Jackpotomgång denna vecka och vi har laddat upp oss ordentligt. Omgången ser till råga på allt extra klurig ut och det passar perfekt. Vi nöjer oss med en spik på stora systemet och kan bli lösningen i omgången då det tenderar att poppa upp tveksamma favoriter som växer sig allt för stora i brist på andra alternativ.

Vädret ser ut att kunna ge en bra bana om än risk för lite kladd. Temperaturen går från minus sju grader under natten till plusgrader mitt på dagen. Håller sig bara regnet borta ska det gå att köra barfota. I går lovade ”nästan i alla fall” banmästare Johansson oss valfri balans. Vinklad vinge annars allt som vanligt.

Avd 1

Inledningen är ett garderingslopp och vi streckar på allt vad tygen håller. Conshita Exclusive har många förespråkare som spetsvinnare, men får stå tillbaka i tipsen då hon då hon är chanslös på spets!

Vi läser loppet så att katapulten Baltic Dream flyger till spets och hästen bukar köras där. Han är dock en vekstake och kommer att vika ner sig 150 meter från mål. Den som får loppet är helt klart Presious Value. Han kommer att sitta i andra tredje ut och med lopp i kroppen måste han ha bra chans. Space Hoss är en riktig kanon och kommer nu ut i ny regi. Han är beroende av ryggresa, men avlutar då snabbare än de flesta, och det kan han absolut få här! Delvin Gold hade varit förstarankad om han haft bättre spår. Från förstaspåret blir han över, men skulle komma ut får övriga se sig om. Domino Eson har lopp innanför västen i ny regi och det är en häst vi gillar. Han såg fin ut sist och kommer att vara än bättre här – pass upp! Bäst betalt kommer man att få på hästarna 11 och 12. Både Majestic Kronos och Gills Abbe skulle varit favorittippde med framspår, men knappt tilltänkta från sina nu sämre utgångslägen. Montgomery Hill har visat fin form på slutet och går med på den, medan Global Limousine går med på kapacitet då han inte visat någon toppform på slutet.

Avd 2

Här ska Zwack ha en bra chans från perfekt spår. Han är snabb ut och värsta budet emot spetsen ströks igår. Vi spikar på lilla, men garderar med tre miljondrag.

Prins Isidor börjar hitta rätt hos finnen och sist vann han på klasshästen maner. Nu har han bra läge och kan öppna snabbt och skulle kunna snuva favoriten på lednigen. Skulle så ske är han ett tidigt segerbud. Simb Mark har hög kapacitet, men dåligt läge. Skulle det bli körningen där framme har han visat att kan avsluta vasst. Jättedraget är Tingby Kungen. Han vinner inte så ofta, men är stark som en björn och trivs med årstiden – pass upp!

Avd 3

Här har spelarna gjort Skully Gully till stor favorit och det kan väl vara ok efter hennes jämna och goda prestationer på slutet. Vi vill dock inte släppa en häst som vi vurmar kraftigt för.

Skully Gully är i våra ögon inte lika vass i år som i fjol. Hon vinner sina lopp, men gör det i betydligt enklare motstånd än förra året. De gånger hon mött de värsta hästarna har hon vikit ner sig enkelt och vi varnar er som tänker spika henne här – hon är FÖR stor favorit! Marshland har ingen hör segerprocent för året, men vi tillskriver den problematiken Örjan Kihlström, eller om det helt enkelt är tränare Hultmans fel. Hästen har körts oerhört passivt i många starter och helt enkelt inte hunnit fram trots bra avslutningar. Sist han startade på V75 var det samma sak, Örjan satt kvar när tåget gick och när luckan uppenbarade sig var de andra i mål och hästen avlutade som vanligt snabbast av alla på avstånd. Nu blir vi förvånade om hästen körs avvaktande då motståndet är än vekare. Hästen går helt ok med skor och vi tror han utmanar favoriten till slut och vinner på sin hårdhet!

Avd 4

Här tycker vi att tre hästar höjer sig klart över mängden och en av dem är dessutom helt bortglömd av spelarkollektivet, vilket vi tackar och bockar för.

Bästa hästen är Dexter Stone som gjort det bra i tre starter för Åke. Han har dock varit borta i en och en halv månad så det kan behövas lopp i kroppen för att nå full form. Huge Star är jämnheten personifierad. Sist var han ute över opassande kort distans, men gjorde även det bra som fyra. Hästen går bra i voltstart även om han inte kan öppna så snabbt. Lång distans är en fördel och vi tror han dyker upp på linjen. Oodles är på nytt lågt streckad och det blir farligare och farligare att miss denna i grunden fina häst. Han utvecklar för varje start och vi tror att han kommer att bli riktigt bra när polletten faller ner – i detta gäng är han värd klart mer än de tio procent han har på sig nu.

Avd 5

Stoloppet ser vigt ut åt Soldiers Memory, men vi vågar inte lämna en orutinerad treåring ensam på lappen och vill ha med ett par mer rutinerade kämpar.

Esterell Gull vet vi att Fredde är nöjd med för dagen och hon kan dessutom öppna rätt bra. Hon är oöm för positioner och går på alla underlag. Ester Zonett gör ofta bra lopp, men saknar speed och blir därför nedspeedad till slut. Nu möter hon enklare hästar än på länge och ska räknas. Life Lover varnar Åke för och då ska man dra åt sig öronen. Hästen är ganska enkel i grunden, men känns på topp i träningen och står dessutom med perfekt läge – farlig att negligera. Sist med på lappen går Winnipooh Boshoeve som är speedig och går hon felfritt från sitt fjärdespår i volten han hon bli svår att stå emot upploppet ner.

Avd 6

Här är omgångens enda riktigt vassa spik om ni frågar oss. Classic Tile har utvecklats till en riktig kanon hos Svanstedt och sist var hästen på nytt bra över opassande distans. Vi tror det var en medveten matchning av hästen som genom att startas över korta häcken fick en liten ögonöppnare som ger lite mer speed till det annars lite segstarka intrycket. Hästen står bra till och är i våra ögon bara bäst i detta lopp.

Avd 7

I avslutningen spelar vi med tre troliga och två roliga (riktigt roliga)

Bäst förutsättningar ser Reddy To ock ut att ha. Hästen har imponerat på slutet och sist var inget undantag då han enkelt defilerade hem sitt V75-försök utan att bottnas. Snabb ut och får han bestämma i ett varv så ska chansen vara mycket god då Finnen hälsar att distansen passar bra. Nästa troliga är Gidde TH. Hästen har, som många andra, utvecklats i regi Svanen. Han är dock klart bättre utan skor och kan få svårt om han måste gå med skor fram. Annas är han god för en låg 15-tid över distansen och det räcker långt här. O´Grady är nästa häst som ska ha goda möjligheter i loppet. Hästen stoltserar med fyra raka ettor och tränas av den mycket skicklige Gordon Dahl. Hästen går bra över långa distanser och ska räknas på sina fina meriter. De två riktigt roliga dragen är Max Hugo och Junior Vang. Den förstnämnda har inte varit helt kurrant i år, men har på slutet börjat fungerar allt bättre och sist var det den gamle Max Hugo på nytt. Hästen är mycket bättre än raden visar och vi blir inte förvånade om han bara spurtar ner detta motstånd med dagens fina form. Junior Vang är en häst som älskar den dryga distansen och kommer nu ut på V75 i ny regi. Han har tidigare varit framgångsrik under Bo Westergård, vilken är mycket skicklig, men nu går han ut under Flemming Jensson som är expert på äldre hästar. Det kan vara nyckeln och i grunden är hästen nog bäst i loppet?

Stora systemet: 5400 rader / 2200 sek.

1. 1,2,3,5,6,8,10,11,12
2. 1,4,10,12
3. 2,11
4. 1,5,8
5. 1,6,7,9,12
6. 5
7. 1,6,11,13,14

Lilla systemet: 504 rader / 252 sek

1. 1,2,3,6,10,11,12
2. 1
3. 2,11
4. 1,5,8
5. 1,6,7,9
6. 5
7. 1,6,13