Dryg 24 000 i vinst på stora lappen och en god 500-ring på lilla förra veckan och mungiporna är uppåt likt högtryckspinnen på husets fasad. Trots succén känns det lite bittert att gå miste om ett par millar på Dust All Over som vi skrikit ut som skräll under senaste två månaderna…men men.

Halmstad vankas idag och tippsformen gör att vi känner oss spänstiga värre och pälsen har aldrig varit blankare än nu. Vi har två klockrena spikar och med lite flyt har vi monterat ner några storfavoriter så det kan ge gott om deg även denna vecka. Risk finns dock för en riktig favoritparad, men vi spelar för de stora pengarna som vanligt.

Fin bana och toppsport bjudes!

Avd 1

Här kliver en av våra favorithästar ut på nytt efter en mindre lyckad årsdebut under Elitloppshelgen – Skully Gully. Hästen var dock inte helt fräsch, men enligt stallet är allt till belåtenhet och chansen ser bra ut från perfekt läge.

Vi kan dock inte bortse från en annan favorithäst i Nursery Rhyme. Hästen varnade vi kraftigt för sist, men det visade sig att hon var sjuk och nu tränar hon mycket bra på nytt. Vi tror hon kan göra ett topplopp här och även om hon skulle få dödens så kan hon inte räknas bort. Startsnabb och mycket speedig. I full form är även Swept To Victory som spurtade förträffligt bra sist och var kanon även gången innan. Nu har hon bra läge och kommer att få loppet här. Calamara Donna är även hon ett måstestreck nu när hon har smygläge. Hästen är så mycket bättre bakifrån och blir det tempo på loppet vill inte vi stå och se på när hon kommer längst ute i banan utan att ha streckat till under tio procent.

Avd 2

Här är Pinpower Rose stor favorit och det med rätta. Hästen varnade vi för sist på Kalmar och hästen gjorde även ett topplopp från dödens på en för dagen för bra motståndare.

Voltstart är dock inte hästens favorit och det var länge sedan hästen startade utan vinge. Även om hästen inte är osäker kan det innebära en lång förstakurva och lite vingel. Vi garderar. Hotnight Crash har blommat ut på slutet och gör den ena topprestationen efter den andra. Nu har han perfekt läge och skulle han komma till spets vinner han det kan vi lova. Han fick en ögonöppnare över sprintdistans sist och han blir snabbare och snabbare. Mountain Man är bortglömd här och det ska vi utnyttja. Hästen har varit svår att få igång i år, men har de sista veckorna känts mycket bättre i jobben. Sist varna de Åke kraftigt för honom, men en galopp ödelade dagen. Nu blir vi inte förvånade om hästen bara vinner. Voodoo Hornline är snabb ut och kan få loppet här. Sist var han sjuk, men jobbar förbättrat nu. Snabb som få och med lucka räknas han. Verdi Boko är skrällen här. Hästen gick riktigt bra efter gunga sist och Kari hälsar att hade hästen haft framspår hade han spikat själv, kan bli dyr att missa!

Avd 3

Första spiken finner vi här och det är hästen vi plockade bort sist.

Commander Crow trodde vi skulle vara klart ringrostig efter vila och sjukdom. Visserligen fick vi rätt i att han inte vann, men som han gick efter sin galopp. Hästen ska inte ha några problem att vinna loppet här om han är till närmelsevis lika vass som sist.

Avd 4

Även här spikar vi. Vi gjorde samma sak sist hästen startade, men då var han sjuk samtidigt som det blev en hysterisk öppning mellan körande Goop och Svanen.

Mils You Love är en av de hästar tränare Nurmos förväntar sig mest av i stallet och nu när han är frisk är det ingen i klassen som klår honom. Spik på allt!

Avd 5

Här har vi brottats mycket och länge med hur vi ska fälla favoriten Olivia Lavec. Vi har kommit fram till att startmetoden är ett frågetecken och att motståndet är klart mycket bättre än tidigare och det räcker för oss.

Hästen var dock mycket fin i sin debut för Puro sist och visst har hon kanonchans felfri. Motstånd saknas dock inte och innan vi spikar hästen måste hon visa att hon duger även mot hårdare hästar. Rania är en klart duglig motståndare som dessutom har en helt annan hårdhet i sig. Sist var hon mycket fin från liknade förutsättningar. Hästen avslutade under 12 sista varvet och hon är med på linjen. Borga Brunett var sliten sist, men är fin på nytt. Hon är dock lite osäker i volt, men går hon iväg har hon farten i sig. Zassa T.H är tuff och har gott bra på slutet efter mindre snälla upplägg. Hon blir farlig att miss vid överpace. Hippie Queen är klart bättre än raden och satt fast sist med mycket sparat mot klart tuffare hästar än detta. Conrads Unn kanske är dum att ta med, men vi tyckte hon gjorde en mycket fin insats sist då hon drogs bakåt, men trots det avslutade vasst. Första barfota runt om då och likadant nu!

Avd 6

Delvin Gold är vår vinnare här, men då han har en tendens att hetsa upp sig i volten vågar vi inte spika trots toppform.

Sist var han dock grym från dödens och felfri får övriga vara mycket bra för att slå honom. Hobe Skift är värst emot och hästen är riktigt bra när han funkar. Han har nästan obegränsad kapacitet, men är svår i gången och kan hoppa när som. Vincent Du Ling har bra läge och såg fin ut sist när han vann torts dödens. Han kan öppna och får han spets blir han jobbig att slå. Lexington Ås har varit lite sämre på slutet, men enligt stallet har det funnits anledningar till det. Det är fixat nu och Åke vädrar lite morgonluft om hästen lyckas ta spets där han i så fall körs. Nostro Value avslutade bra sist och såg fin ut – måste med tillsammans med Örbäckens Molle som Claes Svensson körde bort fullständigt sist.

Avd 7

På lilla lappen spikar vi vår egen favorit Chimall T.T. som gick fantastiskt bra efter galopp sist. Nu luktar det dödens, men det har han visat sig gilla innan och kan ska ha bra chans.

Det som oroar lite är dock galoppen sist. Nu över kort distans måste han laddas på nytt och det kan innebära gunga. Vi garderar på stora med några riktiga värstingar som gör upp om det om Freddes kanon skulle göra bort sig. Conrads Garland är även han tillfixad efter senaste och har efter det bra fått Torvald Palema-träning. Hästen känns oerhört stark i jobben och räknas. Caddie Comet återkom efter vila sist och gjorde det i imponerande stil. Med skor och utan lopp i kroppen vann han åkandes på en 11-tid och han måste räknas här – barfota runt om. Roberto vågar vi inte heller han lämna utanför. Även om hästen inte vinner ihjäl sig precis så har han toppfrom och spets-och-släpp-läge här vilket är optimalt. Skrällarna som kliver in i matchen om de kör allt för fort där framme är M.T Cherokee och Smash Express som båda har toppform.

Stora systemet: 4320 Rader / 2160 Sek

1. 1,5,6,9
2. 1,6,7,10,11
3. 6
4. 5
5. 3,4,5,8,10,11
6. 2,5,6,7,8,10
7. 1,3,4,7,9,10

Lilla systemet: 480 Rader / 240 Sek

1. 1,5,6,9
2. 1,6,7,10
3. 6
4. 5
5. 3,4,5,8,10,11
6. 2,6,7,8,10
7. 7