Så var man tillbaka i Svea rike och genomlider just nu både jetlag och en temperaturskillnad på sådär 40 grader. Kroppen chockad, men vad gör det när V75 finns. Saknaden av travet har dock nästan helt uteblivit då IT-cafeet ”Kaoh IT” fått en ny bästa kund.

Veckans tips kommer att bli lite kortare pga den näst intill obefintliga sömn jag haft de senaste två dygnen. Å andra sidan har jag haft 48 vakna timmar till att analyserat trav istället!

Veckans omgång ser klart intressant ut och vi bygger som vanligt upp vårt spel runt två spikar – två riktigt bra! Det ni ska tänka på till morgondagen är att Halmstad tagit bort sitt extra spår och kör nu endast med vinklad vinge. Banan rapporteras i fint skick och det ska gå att köra minst barfota fram.

Avd 1

Vi går ut hårt och singlar Ridghead Cahore. Luddes häst tar garanterat hand om spets och därifrån förlorar han inte. Vi är övertygade om att Ludde själv kommer att få bestämma tempot då det saknas hästar som trycker upp farten. Med en avslutning under 10 sista 500 så är det spel mot ett mål.

Avd 2

Klar förstahäst i loppet är Chivas Bluegrass som spurtade sylvasst efter invändig resa sist i mycket tuffare gäng än detta. Nu får hästen gå i dödens eller med lite flyt blir hon släppt till pik och oavsett förloppet ska hon ha god chans.

Vi garderar med jätteskrällen Alandias Lime som är mycket bättre än raden och mycket vass med smygare och bra läge. Babakova Bob ska även hon med tillsammans med kapable Good Capacity som gör det bra varannan gång.

Avd 3

Guldspecialen ser klurig ut och vi streckar inte mindre än sex hästar.

Mest tror vi på Isalus som har absolut toppform. Träffar Kern från start är hästen snabb ut och från pik rensar hästen härligt härligt. Vagabonde Hornline har vilat, men är riktigt bra i grunden – räknas om form. Junction är vass bakifrån och har bra form – måste med. Pelle Pirat ska släppa spets och kommer att får rygg ledaren ska ha bra chans därifrån. Oceans Eleven betalar vi för, men tycker han är överstreckad. Hästen är stark, men osnabb och distansen är i kortaste laget. Sist med går Andaloux som har bäst spurt i gänget och satt fast sist.

Avd 4

Bästa hästen är utan tvekan Dedes Brassie, men läget drar ner chansen något. Hästen har dock imponerat storligen på slutet och detta kan bli något riktigt stort framöver – toppchans med minsta klaff.

Vi garderar dock stort pga vår förstahästs tråkiga läge. Turbo Tim får ni ej glömma då han gått hysteriskt bra på slutet. Näst senast reparerade han en gunga på 60 meter och var tvåa i mål. Mill Nitro kan länsa undan från spets. Alfas Abe Lincon ha stabiliserats på slutet och med lite flyt håller han farten till slut. Evil Jagg är bra men osäker. Face Facts börjar fatta vad det går ut på och snart lossnar det för denna fina häst. Beauzac har vunnit två raka, men imponerade inte i svensk träning innan. Vi betalar dock denna gång.

Avd 5

Veckans svåraste lopp försöker vi lösa på sex djur, men för den med större plånbok rekommenderas alla.

Wiss Ronja får tipset från perfekt läge och kommer hon till spets ska hon kunna ramla undan. Seagardens Lady ser ut som en fin häst och med ryggar till upploppet kan hon avsluta fint. Motowns Lavendel är inte så usel och är luringen i loppet. Silky Smooth kan avluta vasst med rätt resa. Ginger Blaze och Ladonna Dimanche går med på läget.

Avd 6

Veckans bästa spik finner vi i Giddes Dream. Hästen har matchats för detta lopp och vann lätt i sin comeback trots att han gick med skor på alla hovar. Nu går man minst barfota fram och övriga är statister.

Avd 7

Med strykningen av Rutger Raket seglar Hoity Toity Face upp som klar förstahäst. Från ledningen ska det mycket till om hon ska kunna förlora och vi spikar på lilla lappen.

På stora garderar vi med Nouvelle Pelle som såg riktigt formstark ut sist, när han spurtade frenetiskt till ett tredjepris och blir farlig med minsta klaff. Sist med på lappen går Viol Hornline. Hästen blev tempotorsk sist, men har en rykande avslutning när det klaffar och hon är snabb nog att slå av dem till slut.

Stora systemet: 3024 rader / 1512 Sek

1. 5
2. 2,4,5,10
3. 3,4,6,9,10,12
4. 1,2,3,5,6,7,11
5. 2,4,6,11,12,13
6. 9
7. 4,5,10

Lilla Systemet: 720 Rader / 360 Rader

1. 5
2. 2,4,5,10
3. 3,4,6,9,10,12
4. 1,2,6,7,11
5. 2,4,6,11,12,13
6. 9
7. 5