Halmstad denna vecka är det som gäller. Värdens bästa spel, V75, ger som vanligt fina möjligheter till ett liv i lyx för den som prickar in alla rätt. Vi har hittat en snygg väg till denna möjlighet och känner oss trygga i veckans upplägg.

Tänk dock på att kolla banan innan inlämning idag. Det har varit mycket kallt i Halmstad och det har även kommit lite nederbörd i from av snö. Ej troligt med barfotakörning runt om trots att banan i Halmstad brukar vara i mycket fint skick!

Vidare bör påpekas att Svanstedt har många påpassade hästar till start denna gång och hans stallform är inte som den var i höstas. Åke själv har varit på semester i flera veckor och det har satt sina spår i statistiken!

Avd 1

Inledningen ser mycket trevlig ut och det är ett svårt lopp att lösa. Många jämna hästar och det kommer att vara positionerna som avgör här.

Starten kommer att bli tuff. De snabbaste hästarna står med lägen långt ut på vingen och de kommer att laddas hårt för att komma ner i banan. Invändigt kommer framförallt Mr Shimmer och Indigo Broline att trilskas för att nå ledningen. Vi tycker att det kan bädda för skräll och streckar på ordentligt. Capello Bobo är nog det formstarkaste namnet i listan och hästen står med fint smygläge. Öppnar det sig på upploppet ska han räknas som förstahäst här. Crowns Banker gjorde comeback sist och såg fin ut vid enkel vinst efter smygare. Hästen har svårt att hålla ihop, men när han finkar är han bättre än de flesta. Wiss Pen är en tänkbar miljonskräll vid tufft tempo. Efter en svacka såg han åter fin ut sist och ska passas om man garderar. Famous Fayline är klar för finalen och kommer troligtvis inte att pressas till det yttersta denna gång! Harry Haythow har vilat och ska smygas. Hästen är dock snabb sista biten och kan vara ett kul drag här. Kommer Delvin Gold till spets har hästen chans, men det är kanske lite väl långsökt från detta läge.

Avd 2

Här ser det ut att stå mellan tre ekipage och på stora tar vi alla, men på lilla tycker vi att Fayence ska få möjligheten att stoltsera som spik efter två imponerande segrar i följd.

Fayence har sett smällfin ut i ny regi och hade vi varit hundra på att han tagit spets hade vi spikat på allt. Nu finns chansen, men med Ludde sugen på spets finns risken för att det blir allt för tufft om Lindblad väljer att svara. Vi tar med båda och för att garderar oss mot för tuff körning vill vi även har med Son Of Montechristo som var jättefin efter vila sist och nu ska vara bra mycket vassare med lopp i kroppen!

Avd 3

Här spikar vi Nahar utan prut. Hästen är starkare än Hulken och kommer att ha kanonchans även om han skulle få värsta motståndaren Spring Erom framför sig i starten. Stallet hälsar att det är en kanonchans och vi håller med!

Avd 4

Även här ser det ut att kunna bli lite körning från start. Hanna Banker och Freude D.E vill båda till spets och den som vinner kampen ska ha mycket bra chans.

Förutom de två nämnda vill vi definitivt ha med Naga Morich som är början till något stort. Hästen som är helsyster med Lavec Kronos har visat att det finns mycket i den stora kroppen och kommer hon bara ut från sitt innerspår blir hon att räkna med här. Miljondragen är Flashman´s Jenka och Montana Queen. Båda kommer från fina insatser och formstall så letar ni enprocentare – Varsågoda!

Avd 5

Stoloppet gör vi till en enkel sak denna gång. Normalt brukar dessa lopp kräva en åtta tio hästar, men nu startar Operett Ribb och spiken är stenklar.

Operett Ribb har utvecklats enormt på slutet och vunnit sina lopp från alla positioner. Nu är det bara en bortkörning från herr Jakobsson som skulle kunna fälla hästen.

Avd 6

Här väljer många att spika Ouch från perfekt läge, men inte vi. Vi medger att hästens förra lopp var något av det svettigare på länge, men sådana lopp tenderar att sitta kvar i benen ett bra tag och vi vågar inte lämna hästen ensam på lappen över lång distans.

Vår vinnare är Breedlove som sist såg ut som en helt ny häst. Han hade vunnit med 50 meter om inte galoppen kommit i sista sväng. Så fin som han såg ut kan man inte negligera honom här trots spår 12. Echaufför blev tempotorsk sist och kom bort. Nu är läget dåligt, men distansen klart mycket bättre. Han ska med på alla lappar. More Than Enough har fin form och är klart intressant på strecken. Hästen kan öppna och ser ut att få ett fint lopp. Crowne är snabb ut och kan ge Ouch en lite tryckare från början vilket hade passat perfekt. Hästen är själv bra och även om vinsten sist var turlig ska han räkans här. Miljondragen är Yankee Flair och Toralf Jubb som båda har hög kapacitet. Mångmiljondraget är Stone Life som absolut inte är någon bluff. Hästen är åtgärdad och mycket tränad inför detta och vi säger bara pass upp om han skulle få lucka!

Avd 7

Avslutningen är som inledningen jämn så det förslår. Vi tar med sex hästar i fin form och tror det kan skrälla lite här.

Vår förstahäst är Global Manhattan som föll med flaggan i topp efter galopp och forcering sist. Hästen kan nu vila bak i kön och ta samtliga till slut istället. Vidare vill vi varna lite extra för den gamle unghäststjärnan Lennart som kommit tillbaka efter skada och visat fina takter. Hästen är mycket snabb ut vid laddning och skulle han komma till spets viet vi inte om någon rår på honom. Freeman T. Porter är som alla vet grymt kapabel men även grymt osäker. Felfri ska han räknas. Gigant Slugger är som vanligt bortglömd av spelarna och kan aldrig räknas bort. Admiral Sea har tjänat mycket pengar snabbt, men ska nog kunna bära dessa som det ser ut. Vermo är sista hästen in på lappen även om Flemming ligger lågt. Vår danske kollega hävdar att hästen är grymt bra och vi vågar inte ställa honom vid sidan här.

Lilla systemet: 320 rader / 160 Sek

1. 1,2,3,4,7,9,10,12
2. 1
3. 3
4. 1,2,5,8,12
5. 12
6. 1,3,4,5,8,9,11,12
7. 11

Stora systemet: 5760 rader / 2880 rader

1. 1,2,3,4,7,9,10,12
2. 1,2,10
3. 3
4. 1,2,5,8,12
5. 12
6. 1,3,4,5,8,9,11,12
7. 4,5,6,7,9,12