Hagmyren bjuder till jackpot denna vecka och vi är med och delar. Det ser ut att kunna bli stora pengar då flera lopp ser ut som riktiga getingbon. Vi har dock hittat två riktigt bra spikar och målar sedan på ordentligt i ett par lopp med förhoppning om lite stolpe in.

Väder och vind ser ut att var med oss och valfri balans utlovas. Vidare så bör ni tänka på att Hagmyren har ett av Sverigeskortaste upplopp så det kan bli svårt för bakspåren att komma till.

Avd 1

Vi går ut hårt och spikar Putte Topline som går från klarhet till klarhet. Hästen var mycket fin sist trots att han inte gick optimalt balanserad. Nu ska han gå med helrätt balas och det ska mycket till om övriga står emot då han är travsäker och helt oöm för lopputvecklingen.

Avd 2

Stoloppet ser som vanligt svårlöst ut och vi kan inte annat än att strecka på nu när Åke strök vår tilltänkta spik i Perfect Light.

Touch The Sky ser ut att stå klart bäst till här. Hästen visade sist att hon kan öppna bra och vann plättlätt från spets. Dessutom gick hon barfota runt om och det var stor skillnad. Nu blir det samma upplägg och hon blir svårslagen från spets. Lucia Play är värst emot och som hon såg ut sist när hon svepte alla motståndarna på en långsida var imponerande. Går hon iväg från sitt snäva spår ska hon räknas. På tillägg vill vi främst varna för Michelle Perry som är en riktigt kapabel häst. Hon har gått bra på slutet och står med springspår på tillägg. Edda Dreamcatcher ska inte negligeras och hon är dåligt påpassad efter sin sämre insats sist. Innan det imponerade hon dock stort och måste med. Sallymed är draget i loppet. Hon var smällfin sist från spets och är mycket stark. Bella Hammering, Lindy´s Photo och Namibia åker med på lappen och sedan är det heltäckt.

Avd 3

Även gulddivisionen ser svårlöst ut och det ända vi kan vara säkerhet är att det kommer att bli en enorm öppning.

Dust All Over, Conrads Epilog, Finders Keepers, Scarlet Aino och Yield Boko kommer samtliga att laddas för spets. Samtliga tränare har aviserat detta och förutom dessa vill vi då ha med två hästar bakifrån som kanske kan bli vinnarna på det allt för höga tempot. Columbian Necktie och dårdraget Victoria Sisu som alltid spurtar vass.

Avd 4

Här är bästa hästen naturligt favorit, men han är även hopplöst osäker. Eclair Futura är stark som en häst och går han felfritt är an mist på plats.

G.K. Trademark gillar vi och han är helt bortglömd här. Han är van klart värre hästar och måste ha bra chans. Royal Bear har tråkigt läge, men har toppform och stallet tror på bra chans – till fyra procent! Parkin är påpassad och det med all rätt. Sist fick hästen ett allt för tufft lopp, men höll trots det mycket bra. Kan komma till spets här. Ritano Freight gick bra efter gunga sist. Ramona Repoort är rysaren i loppet. Sist mötte hon tuffa hästar och gick mycket bra efter galopp. Valleystream och Fiesta Way ska även de med på full form.

Avd 5

Efter långt övervägande har vi kommit fram till att Flex måste ha en kanonchans här. Värsta motståndarna står med sämre lägen och vi tror att Flex sitter i spets efter 500 meter. Därifrån blir han mycket svårslagen.

Avd 6

I första dubbeln har vi hittat ett riktigt och välbetalt lås. Vi streckar två hästar som vi tycket normalt höjer sig väl över resten.

Blue Rock hoppade sist, men gör i normala fall inte så. Han fick inte fäste på den banan och det var ett olycksfall i arbetet. Som hästen såg ut för fyra starter sedan från dödens blir vi inte förvånade om han vinner med halva upploppet. Vi vill även ha med Sundbys Gidde från bakspår. Hästen gick med full fart över mål sist och såg stark ut. Nu får han en smygare på nytt och han kan avsluta vasst nog för att slå vår etta.

Avd 7

Avslutningen är riktigt fin och det kan bli ett kanonrace. Normalt står det mellan Pinepower Rose och New Photo Guy, men vi har två storränsare som måste med.

Pinepower Rose står med spetsläge och normalt blir han svårslagen om spets nås. Vi vill dock höja ett kraftigt varnande finger för New Photo Guy som gör andra starten för Stig H. Hästen är sju resor bättre bakifrån än från spets och som han såg ut i debuten för Stig så har vi stora förväntningar här!

Jätterysarna är B.B.S Bigtrade och Vanmaker Limburgia. Den förstnämnde har en ruggig kapacitet och har nu ett par lopp innanför västen för sin nya tränare. Barfota runt om och startsnabb. Vanmaker har utvecklats fint på slutet och stoltserar med två raka segrar. De är tagna från spets, men Lähdekorpi låter hälsa att hästen är väl så bra bakifrån och till fyra procent blir han miljondraget!

Stora systemet: 4032 Rader / 2016 sek

1. 3
2. 1,2,3,6,8,10,11,13,15
3. 3,4,5,6,8,10,11
4. 1,2,3,5,6,7,8,9
5. 3
6. 7,9
7. 2,3,7,10

Lilla systemet: 576 Rader / 288 Sek

1. 3
2. 1,2,3,6,8,10,11,13,15
3. 3,4,5,6,8,10,11
4. 9
5. 3
6. 7,9
7. 2,3,7,19