Snabba Gävlebanan idag och många som aspirerar på de sista platserna till Elitloppet nästa helg. Det kan bli en härlig fartfest så håll i hatten.

Övriga lopp så väl sådär om ni frågar oss. De flesta som redan är klara för finalerna nästa helg är hemma och slipar på formen. De som kämpar denna gång måste visa vad de går för om de vill vara med och det kan köras mycket offensivt från flera händer.

Vi tycker att omgången innehåller en mycket bra spik och sen ser det ut att bli flera garderingar av tveksamma favoriter.

Avd 1

Janthom Kåpe är stor favorit i inledningen och normalt ska hästen ha bra chans att spåra runt om. Vi anar dock oråd och garderar.

Janthom har visat sig bäst bakifrån och imponerade inte från spets sist. Åke meddelar att han dock ska köras mot tät även här vilket kommer att kosta. Cobbys Nikondelux är en rusare som denna gång ska gå med helstängt huvudlag och laddas för fullt vilket kommer att innebära tokrusning från start. Kommer han förbi favoriten kan det bli trångt och vi garderar med: Oppoppopp som har hysterisk from och gillar distansen, spurtstark som få. Skogans Joker som är loppets jätterysare. Hästen såg mycket laddad ut som fastlåst sist och vinner när som. Disney Tooma som börjar hotta formen på nytt efter en dipp.

Avd 2

Här har vi en kul chansspik för er som spelar ett mindre system och för övriga finns det många förslag till vinnare i ett öppet lopp.

Matrix Revolution öppnade mycket raskt sist och satt sedan i rygg på ledaren in på upploppet. När ledaren hoppade fastnade han med vinnarkrafter och de kommer han att ha nytta av här – bra chans! Divine Razz gick mycket vasst efter galopp sist och var även överlägsen näst senast. Hästen får nu förstärkning i jollen och måste ha god segerchans i loppet. Diaz A.E hoppade med krafter kvar sist och gick sedan fint in i mål. Han är snabb ut och kommer att få ett fint lopp här – bättre form än raden visar. Free To Dance är bortglömd och betalar mycket bra i förhållande till sin kapacitet. Han kan öppna bra och kommer att få en fin löpning här. Kimbee Star var sämre sist, men det fanns förklarningar och ni tränar han mycket bättre på nytt. Kommer han loss från innern så kan han dyka upp på fotot.

Avd 3

Här kommer ni att få se hur en stjärna agerar. Caballion är kanske ingen sprinter, men väl så mycket snabbare än många tror. Hästen är bra nog att vända ut och in på detta gäng och det är inte omöjligt att han går ut i Elitloppet vid seger även om det kanske hade varit mest naturligt med Harper Hanovers!

Avd 4

Treåringarna gör upp om fina stålar här och det är lite konstigt att det bra lockade tio till start.

Vi tycker att tre hästar utmärker sig över mängden och det är fullt tillräckligt för att låsta loppet. Astoria Amour kommer från Luddes formstall och hästen kommer att göra ett mycket fint lopp. Vägen till ledningen ser öppen ut och får ekipaget fuska bort 500 meter mitt i loppet blir de svårslagna. Nato Dream är en häst som föregås av fint rykte och hästen var bländande i sin näst senaste start. Sist var det inte samma tryck i honom och han är inte värd över 70 procent här. Quadrupadans har vi väntat på och sist såg vi lite av hästens kunnande hon var mycket fin från dödens. Det var första starten utan skor och allt såg snärtigare ut. Samma balans nu och hästens hårdhet kan komma att vara avgörande.

Avd 5

Isbjörnarna kampas denna vecka över kort distans och även här känns det som att det kan komma att gå undan då många startar med segerförhoppningar och vill vara med och slåss om positionerna.

Snygg är vårt drag i loppet. Sist såg hästen mycket fin ut från rygg ledaren och hästen trivs med snabba fina banor. På rulle är han som bäst och den typen av lopp vankas här. Bongsbofax har lopp i kroppen och tränar mycket förbättrat enligt stallet. Hästen är lite osäker, men vid felfri avgång ska han räknas tidigt. Rino Dox har haft svårt att få till det på slutet, men är kapabel och väl så bra som övriga. Han attackerar 800 kvar och håller alltid sin fart. Stamping är bästa hästen, men står med 20 tillägg över korta häcken vilket är mycket klurigt. Blir det inte för många i vägen under slutvarvet kommer han dock att räknas. Mijondraget är Vildvitter. Hästen är vass på speed och har årsdebuten avklarad. Han är placeringssäker och kommer luckan bli det kul för de som vågar ha med honom på lappen.

Avd 6

Första dubbeln är inte fylld av stjärnor direkt och det är en stor favorit i Inhibited – en stor favorit endast i brist på annat.

Favoriten går med på lappen, men han har inte vunnit på ett helt år och måste garderas.
Jeppas Hugo är vårt drag. Hästen är snabb ut, stark och i mycket bra form. Sista hästen med på vår lapp är även han ett måstestreck. Goofy Bermon har härdats i hårda gäng under vintern och verkar hålla sin fina form. Sist höll han sånär ifrån sig Derbyvinnaren Beu Mec och han blir mycket farlig här!

Avd 7

I avslutningen finner vi ytterligare en storfavorit. Denna gång är det i våra ögon spåret som gör att vi garderar.

Friction har verkligen blommat ur på slutet och var länge med i snacket om Elitloppet. Det känns dock som att hästen behöver mer hårdhet för att vara aktuell och det kan bli knäckande för en häst som tjänat nästan alla sina pengar på ett halvår. Vi vill ha med några till från bättre lägen och först ut är La Bellouet. Hästen har sett mycket fin ut på slutet och har suttit fast med mycket krafter kvar. Nu blir det full laddning och spets. So Her I Am är även hon snabb ut och har fin form. Vi tror det blir rygg ledaren här och det är perfekt för hästen. Francais Du Gull måste även han med. Normalt är hästen likvärdig med Friction och ska räknas tidigt. True Advantage har även hon utvecklats fint i år och såg farlig ut i guld sist innan galopp. Nu har hon svårt läge, men bra kusk och det kan kanske lösa sig ändå. Sist med går Yosemite Boko som var tapper tvåa sist från svårt spår. Hästen gynnas av hårt tempo och vi blir inte förvånade om han dyker upp – barfota runt om.

Lilla systemet: 1080 rader / 540 sek

1. 1,7,8,11
2. 5
3. 3
4. 7,8,9
5. 2,4,5,8,12
6. 2,3,7
7. 2,3,7,8,11,12

Stora systemet: 7560 rader / 3780 rader

1. 1,7,8,11
2. 1,3,5,6,7,9,10
3. 3
4. 7,8,9
5. 2,4,5,8,12
6. 2,3,7
7. 2,3,7,8,10,11