Nu duggar V75 tätt! Hugo Åbergs memorial till ära körs en extra V75-dag och med det även möjligheten till miljoner. Vädret är på topp, loppen är toppen och vi har tre fin fina spikar. Vi kan måla på ordentligt och blir det inte för favoritbetonat kan utdelningen bli ganska behagligt.

Vi har komprimerat analysen en aning denna gång pga tidsbrist, men tankarna och ambitionen är väl så hög som vanligt. I vår värld har Ludde en liten nyckelroll. Mannen smed det heta temperamentet (huvudet under armen reds anm.) kommer att vilja visa sig på styva linan på hemmaplan och det drar vi nytta av i bägge håll.

Avd 1

Det sunda hade nog varit att spika favoriten, men med tanke på Ludde är det anledning att tänka till en aning,

Sundance Clover var oerhört bra sist och Connie var inne på att hästen skulle med till Hugo Åbergs. Så blev inte fallet och då borde saken vara biff, men inte för oss. Luddes Gift Kronos går bara i spets och hästen öppnar ordentligt vid laddning – vilket det naturligtvis blir då Ludde sitter i vagnen. Vi får nog en sådär 07,5 första fem och flera av motståndarna är riktigt bra. Vi tar med In Cap N´gown, Race Fan och formtoppade Robis Ingo som alla kommer att gotta sig när det kör musten ur varandra därframme – må bästa häst vinna…

Rank: A 1,2,3. B 7,5. C 4,6

Avd 2

Loppet kryllar av gäster från när och fjärran och med det finner vi gott i att gardera. Vi har vänt på lite stenar och med det har vi valt att släppa några utlänningar, men som sagt vi garderar friskt.

Narmo Streamline får för förstarösten. Hästen är grym vid full form och älskar Jägers. Spåret är inte fel då han kan glida med till en början och sedan vidare till dödens om tempot stryps. Spik om formen varit garanterad. Victor Bas kommer med gott rykte från Holland. Hästen är snabb ut och hästen får bra lopp- ska med. Victory Power kommer från färsk V75-seger men har i de senaste loppen fått det kört i halsen. Denna gång får han visa vad han går för, men Erik är uppåt och vi tar med. Vår riktiga rysare hittar vi i Hankypanky Face. Hästen har suttit fast på slutet och är riktigt kapabel. Helt bortglömd denna gång och vi tackar. Super Boy, Laser Crown, Kansas och Keep On Sleeping är gäster som alla kommer med bra rykte vi har svårt att sära dem och betalar gärna för samtliga då ingen är särskilt påpassad. Sista häst med på bongen blir Fearless Kemp som var tvåa sist på rikstoton. Hästen är snabb ut och kommer med på form.

Rank: A 9,1,4,6. B 10,7,2,5,3. C 12,11,8

Avd 3

Veckans klaraste vinnare finner vi här. Ord är överflödiga för Brioni efter hästens senaste framträdande. Hästen är oslagbar vi felfri avgång och den som garderar är inte smart…(med risk för dumstrut…)

För den som nu måste gardera så är dt Bobtail som gäller, men som sagt spara dom pengarna.

Rank: A 1. B 9. C 10,6,12,11,4,2,5. C 8,7

Avd 4

Nästa spik följer med förra. Loppet är vikt för Glee Face trots spåret. Vi utnyttjar Luddes pannben och räknar med full satsning från början.

Hästarna invändigt kommer inte att svara när Ludde laddar iväg sitt djur. Hästen har visat sig gå från alla positioner och ingen invändigt har häst nog att svara. Väl i spets har Ludde världens chans. Brian Key och Korvet Klintholm är värst emot, men båda hade behövt framspår för att kunna utmana på allvar. Vi spikar utan att tveka.

Rank: A 7. B 9,11,3. C 1,2,10,8,4,5,6

Avd 5

Så är vi framme vid månadens höjdpunkt – Hugo Åbergs Memorial. Maken till oviss tillställning var det länge sen vi sett. Det är bara L ámiral Mazun som visat sig på styva linan på slutet och han både blandar och ger. Vi garderar.

Lámiralen får gälla som favorit, men hästen har visat sig bäst med smygare. Visst var han vass sist från dödens, men vi anser att det inte var mer än en engångsföreteelse. Going ska gå barfota fram för första gången och vi tar med. Soluloys hästar vinner det mesta och båda hans djur går med på lappen (passa Felix Del Nord han kan flytta på sig) samt Russel November, som är en kommande storstjärna känns som de vassaste.

Vi plockar bort Jaded på läget (han får dödens) och Ghibellino som var klart under isen i sitt genrep.

Rank: A 4,10,6,7,3. B 5,2,8,1,9

Avd 6

Här kavlar vi upp ärmarna på nytt och streckar på för fullt. Loppet känns mycket svårlöst och den som har råd helgarderar.

Vi utnämner Lennart till första häst. Läget är inte optimalt, då hästen inte kan öppna nämnvärt, men funkar han som bäst är han även det. Erik och Jägers brukar vara optimalt vi tror att familjen Adielsson har ställt i ordning och att hästen kommer att göra ett riktigt bra lopp. Superior As är nästa rensare med god chans, i alla fall i våra ögon. Hästen är helt oöm för position och kommer att var med på linjen – glöm senaste insatsen då han var sjuk. Teaser Elegance har blommat ut ordentligt barfota på slutet. Hästen har dansat fram och vunnit lätt vid felfri avgång. Han är dock inte helt fläckfri i gången och går det för fort kan han försvar sig med en gunga. Sunzi November kommer med gott rykte. Hästen har fin stam, men känns ganska oprövad i dessa sammanhang. Vi vågar dock inte ställa utanför och tar med.Tom Raider har vi varnat för länge nu. Fredde har höga tankar om hästen, men han har haft all världens otur. Stämmer det mista lilla denna gång så tror vi att rättvisa skipas och han ska med på alla seriösa system. Urbano Crown, Olympic Express och Spex Brodde hänger också med på lappen och tänk på att Spex kommer att tävla barfota fram denna gång.

Rank: A 1,11,7,4,3,2. B 8,10,9. C 5,6,12.

Avd 7

Sista avdelningen avslutar vi lite fegt och spikar storfavoriten. Quarcio Du Chene har visat sig vara bättre än vi tidigare anat. Hästen som gott från noll och ingenting till stjärna har här en gyllene uppgift. Sist bollande han med vår favorithäst Wellingo Boko och efter den insatsen lovade vi oss att spika oavsett motstånd nästa gång.

Tyvärr blev hästen lite större favorit än vad vi hoppats från början, men det är inget att göra åt denna gång. Milord De Melleray är lika klar andrahäst, men kommer inte att räcka ända fram.

Rank: A 11. B 14,9,6. C 3,4,8,13,12,2. D 1,5,15,10,7

Lycka till!