Fiaskot i Kalmar vändes till succé på Bergsåker. Sju rätt förra veckan och formen är tillbaka. Tyvärr var vinsten inte den största tänkbara men många sköna tusenlappar ger luft under vingarna och då det på nytt är Jackpott får vi ta pengarna här istället. Stora systemet är lite större denna gång, med tanke på jackpoten och det blir som vanligt om ni går på två istället för tre i första dubbeln istället!

Halmstad anordnar trav i stort sätt en vecka, med sprintmästaren som klo, och avslutar sedan med V75. Väder och vind är på vår sida och det ser ut att bli kanontävlingar. Även om det kan komma någon skur kommer banan att bli mycket fin. Vanliga tävlingar utan vinklad vinge och extra upploppsspår.

Avd 1

Vi kan te oss lite sura ibland och så även här. En häst som vinner med 30 meter och springer 1.10.4 lekande lätt borde man väl spika tycker många, men vi gör inte så. Staro Divine är bra, men nu tror vi hon slår i taket då hon växt för mycket på slutet.

Hästen formligen skentravade på Kalmar och även om hon höll fantastiskt så är vi övertygade om att det kommer reaktioner på lopp som detta (och det är inte hennes första i raden). Nu möter hon även delar av de bästa stona i landet och det är inte samma sak som innan. Vi garderar med risk för att få stå med dumstruten på efteråt. Don´t Wear P.J´s har ingen rolig rad, men det finns förklaringar. Hästen är normalt mycket bra och såg mycket fin ut innan start senast. Walmann tycker hästen känns fantastisk i träning och hon måste bra räknas. Omlagd träning på Bring Me Back U.S är även det mycket intressanta uppgifter. Hästen har börjat ridtränas och känns starkare än någonsin! Snabb ut och bra förutsättningar. Yocca Boko är blixtrande ut vid laddning, men även lite osäker. Står hon på benen är hon kapabel att springa lika fort som favoriten och hon måste med tidigt. Ninotchka gillar vi och då det med garanti blir hårt tempo gynnas hon kraftigt. Pebbly och Jill Tilly är fina avslutare och ska med på lappen.

Avd 2

Två hästar är klart mer streckade än övriga här, men det finns fler som gör upp om det och man får bra betalt!

Dollar Access och Balticas Yahoo är stora favoriter och som vi läser det kommer de att köra hårt mot varandra. Åke i spets och Erik i dödens. Det känns om att någon bakifrån kan komma att profitera på att de stora träter och vi vill varna för ett par finfina drag. Intenzo har vi sett några gånger och gillar hästen skarpt. Hästen är inte så snabb ut, men är i andraspår direkt och går med i alla tempon – fin sist! Carlos Lightning är även han lite seg ut, men en riktig avslutare. Han blir bra bättre och bättre och stormvarning utfärdas. Miljondraget är Pinot Ribb som satt fast med alla krafter sist och såg bländade ut. Kif Kif har lopp i kroppen och kommer från ett formstall för dagen -bra läge och kusk! Rysaren kan vara tysken från spår fyra. Örjan i jollen och en optimistisk tränare kan vara värt ett streck.

Avd 3

Guld är inte så skimrande denna vecka men väl så spelvärd. Vi tar med fem hästar och tycker det ska räcka.

Vår egen favorit är favorit och det känns lite kul. Ni som följt oss vet att vi hela tiden sagt att Chimall T.T kommer att vinna gulddivisionen och nu är han nästan där. Hästen har fin chans och full form, men det kan behövas mer än ett försök innan hästen står som vinnare i högsta ligan. Garland Kronos är inte någon lätt motståndare och han kommer mer och mer för dagen. Hästen är som en oljad blixt ut och laddar Kudde blir han inte lätt att passera från ledningen. Neo Holmsminde är kanske hästen som är närmast sin absoluta toppform. Som hästen har gått på slutet är det bra en tidsfråga innan han vinner guld. Med bättre spår hade vi nog singlat. Frillan Filiokus måste med på alla lappar då hon aldrig gör dåliga lopp samt reven Dámour som kan mycket när han funkar.

Avd 4

Här spikar många Mr Inkato och det kanske inte är så konstigt efter tre fina insatser. Hästen är snabb ut och kan ta spets här, men vi har ett drag emot som kan bli dyr att missa.

Magic Rex är en häst på väg upp i ljuset. Hästen gjorde ett mycket strongt lopp sist mot en så bra häst som Stigaxelsixten där han blev målfotoslagen. Vi tycker hästen bra blir rappare och rappare och som vanligt med Stig H:s hästar brukar de vara som bäst med ett par lopp i kroppen efter vila – precis som nu!

Avd 5

Lärlingslopp och dessutom för ston i låg klass känns lite visset i en V75-jackpot. Men nu är loppet här och vi benar även ut sånt trassel!

Bästa chansen är helt klart Limitria. Bra kusk och häst med hyffsat spår bör ge för handen en god segerchans. Men som vanligt i denna typen av lopp blir det aldrig som man tänkt sig och vi streckar vidare. Pearl Success har haft lite problem på slutet, men är iordning igen och ska då räknas. Hästen var fin tidigt i våras och visade då att hon duger på V75. Wal Di Fiemme har två raka och även han bra kusk bakom spakarna. Hästen kan göra en del jobb själv och ska räknas trots tillägg. Skrällarna är Lajos Öga som ska lätts i balansen och även har lopp i kroppen, Svetlana Bob som är bättre än raden och Queen Hall som är liten men snabb.

Avd 6

Här spekuleras vilt bland experterna om vem av Lass Inspiration eller Zapdos Håjt som ska ta spets. Vi tycker det solklart, att Lass Inspiration kommer att vara snabbare ut, men frågan är om Avanto släpper?

Vi lämnar helt Zapdos utanför så hästen inte vinner ihjäl sig och efter förra skrällen så dröjer det innan han vinner på nytt. Vi tror även att Lugaurs häst till slut sitter i spets med Avanto i ryggen. Båda ska med och speciell varning utfärdas för just Avanto som sist fick en grym inledning i fjärdespår/tredjespår fram till dödens och höll mycket bra. Vi vill även ha med en jätteskräll i Jasper Lane som varit mycket fin på slutet. Hästen är en mycket vass avslutare och har härdats länge i nuvarande klass – pass upp!

Avd 7

Vi avslutar med en tuff spik! Tuff i den bemärkelsen att hästen är just tuff och inte heller är mycket streckad. När storfavoriten Covington Ås fått bakspår känns det extra roligt när man tror så mycket på en annan. For Life är streckad på tio procent vilket är helt åt skogen. Hästen är mycket bra och har haft mycket otur på slutet. Nu har Lähdekorpi laddat för detta och som hästen sett ut i sina två sista starter måste han ha en kanonchans här! Vi tror hästen springer en 13-tid i loppet och snart dyker upp i tuffare omgivning än här!

Lilla systemet: 700 rader / 350 Sek

1. 2,3,4,6,11
2. 1,2,4,5,6,7,8
3. 4,6,7,9,11
4. 3,5
5. 3
6. 2,3
7. 3

Stora systemet: 8820 Rader / 4410 Sek

1. 2,3,4,5,6,8,11
2. 1,2,4,5,6,7,8
3. 4,6,7,9,11
4. 3,5
5. 3,4,5,8,10,11
6. 2,3,10
7. 3