar dock körning från många händer inledningsvis och med spurtstarka djur i listan kan storfavoriten bli utmanad till slut.

Södervall säger sig ha fått ordning på Red Chili Pirat och då har han få övermän i Sverige. Skulle ha en bra da kommer han längst ute i banan och blåser ner samtliga. Vidare är Earl Tilly riktigt bra när han funkar. Åke ville tidigare ha med hästen i stoloppscirkusen och så känns detta lopp som lättare. Vi varna kraftigt även för Steinlager som många ansåg usel sist. Vi vill dock pointera att hästen återkom efter en del problem och med det loppet under skinnet så blir han farlig.

Rank: A 1,10,7. B 8,5,4,3,2. C 6,11

Avd 4

Även lopp fyra känns mer eller mindre som ett lopp där man får ta en eller alla. Spelarna har dock höjt Fiona Southwind en bra bit över övriga, vilket i våra ögon känns lite onödigt då både tränare och kusk är osäkra på hennes startsnabbhet.

Ronda Brick låter Uhrberg mystiskt uppåt på och är helt bortglömd. Vidare gick Frillan Filiokus en 15-tid över lång distans sist och det räcker långt här om hon gör om det. Adielssons häst har vunnit provlopp under vilan och kommer med stor sannolikhet med god form.

Rysare är Avena Gold som var mycket förbättrad sist barfota och Sondbo Harmonica som har spetsläge. Vi väljer dock att ta med 5,7,8,10 också då loppet känns så öppet.

Rank: A 4,11,6,3,,2,7,1. B 8,5,10. C 9,12

Avd 5

Treåringschampionatet ser ut att bli en riktig höjdare. Trots att några av de bästa saknas så finns det mycket häst för pengarna här. Vi är ganska säkra på vår sak och nöjer oss med tre hästar.

Första hästen är Boulder Classico som nyligen är såld till Sverige. Ägarna har i våra ögon gjort en riktigt bra affär då vi anser att hästen har en lysande framtid om han får vara frisk. Hästen har allt. Han han öppna rykande, speeda vasst och även uthålligheten. Han är komplett redan nu. Vi är dock lite rädda för två till då vår första häst står med dåligt läge. Reven D ámour är mycket fin och har fått lite lugnare matchning än sina motståndare. Här kan det vara till godo då många av de övriga har en tuff säsong i benen. Vi vill även ha med Micro Mesch denna gång. Hästen har bra spetsläge och kan med lite taktiktanke få fuska lite där. Väntar övriga ut varandra och inte trycker upp tempot förrän det är för sent – då är Luddes häst redan i mål.

Vi chansar bort fransmannen trots att vi är glada för vitlöksraparna i vanliga fall. Hästen startade så sent som förra veckan och kommer att ha en riktig resa i benen till det. Vi tror att hästen måste prestera på topp för att vinna – vi tror inte hästen gör det nu.

Rank: A 7. B 11,3,5,1. C 10,8,2,9,12,6,4

Avd 6

Här har vi stått och blött ett bra tag och kommit fram till att lösningen är att spika helt enkelt. Flera startsnabba med vekt psyke bäddar för en riktig Svanstedtare.

Det blir körning från början med flera som vill ner till planken. Svanen kör framåt från början och hämnar i tredje ut. Därifrån kommer han att sända 700 kvar och då hinner övriga inte med. Bra spik – vad trav är enkelt!

Värst emot är Storbjörnen om han håller spets samt Panter Brodde som härdats i hårda gång på slutet, men är bortlottad.

Rank: A 7. B 1,11,9,3,5. C 12,6,4,2,10

Avd 7

I avslutningen nöjer vi oss med fyra streck då plånboken hjälper oss att ransonera. Har ni mer kosing kan fler vara att föredra.

Det är inte många i loppet som gjort sig kända som några snabbstartare. Det skulle kunna innebära att Ecupos Bitte skulle kunna hålla spets och barfota runt om blir hon svårpasserad. Bäst är annars Hoof Beats, men har fått många tuffa lopp och med det kan moralen ha fått sig en törn. Nu luktar det dödens igen och det är elakt att förvänta sig dödensvinster var gång. Vi tar med Glee Face som fick ett lugnt lopp sist och gick i mål med allt kvar. De krafterna får han nytta av nu. Sist vill vi ha med skrällen Excallibur. En häst som är oerhört kapabel men lika ojämn som gatan utanför. Får han sitt lopp kommer han att avsluta snabbare än samtliga och då har han chans.’

Golden Tilly och Brian Key fick sparkas ut från systemet, men har chans båda två.

Rank: A 4,1. B 9,11,3,11. C 5,2,12,6,7

Stora Systemet: 4320 Rader / 2160 Sek

1. 9
2. 1,2,3,4,5,6,8,9,11
3. 1,7,8,10
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11
5. 3,7,11
6. 7
7. 1,4,9,11

Lilla Systemet: 540 Rader / 270 Sek

1. 9
2. 1,2,3,4,5,6,8,9,11
3. 1,7,10
4. 1,2,3,4,5,6,7,8,10,11
5. 7,11
6. 7
7. 4

Lycka Till!