Hej vänner! Förra veckan lyckades vi med bedriften att sätta alla tre spikarna, men inte skrapa ihop mer än fyra rätt ändå. Hur man än vänder ut och in på sig själv så kommer man aldrig ifrån dilemmat med att spikar och skrällar måste sitta vid samma tillfälle för att glädjen ska infinna sig. Ingen blir glad av att vecka in och vecka ut få antingen det ena eller andra. Vi upprepar dock varningen från förra veckan om att formen ar stigande och välkomnar er ånyo till våra genomkloka analyser och spelförslag.

Veckans kubbning går av stapeln på sköna Jägersro, en garanti för fin och snabb bana. Vidare luftas fler av våra kanoner och Olympiatravets andra uttagningslopp ser mycket trevligt ut och flera av stortränarna har förhoppningar om vinst – vi är dock säkra och spikar utan att blinka. Håll i hatten och häng med Spela Spel på vägen till återfödelse som ekonomiskt oberoende.

Avd 1

Voltstart och en handfull djur som höjer sig över mängden. De tre som normalt är bäst har fått lite byngliga lägen och detta inbjuder till streck för två ytterligare med bättre lägen.

Jula Mr Broline blir bara bättre och bättre för ”Finnen” och spurtade likt Ben Johnson sist på valla. Hästen är i våra ögon vassats i gänget och med bättre läge hade vi lämnat honom ensam på lappen. Nu vågar vi inte det och tar med även Laser Prelude som mötte Kommendören sist och det är inte mycket att säga om. Pappa Adielssons hästar är alltid farliga på hemmaplan och vi tar med trots uselt spår. Saviola minns vi från i fjol när han flera gånger glänste på Jägers. Sist var han grym och trots femte i volten vågar vi inte ta bort honom. Rysaren blir denna gång Fia Fiktiv. Hästen tog vi bort sist (med all rätt) men hon såg fräsch och fin ut och har här optimalt smygläge, Öjje i jollen och han i sin tur världens toppform – stormvarning utfärdas…

Manhattan lämnar vi utanför. Hästen är påpassade mer eller mindre var gång, men uträttar inte tillräckligt. Får visa uppryckning innan vi tror på pållen.

Rank: A 10. B 5,2,8,6. C 4,11,1,12. D 9,7,3

Avd 2

Ovisst och härligt jämnt lopp med flera damer i fin form. Här luktar det tuff öppning och skräll vilket bäddar för en storgardering och förhoppningsvis glada miner.

Wiramiss varnade vi gång på gång för tidigare i våras, men då blev hon sliten och fick därefter stanna hemma för omplåstring. I sin Comeback förra veckan skymtade vi det vi ville påvisa innan och denna gång blir hon mycket farlig oavsett resa. Smashing Dame har vi åkt på förut och är verkligen svår att läsa. Nu luktar det dock spets och då vet vi att hon säljer sig dyrt. Vi vill dock ha det till att tempot kommer att vara högt upptrissat och det kan ge trötta kamelknän till slut. Rydens Cassandra får åter igen en kust värd namnet i sulkyn och hon blir farligt att ignorera. Kommer hon bara ner ordentligt i banan så kan hon vara vinnaren – han är snabb ut. Mellby Rapp är nog en stjärna i vadande. Fin debut, tränare i form och Örjan med tömföring är tunga argument som väger upp det usla läget. Vi betalar i och med logiska 3-1 till den positiva sidan. Cacao spurta alltid vasst och såg lurig ut sist, High Hope Face slog en så pass bra häst som Mönster i sitt sista framträdande och Victoria Girl ser ut som om hon käkat taggtråd för tillfället alla kommer med på bongen.

Tango Hornline får stå utanför då hon inte gjort en människa glad sedan Brantings tid. Detta trots att sure Svanstedt verkar fått snurr på sina djur .

Rank: A 2,6,8. B 10,5,4,9. C 1,3,7,11,12

Avd 3

Härliga vår = härliga hästar. Visst känns det som om Elitloppet närmar sig mer och mer. Den ena kanonen efter den andra vädras för tillfället och det bultar i en riktig travälskares hjärta. Denna guldomgång är inte annorlunda och även om det talas om tre djur så tar vi ställning och betalar bara för en.

Fråga! Hur många storlopp vanns av grodätarna förra året på svensk mark? Svar: typ alla. Ni minns väl när Svanen krossade motståndet i Silverhästen med Kito Du Vivier. Hästen var utrustad med inte mindre än tre rycksnören och hästen bara ökade ju fler som drogs. Fransmannen kommer med uppåtform och kommer att vara huvudet högre än svenskarna även denna gång.
Going Kronos i all ära, men än så länge har Ludde pratan in fler segrar än hästen sprungit in. Ludde är nöjd med ett andrapris och hästen blir ännu farligare i finalen. Torvald Palema har visat upp det som alla förväntade sig redan i fjol. Hästen ser bättre och bättre ut, men han viker ner sig mest hela tiden då någon, likt fransmannen, kommer upp på utsidan. Vi är rädda att detta inte kommer att gå över och hästen får nog sina triumfer över sprinterdistans i stället.

Rank: A 4. B 2,5. C 6,1,2,7

Avd 4

Här går vi kort och känner oss trygga med det. Tre hästar har fått vår uppmärksamhet och vi tror det är fullt tillräckligt.

Liam Dalimo imponerade på oss i debuten för Adielsson. Hästen fick göra grovjobbet själ vi spåren och avgjorde lätt till slut. Går han iväg från det snäva femtespåret så har han vin chans. Somvictor var vi inne på att han var klart överskattad efter sina inledande bluffsegrar. Denna gång lovar dock Uhrberg att hästen ska gå barfota runt om och att det är en stor skillnad. Vi har ingen anledning att misstro den informationen och tar med hästen som troligtvis blir veckans skrik på stallbacken. Gidde T.H. är även han en häst för V75. Hästen gjorde det mycket bra för Stig-Erik förra säsongen och det brukar knappast bli sämre när Finnen tar över träningen.

Tanker går bort denna gång då hästen står inför flera negativa hinder i loppet. Spår, motstånd och form är inte de bästa i våra ögon.

Rank: A 5,1,7. B 9,4,3,6,10. C 2,11,12,8

Avd 5

Andra stoloppet och andra storgarderingen. Skillnaden från avdelning två är att dessa damer inte har samma lysande form. Hästarna kommer från flera tveksamma insatser behandlingar och vi har kliat fram mycket mjäll på vägen till loppets lösning. Körning blir det då flera kapabla djur står med bakspår.

Laromes underbra upphämtning den 9/2 glömmer vi inte och fru Medin har en fin förmåga att ställa i ordning sina djur till V7:an. Hästen är vår utgångspålle här. Umbrella Hornline vinner om hon inte hamnar allt för långt bak. Den snabbhet hon besitter är det ingen av de övriga hästarna som är i närheten av och spelar svanen sina kort perfekt är det nog vinnaren. Dame Orly kan dock bli svårtuggad om spets nås och vi är lite inne på det. Hästen är väl den av de med lite form och hon går med. Afrodite Sund, Filippa Balance och Electra Bac har alla visat att de är goda travare när det stämmer och med de bästa utgångslägena så tar vi med alla tre. Veckans tokdrag är segerlösa Pow Wow Jison. Hästen har visat smygform och spurtade vasst sist. 4% gan vi inte missa och hon går med som miljondrag.

Komloss och Nobless Amok chansas bort på grund av läget.

Rank. A 6,10,3,5. B 1,2,9,12,11,7. C 8,4

Avd 6

Här var vi länge inne på att spika Global Investment, men ändrade oss i sita stund då vi fick lite spetsfrossa. Hästen ÄR snabb ut och vi TROR att han sitter i ledningen, men en känsla i djupaste själen säger att han kan bli snuvad av snabba konkurrenter. Vi litar på känslan och garderar.

King Of Mystik och Frimin De Socoa är de som främst utmanar om spets. Oavsett vem av de tre nämnda som tar den så har den en bra chans att avgöra. Skulle de dock bli hård och utdragen körning så kan det mycket väl bädda för någon annan och vi vill då ha med denna någon annan. Turnaround rapporteras på nytt träna bra, sist de signalerna gavs vann han från dödens i tuffare omgivning. Ultimo Håleryd går bara från klarhet till klarhet och det är spåret som är enda negativa efter den fina årsdebuten. Vi tar även med gubben Untersteiner med Power Rocket. Hästen är jämnheten själv och blir bara bättre och bättre. Blir det tjuvtempo på loppet så kolla ute vid korvgubben så kommer österrikaren flygande – frågan är bara om han hinner fram itid.

Rank: A 1. B 5,6,8,411. C 9,3,7,12,10,3

Avd 7

Vi avslutar med en spik och trots att loppet är tokjämnt så känner vi att vi är rätt på det här. Garland Kronos blir bättre och bättre för varje start och hans stora kropp har förändrats från att vara mobbningsslapp till tjejmagnetsmuskulös. Sist var han moralisk vinnare och finns det någon rättvisa i travvärden så är han vinnare nu istället.
Värst emot är Across The Lines om han trycker sig till spets. Hästen har lopp i kroppen och högkapabel. Även Cadeau K. och Coolman Crown blir farliga med klaff, men båda kan nog tänka sig dödens och då blir det körning som bäddar för vår ide. Så alltså: Erik i spets efter hård körning mot Conrad on Line, hård körning om dödens och ett inledningsvarv på 13. Garland Kronos i tredje ytter och därifrån gör han jobbet själv sista 600 och skatten är vår.

Rank: A 4. B 4,3,5,10. C 1,7,11,6,12,8,9

Stora systemet: 3528 rader / 1764 Sek

1. 2,5,8,10
2. 2,4,5,6,8,9,10
3. 4
4. 1,5,7
5. 1,2,3,5,6,9,10
6. 1,4,5,6,8,11
7. 4

Lilla systemet: 420 rader / 210 Sek

1. 10
2. 2,4,5,6,8,9,10
3. 4
4. 1,5,7
5. 3,5,6,9,10
6. 1,5,6,8
7. 4

Lycka Till!

// Linus och Spela Spel