Så var det snart dags för ett nytt travår och ny längtan efter värme och kanonernas årsdebuter, unghästlopp med nya stjärnor och förhoppningar om ett liv i rikedom…

Men först ska vi hoppas på ett mycket gott slut på 2011. På nått sätt känns det extra härligt att travåret avslutas med jackpot på V75 och visst är det väl någon mening med det!

Halmstad värdar denna omgång och det gör inte det hela sämre på något sätt. Banan presenteras nästan alltid i kanonskick och enligt våra kontakter är den det även idag. Valfri balans utlovas och vanligt trav utan extraspår och vinklade vingar!

Avd 1

Inledningen ser lite kul ut. Favoriten Indigo Broline har ett trist utgångsläge och ska tas emot med varma servetter av en offensiv Erik Berglöv med Fly High Kemp – kan det bädda för skräll månntro?

Vi börjar med att höja ett stort varningens finger för Cloria Victis som vi vet har matchats enbart för detta loppet en längre tid. Barfota runt om är utlovat och det är den enda balansen som hästen tar ett steg med, vilka steg sen. Hästen har en fantastisk avslutning och vi tycker han har alla chanser i värden från perfekt läge och till bra odds! Tara Defi är även hon aktuell från fint läge. Hon är inte så kvick ut, men kommer att få en fin resa och har verkligen toppform för dagen. Delvin Gold var fin från spets sist och är normalt bäst där, men då loppet inte håller bästa silverklass ska han räknas även från detta läget.

Avd 2

Här finner vi en av de största favoriterna för dagen i Braås Palema. Hästen var fin sist efter lång vila och vann efter en smörresa på fint sätt. Vi har dock ett par hästar som vi inte vill lämna och garderar.

Emma Nips gör debut för Svanen och det vet ni själva vad som händer allt som oftast – kommer ut som nya hästar! Nu hörde vi en fågel viska om barfota runt om och norskt huvudlag och så bukar Svanen köra i andra starten med sina nya hästar och de gånger han väljer att göra det redan debuten brukar det betyda mycket bra chans! Orca har gjort det fint för Veijo och ser bra ut för dagen. Hon är kvick ut och ska räknas tidigt liksom Dencos Queenkilab som visat sig duga i liknade sällskap tidigare. Miljondraget är Very Sober som gjorde det finfint sist vid seger efter smygare från rygg ledaren. Startsnabb och travsäker. Vi vill även ha med Good Princess som tränar bra efter sjukdom och normalt möter tuffare hästar.

Avd 3

Guld är inte mycket att hänga i granden denna vecka, men samtidigt tycker vi att det finns chans till skräll även här. Storfavoriten Noras Bean ska matchas mot Prix D Ámerique och har dessutom vilar så vi förväntar oss inte toppform idag.

Neo Holmsminde ser dock mycket fin ut för dagen. Hästen har två raka, om än från spets, men har sett finfin ut och går även bra bakifrån. Strong Boy D.E kommer från vinst i Frankrike och borde ha god form. Tänk dock på att hästen har resan innanför västen och det kan slå tillbaka! Spring Erom är inte ute över sin bästa distans men är mycket bättre än raden och snabb i benen när han funkar. Vi tycker han ska räknas tillsammans med Vesuvio Ås och Royale De Crepon som ska testas utan skor idag.

Avd 4

Vi plockar fram första spiken här och tycker nog att detta är omgångens klart bästa vinstchans. Ne Me Quitte Pas ser ut som en stjärna och har verkligen gjort det bra för Svanen. Hästen har tre raka och det enda som vi ser ska kunna strula är om han skulle fastna invändigt.

Avd 5

Vi spikar vidare och följer i samma spår som innan och spikar en häst från stall Svanstedt. Denna spik må vara av det lite tuffare slaget, men känns ändå sund då hästen har överlägset bäst kapacitet och lopp i kroppen.

Juicy Face gjorde ett par fantomlopp i början för Åke, men drabbades att nått som störde och presterade sämre en tid. Nu har hon lopp i kroppen och ska gå barfota runt om vilket gjort susen tidigare. Vi tror hästen rundar detta gänget och det är inte många gånger denna häst kommer att spelas till under 20 procent i denna klassen!!!

Avd 6

Här tycker vi att det finns ett ytterligare spikförslag för den som söker billigare lösningar. På lilla lappen gör vi så och spikar Online Dámour som sett fin ut på slutet och dessutom härdats mot tuffa hästar hela säsongen. Hämnar han inte allt för illa på det från start har han bra chans från dödens.

På stora systemet tar vi mer lite fler om vår förstahäst skulle hamna i maskin. Golden Boy har två raka för Åke om än i lätt omgivning. Hästen ska bli kul att se mot lite tuffare hästar och han ska räknas tidigt. Art On Line såg bättre ut än på länge sist vid seger och är dessutom snabb ut. Får han fuska bort några hundra meter kan det gå vägen. Skrällarna är Yankee Flair och O De Pomme som båda är jämna och bra igång för dagen!

Avd 7

Avslutningen ser jämn ut, men många snackar om spets och slut för Nu Nu Hill och Flemming Jensen. Vi känner dock inte Nu Nu Hill som någon snabbstartare och då blir han sårbar även om hästen är bra.

Spetsen tar i våra ögon Pinocchio H.J hand om. Hästen är snabb och trivs i spets över aktuell distans så han kommer nog att köras där. Freeman T. Porter går ner lite li klass och även om hästen inte är någon sprinter så har han kapacitet att krossa övriga från dödens. Gigant Slugger är vårt drag i loppet. Hästen är tvärspeedig och har perfekt smygläge – varning! No Fear Elkär har toppform och kommer hästen inte allt för långt bak kan hans avslutning mycket väl räcka i detta lite skrala lopp. Dexter Stone kan mycket när det han har en bra dag och sist såg han vass utefter invändig resa liksom Per Mento som har bra läge. Vi tar med Capello Bob också. Finnen har fin form för dagen och har länge tjatat om denna hästen – måste med!

Lilla systemet: 576 rader / 288 Sek

1. 2,8
2. 1,2,5,7,13,15
3. 1,2,5,6,10,12
4. 1
5. 13
6. 7
7. 1,2,3,5,6,7,9,10

Stora systemet: 7200 rader / 3600 Sek

1. 1,2,4,8,11
2. 1,2,5,7,13,15
3. 1,2,5,6,10,12
4. 1
5. 13
6. 3,4,6,7,9
7. 1,2,3,5,6,7,9,10