Förra veckan gav en blandad känsloansamling. Vi hade FEM förstarankade vinnare och en sjätte som var A-häst och streckad på 19%! Trots detta landade vi inte sjuan och det känns lite surt. 4385 kronor gav i alla fall det stora systemet för er som spelat det rakt av. Det lilla stannade vid 877 kronor, en dryg uppdubbling – pengar över att spela för så att säga!

Vi känner oss dock i fin form och trots att vi nu är längre norrut så har vi ändå några fina drag att bjuda på. Spikarna är inga tokdrag utan vi spelar smart här och tror det kan smälla gott ändå.

Banan på Hagmyren är enligt banmästare Rune Persson i fint skick och vädret väntas gott.

Häng med!

Avd 1

Här går omgångens största favorit ut. Vi är som bekant allergiska mot dessa, men har denna vecka kommit över lite piller och kan med detta spika favoriten utan att riskera att bli sängliggande. Till saken hör att Bob Hope är en av de hästar som utvecklats mest i landet under året. Hästen var tvåa i Finska Derbyt näst senast och han ÄR här huvudet högre än sina motståndare. De två hästarna som i våra ögon skulle ha en hypotetisk chans mot vår vinnare har dessutom dragit spår elva och 12.

Bort med Nobless Amok som är allt för högt rankad i de flesta medierna.

Rank: A 7. B 11,12. C 9,2,3,1,6,10,8. D 4,5

Avd 2

Omgångens svåraste lopp och vi r inte sena att måla på med bredspackel i hopp om att hitta en kul åttaprocentare. Ska vi ta ställning så ligger KK. Logistic närmast till hands då han gick bra i debuten för Finnen trots halsproblem.

Springspårens båda hästar står bra till och kommer båda med bra form. Vi har dock svårt att avgöra vem av dem som har bäst spetschans, men vi känner den som sitter i piken kommer att ha bra chans. Next Lavec är en bra treåring som nu ska ut i rikstoton. Han har mött flera bra hästar innan och vi är inte oroliga för hans orutin. Juan Peron gick fint i spets sist och kommer med bra rykte. Vi har svårt att taxera hans kapacitet på det vi sett och tar med honom mest för hans rykte. Morumotto slog Next Lavec näst sist och ska få ny balans denna gång. Vi håller hösten högt hon har bra chans även hon sin ålder till trots. Miracle Nugger har fin rad, men sunkigt läge går med ändå. Sist in på lappen kommer Miskos Axson som borde vara chanslös. Han gick dock tokförbättrat sist och vi vågar inte plocka bort honom.

Rank: A 11,3,10,8. B 7,5,6, 12.C 1,2,5,4

Avd 3

Här har Steinlager fått ikläda sig rollen som stor favorit. Hästen ska gå barfota igen och känns fin enligt Gooparna. Vi vill dock varna kraftigt för denna åldersman som verkligen blandat och gett på slutet. Vi garderar och tror med detta att han kan bli av med ledningen här.

Vår första häst blir i stället Swept To Victory som har Kihlström helt enkelt körde bort förra gången. Han satt kvar 600 kvar och överlät på det sättet vinsten till Passionate Kemp. Öjje gör inte två sådana misstag på raken och vi tror han har mycket god chans att speeda ner alla till slut. Adams Hall är en annan häst med mycket gott kunnande. Han har även ett lopp innanför skinnet och kommer att se till att tempot blir högt hela vägen. Flying Herkules hoppade bort sist, men vi hade ögonen på honom och han såg klockren ut för övrigt. Han har absolut toppform och vi vranar kraftigt för honom denna gång. Passionate Kemp har smygläge och toppform så även hon går med på lappen. Kalla oss sedan korkad, men vi vill även ha med Bambino Banker som vi hoppas ska kunna ta sig förbi Steinlager i spetsstriden. Hästen är ruggig ut om kusken laddar och han satt fast med rubbet sist. Två procent – en tackar!

Rank: A 6,2,1,8. B 9,3,5. C 11,10,12,7

Avd 4

Kallblodsloppet löser vi med fyra streck. En på var av de två första starterna och båda med 40 meters tillägg. Det känns heltäckt.

Lundås Emelie är inte ens favorit trots att hon imponerat storligen på slutet. Hästen går bäst barfota och det brukar hon alltid göra när det vankas V75. Vi tror på bra chans för hennes del. På start anser vi Brenne Kongen vara bäst. Han gynnas av körspö och han blir svårtuggad från piken. Horgen Lotta vinner de gånger han inte hoppar och ska man läsa raden så ser man tydligt att det nu är dags för vinst. Fristli To Ju satt fast sist och rapporteras kanonfin i träning. Han är tuff oc får han lifta med i rygg på Lundås så har han chans till tre procent!!!.

Rank: A 15,6,2,14. B 9,11,3,8,12. C 10,4,5,7,13

Avd 5

Här går vi kort och nöjer oss med två djur.

Scargel har vi ropat ut gång på gång, men inte fått utdelning på. Vi tycker att han om mjöligt står ännu bättre till denna gång och går han bara felfritt så tror vi han vinner. Skulle Scargel hoppa så är det ”bara” Memory Pearsall emot. Hästen har verkligen fått oss att öppna ögonen och han är klart bättre än vad vi ansåg så sent som för två månader sedan.

Rank: A 5,12. B 1,6,8,2,1,4. C10,11,3,9

Avd 6

Nästa spik följer här. T.M Avenue blir bra bättre och bättre. Sist blev han snöpligt avslagen av smygkörd efter en resa i dödens. Efter denna uppvisning kommer han att ha mer respekt med sig och släppas tidigt till spets. Väl där förlorar han inte.

Rank: A 3. B 1,4,9. C 11,2,5,12,10,7,6,8

Avd 7

Här sitter Finnen med trumf på hand. Han har både Catch The Flax och Trustworthy Ås till start och kan med det diktera villkoren då båda är ruggigt startsnabba.

Vi tror att Trustworthy tar spets och sedan kan han mycket väl släppa till stallkamraten. I så fall kan det bli en stalldubbel. Skulle däremot Trustworthy svara spets så kan Catch The Flax få problem från sitt spår då han bara har en speed. Vi tar med några till då vi har svårt att läsa Finnen tankar inför loppet. Steel Pepper har imponerat på slutet och sist vann han lätt efter fin löpning. Han såg dock härligt fin ut och får inte räknas bort. Witness To History minns vi från Hugo Åbergs dagen då han spurtade som en skållat troll längst ut i banan som knappt slagen. Nu är han i träning hos Jansson och hästen känns klart kul här. Oki To Chill hoppade med mycket krafter kvar sist och den insatsen är bara att glömma. Hästen är stark och kommer han till dödens tidigt så kan han mycket väl vinna på styrka. Mutola Bob har varit struken efter senaste, men har läge och distans med sig. Hästen kan öppna och hon är bra med rätt resa. Vi tar även med Superior Dust som är bäst bakifrån i våra ögon. Hon känns klart bortglömd här.

Rank: A 6,5,1. B 9,7,2,11. C 10,3,8,4,12

Stora Systemet: 3024 Rader / 1512 Sek

1. 7
2. 1,3,6,7,8,9,10,11,12
3. 1,2,3,6,8,9
4. 2,6,14,15
5. 5,12
6. 3
7. 1,2,5,6,7,9,11

Lilla Systemet: 336 Rader / 168 Sek

1. 7
2. 11
3. 1,2,3,6,8,9
4. 2,6,14,15
5. 5,12
6. 3
7. 1,2,5,6,7,9,11
Lycka Till!