Förra veckan föll vi på målsnöret. Gidde T.H stod näst på tur för att komma med på lappen, men hamnade utanför och det kostade oss dryga 20 loppor… Glädjande var dock att vår ”klara” häst Hoity Toity Face vann med halva upploppet och vi följer upp med två klara denna vecka.

A2 virus flödar på Halmstad, men start är ändå utlovad. Gäststallarna är plomberade och inga tränare verkar, än i alla fall, dra sig ur pga rädsla för smittan. Som lök på laxen regnar det ordentligt i skrivande stund i Halmstad (enligt SMHI). Det ska dock tilläggas att Halmstads bana nog är den som tål mest nederbörd av alla i Sverige så med det lovade uppehållet på tävlingsdagen är vi inte oroliga.

Njut denna vecka av Triton Sunds come back för snart drar han ner till ”vitlöksland” med slutmål Prix D´amerique.

Avd 1

Av veckans tre stora favoriter ska vi fälla två. Den första redan här och det är naturligtvis Korvet Klintholm. Han är berättigad favorit efter sin imponerande insats sist, men vi tror att spåret kan ställa till det för honom.

Made For Victory och Paul November är snabbare ut än surgubban på gatan när barnen leker. Vill det sig illa för favoriten (och det tror vi att det vill) så sitter han hux lux i tredje inner alternativt i döden på Paul November och då är han sårbar. Det luktar 1.12 förstavarvet och då blir bakspåren mycket intressanta till låga streckprocent. Teaser Elegance är ruggig bakifrån och då han vanligtvis hamnar långt bak från början anser vi att spåret inte stör nämnvärt. Kan då även Strong Boy D.E få ett gott lopp i rygg på Åkes häst så ser vi båda med på linjen. Glöm inte heller Witness To History som i ny regi bara blir bättre och bättre – ruggigt snabb i 400 meter.

Rank: A 5,10,11,1. B 4,8,6,2,3. C 12,9

Avd 2

Ett riktigt kul och jämnt stolopp där ingen egentligen är helt chanslös. Vi finner dock sju hästar lämpligt för en känsla av tillfredsställelse och motiverar det som följer:

High Hope Face är både snabb och stark. Hästen var dålig sist, men rapporteras på gång på nytt och med hästens insatser i stosprinten på näthinnan rankar vi henne etta här. Hallo Pamela gjorde en riktigt vass insats sist mot betydligt tuffare hästar än de hon möter här. Hon kunde inte riktigt följa Debbie Broddas rygg, men höll farten berömvärt bakom. Hon är tuff den här. Shakira Trot är ett anat fint sto som är van vid tuffa djur. Loppet senast är bara att glömma med diverse strul så vi tror här på en betydligt bättre insats. Hon är helt oöm för positioner och spåret skrämmer inte. Det är det dock för nästa häst. Victoria Sisu hade varit ett spikförslag med bättre spår. Hästen har absolut toppform och har överraskat oss å det grövsta på slutet Hon har utvecklats till en riktig kanon och även visat att hon tål att gå i spåren. Får hon bara lite hjälp så avslutar hon sylvasst. Greenhills Beauty, Bexipop och Quantum Joyride är alla skralt streckade, men kapabla, så vi chansar med även dessa.

Rank: A 4,2,6. B 8,10,3,7,12,. C 11,9,5,1

Avd 3

Här finner vi veckans största favorit, men även den klaraste vinnaren i omgången. Triton Sund rapporteras fin i jobben, skolös och sugen på att vinna sin nionde guldviktoria för året. Vi spikar utan prut.

Rank: A 6. B 8,5. C 2,10,7,3,1

Avd 4

Klass II-loppet står enligt spelarkåren mellan två hästar – det tror inte vi. Saint Cloud är övervärderad och honom betalar vi inte en krona för.

Cardiff Sign är dock en häst som förtjänar lite streck. Han är både snabb och stark och springspår kan vara ett vinstgivande spår för honom. Vi vill dock ha med El Guerrouj som vi tycker var riktigt bra från dödens sist. Hästen kan öppna och han blir svår att stå emot för övriga. Ultra Dream var även han fin sist i sin comeback. Hästen har mötte tuffare hästar än så här och hävdat sig med bravur. Vi tror han är veckans mest underskattade häst. Vi tar även med Baron flax som kommer till start med två raka för formtränaren Selin. Barfota runt om denna gång och det är ett plus. Sist med på lappen går Victory Kosing, en häst som inte vunnit ihjäl sig, men som vi anser haft mycket otur. Bättre än många tror.

Rank: A 7,6,8. B 3,10,9,4. C 1,11,2,5

Avd 5

Även detta stolopp kräver ordentlig gardering i våra ögon. Favoriten är överskattat i våra ögon även om hon varit fin i enklare gäng på slutet. Vi hävdar att Rite On Line-märrar inte är några kämpar (bara att kolla statistiken) och vi tror helt klart på favoritfall.

Alvena Nancy är vår första häst här. Hon var brunstig sist och därav den mediokra insatsen. Hon är mycket bra och tio procent är ett skämt som vi inte går på. Nova Brodda gör debut för Stig H och sist han fick ett sto från Walmann gick det ju ganska bra (Debbie Brodda) hon ska med på alla lappar. Larome har sprungit 1.13 på distansen och det verkar nästan alla glömt. Hon är bättre än Svanens andra häst, Indiana Brave, men vi tar med båda. Purple Haze har springspår och toppform, går med. Lady Joy Mclin satt fast med rubbet i tufft lopp sist och hon är kusligt understreckad. Sist men inte minst tar vi med Chivas Bluegrass som gick ett tufft sista varv i sin senaste start och står bra inne.

Rank: A 5,12,11,6,10. B 9,15,3,7,4,2. C 13,14,1,8

Avd 6

Här skippar vi favoriten Hennesy Vint som var klar försämrad sist efter några fina prestationer för sin nya tränare. Hästen är i våra ögon för långsam i denna klass och han kommer att få svårt att freda sig för snabbare motståndare.

Trainee E är en spurtare av stora mått och han har vunnit förr från samma dåliga läge. Sist mötte han sverigeeliten bland fyraåringarna och gjorde det bra efter dålig resa. Han går ner i klass och har fin chans till ynka tio procent. The Bad Rock vet vi sedan gammalt att han är kapabel och det visade han sist efter tränarbyte. Vi har dock svårt att värdera insatsen fullt ut då motstånden var vekt. Vi tror dock att hästen är bra nog i grunden och betalar gärna för strecket. Sista strecket på lappen går till Mint Spirit. Hästen är ojämn som hyn på en tonåring, men var mycket vacker att skåda sist när han rundade ett gäng av god klass med gott om luft ner till tvåan. Han har bra läge och blir farlig att ignorera.

Rank: A 11,5,2. B 3,1,8,4. C 7,6,9

Avd 7

Vi avslutar med en tvåtumsspik i form av M.T Buffett. När hästen kom till ”Finnen” sa han att det är den mest kapabla häst han haft. Det har dock grusats en aning, men nu har han lopp i kroppen och bra utgångsläge. Lever han bara upp till hälften av det förtroende han har hos sin tränare så ska han utan problem lägga de övriga medelmåttorna i loppet på rygg.

Rank: A 6. B 2,5,1,7,10. C 4,8,9,11

Stora Systemet: 4200 Rader / 2100 Sek

1. 1,4,5,10,11
2. 2,3,4,6,7,8,10
3. 6
4. 3,6,7,8,10
5. 3,5,6,9,10,11,12,15
6. 2,5,11
7. 6

Lilla Systemet: 588 Rader / 294 Sek

1. 1,5,10,11
2. 2,3,4,6,7,8,10
3. 6
4. 6,7,8
5. 5,6,9,10,11,12,15
6. 11
7. 6

Lycka Till!