Veckans V75-a och tillika jackpotomgång avgörs i Halmstad och som det ser ut just nu kommer det att finnas risk för nya banproblem. Likt Jägersros problem för några veckor sedan väntas till helgen töväder och viss nederbörd i form av regn eller regnblandat regn. Från att vara tio minus i veckan vänta det bli mellan noll till tre plusgrader och det är inte lätt att vara banmästare under rådande omständigheter.

Vi gör så och tipsar alla som har möjligheten att lämna in sina V75-system så sent som möjligt på lördag. Stannar temperaturen under nollan på lördag blir det helt andra förutsättningar och det är först då vi vet säkert. I övrigt är det vanliga tävlingar som gäller utan open stretch och vinklade vingar.

Avd 1

Vid sunda vätskor hade Trade East varit en bra spik, men han har bara ett lopp innanför västen efter långt uppehåll och vi garderar pga det.

Persos Seaman har vi tjatat länge om här på Spelsspel, men det har mest kantats av stolpe ut. Sist vann dock hästen från dödens och visade vilken fin form han faktiskt har. Nu har han dessutom läget och är snabbare ut än många tror, så ett tidigt streck på Persos Seaman är att föredra. Gills Abbe är draget i loppet. Hästen har en mycket fin form och visade även sist att han bemästrar dålig banan om då blir fallet på lördag. Nu har han perfekt smygläge och vi bli inte förvånade om han är först över linjen till fina pengar – varning! Junior Vang hoppade sist med en fin placering på gaffeln. Han går nu åter ner i klass och har skaffat sig hårdhet i guld på slutet som kan vara till nytta här. Highlight Brizard varnade vi för sist och han gjorde det mycket bra från dåligt läge. Nu är läget inte bättre, men insatsen sist gör att han måste med vid gardering. Hans avslutning var av bästa märke och han bli bortglömd här.

Avd 2

Här blir Frillan Filiokus stor favorit och det med all rätt. Hon har visat sig hårdare än granit och har vunnit flera lopp från liknade utgångslägen. Vi singlar också, men bara på lilla då vi gillar ett par utmanare som ger fint betalt här.

Conrads Linsan har varit flitigt streckad i sina samtliga starter för Åke och inte levt upp till förtroendet helt. Vi har dock funnit anledningar i samtliga fall och hävdar att hon är mycket bra. Som det känns kommer hon att få ett betydligt bättre lopp än favoriten här och tror att hon kan utmana vid sunda vätskor. Necklace hade en fin utvecklingskurva i fjol och sprang på sig snabba pengar. Dessa har hon förs nu börjat bära med högt huvud och hon ska definitivt räknas omgiven av bara ston. Från perfekt läge måste hon räknas här. Inchmurrin är miljonskrällen i loppet. Hästen trivs ypperligt med gällande förutsättningar och då tempot kommer att bli högt under slutvarvet blir det luckor i fältet som hon kommer att kunna utnyttja vid full form. Kul idé!

Avd 3

Gulddivisionerna så här års är inte roliga och inte heller denna vecka. Vi streckar sex hästar som har liknade möjligheter och hoppas på lite skräll.

Excalibur har tidigare visat sig mycket kapabel, men även ack så skör. Hästen är i våra ögon mest gynnad av sommarbanor och barfotabalans vilket inte ser ut att bli fallet denna vecka… Hästen ska räknas i regi Åke och går med på lappen. Global Investment är nog en av Sveriges nyttigaste hästar då han nästan alltid är med och krigar om fina pengar. Han har även fin form och missgynnas inte katastrofalt om banan blir tuff så ett självklart streck i våra ögon. Columbian Necktie tyckte vi såg finare ut än på länge sist när han slog Iceland på Valle. Hästen gynnas om det går fort därframme och kan ska räknas i jämt lopp. Neo Holmsminde var Juul inte nöjd med sist trots att han var trea i mål. Det betyder att han har höga förväntningar på honom när han startar och då han testar på nytt är vi övertygade om att han startat med segerchans. Swept To Victory och Bring Me Luck US är två ston som med rätt resa kan slå av vilken häst som helts. Nu har båda dock lite tveksam form och de går med på lappen då loppet är så ihåligt i grunden.

Avd 4

Klass II-loppet är i vårt tycke ett av de roligare i omgången. Bästa hästen är struken och det finns ett par riktigt bra hästar bjuds in tack vare det.

Que Linda vet vi att Fredde är nöjd med och hon är inte borta här. Dock är hon klart bäst barfota och banan kan bli ett frågetecken för henne. Forrest Jump är en trashank som kommit tillbaka fin på slutet. Från perfekt läge måste han räknas även om han inte tävlat i några hårdare omgivningar på slutet. Jackal Face däremot har testat på V75 och det med bravur. Sist hoppade hästen under avancemang 700 kvar, ställde sig och spurtade bäst av alla till en andraplats. Utan galoppen hade han vunnit och går han iväg från start ska han räknas tidigt. Kapriol Face verkar vara av rätta virket och höll fint efter tungt lopp sist. Här får hästen hjälp med tempot och räknas in bland segerbuden. Sist med på lappen går Gigant Slugger. Hästen är ofta med på prispallen och har enligt stallet full form. Vi gillar hästens inställning och tycker han ska med vid stor gardering.

Avd 5

Första spiken får vår det hittar vi här. Diadem Brodda är en välstammad springare som vann lätt näst senast och sist gick mycket bra efter galopp. Hästen är normalt inte osäker utan blev störd utan egen förskyllan. Vi tycker hon är huvudet högre än sina motståndare här och hon räknas trots att utgångsläget inte är det bästa.

Avd 6

Första dubbeln är ingen lätt knut att lösa. Flera hästar kommer med fin form och det lyser ingen klar stjärna som skiljer ut sig ur mängden. Vi garderar.

Blueberrysky har bra form och spurtade vasst efter en defensiv styrning sist. Hästen höjer sig lite hela tiden och vi tycker han är mogen en seger på V75. Han är hyffad ut och kommer att få ett bra lopp här. Mitt Popcorn har varit bra på slutet och sist vann han enkelt från dödens. Han är kvick ut och ha valet att köra i spets om kusken vill. Vi är dock inte säkra på att han körts i pik utan släpper och chansar på lucka – kan bli fast. Ideal Kemp var storfavorit sist på V75, men hoppade i starten och den dagen var förstörd. Nu är han helt plötsligt bortglömd av spelarna och betalar mycket bra här. Han är bäst bakifrån och spåret kan blir perfekt. Jerka Tilly är en stoprskräll här. Han var bra sist då han från bakspår drog fram vinnaren och själv höll mycket bra. Han är snabb ut och kan komma bra till trots läget. Han är streckvärd till fem procent. Victor Palema är ingen stjärna, men väl så jämn. Han är alltid påpassad och måste med på lappen. Windsongs Sisu gör debut i ny regi och är van hårdare kamrater än de han möter nu. Alltid lurigt med debut för mindre rutinerade tränare och han går med som en i mängden. Burning Line Gral och Mille Degato går sist med på systemet. Den förste med bra läge och fin form medan den siste får plats tack vare sin fina insats sist från dödens sista varvet.

Avd 7

Här riskerar vi att skita i det blå skåpet, men känslan är att det kommer att gå undan från början och loppet kommer att köras i ett hårt tempo. Många hästar kan hålla uppe tempot och det kan fälla de som varit med och kört från start. Vi sticker ut hakan och singlar Beretta Avanti som kliver in i matchen sista 700 efter att Jealuous Broline fått öppna 09-första fem för att komma förbi Nu Nu Hill och svara Askö Serve som laddas utifrån. Sammarco landar sedan i dödens och kan dessutom bli avlöst att Ottens Vigo som även han är stark som en björn. Tåget går 1000 meter kvar och tvåa i tredjespår sitter vår vinnare som enkelt växlar ner ledaren 25 meter innan mål!

Stora systemet: 6000 rader / 3000 sek

1.1,3,7,8,9
2.1,4,7,12,14
3.1,3,4,5,6,10
4.1,2,4,9,10
5.10
6.1,2,3,4,5,8,9,12
7.10

Lilla systemet: 600 rader / 300 sek

1.1,3,7,8,9
2.14
3.3,4,6,10
4.1,2,4,9,10
5.10
6.1,2,4,5,8,9
7.10