Förra veckans dubbla omgång gav två olika ansikten och belyste verkligen charmen med spelet V75. Lördagen var enkel värre och gav för handen en jackpott. Söndagen var svår värre och gav även den en jackpott. Resultat: Dubbeljackpott idag och härliga möjligheter.

Gävle är värd för omgången och det är en snabb bana som kan ställa till det för hästarna bakifrån. Omgången är svår och det är ganska svaga favoriter. Vi har dock hittat två bra spikar och målar på ordentligt i flera omgångar. Banan blir kanon och det bjuds valfri balans.

Lite större systemförslag presenteras idag och gå gärna ihop några vänner och dela på de riktigt stora pengarna!

Avd 1

Första omgången är jämn och det är inte helt enkelt att sia om hur loppet kommer att bli kört. Vi garderar och har ett par rensare att bjuda på.

Velten Ovambo är favorit och står denna gång med fint läge. Hästen är dock inte så snabb ut och kommer att få göra grovjobbet om han inte släpps till ledningen. Carlito Brigante har snyggats till hos Lennartsson och ser nu nästan perfekt ut i gången. Han har kapacitet och skulle han kunna svara ledningen kommer han att köras där med bra chans till seger. Bästa draget är M.T Felicia som sett mycket fin ut hos Stig H. Sist hoppade hon oförklarligt, men såg fin ut i övrigt och kommer hon till här blir hon superfarlig på speed. Ed You gick barfota sist och såg bländande ut i spurten. Samma balans nu och hästen är under kraftig utveckling – varning! Quicksilver är kapabel, men krånglig. Normalt är han med på lijen i ett lopp som detta. Persos On Line och Brave Run är bra nog att segerstrida vid klaff.

Avd 2

Hallsta Lotus fick stryk av Myllarfax för två starters sedan och har dessutom blivit hårt utmanad av samma häst flera gånger på slutet. Flera förespråkar gardering med dessa tankar, men vi hävdar att Hallsta Lotus är näst intill oslagbar över sprinterdistans som det är frågan om nu. Nästa gång hästarna möts över längre distanser ska vi fundera på gardering men inte nu.

Avd 3

Guldloppet ska normalt stå mellan Iceland och Alvena Pele. De är de tuffaste hästarna och står dessutom med bästa startspåren. Vi är dock sugna på att gardera och hoppas det blir tuff körning mellan favoriterna.

Alvena Pele är det naturliga förstastrecket då vi tror att han kommer till spets. Han är dock lite ojämn och det kan bjuda in övriga om han tvingas öppna lite för hårt. Reven Dámour har kapacitet, men vinner inte så ofta i denna klass. Han ska dock lättas i balansen för första gången och det kan ge en jädra effekt på en häst av denna kalibern – varning. Marshland är en hedershäst som oftast behöver lopp i kroppen efter vila, men han tränar fantastiskt bra för dagen och måste med. Yanantin Boko har lopp i kroppen och är en häst som vi tror kommer att vinna många lopp i vinter.

Avd 4

Vi sticker ut hakan här och singlar en häst som rensar fint. Agobra Peter Pan har smugits igång och testat V75 två gånger i rad med helt ok resultat. Sist var han fin mot tuffare hästar än dessa och vi tycker han håller högst klass i loppet. Han har vunnit över distansen från svårare spår och ska räknas med bra chans här.

Avd 5

Stoloppet ser som vanligt lite klurigt ut och i våra ögon krävs det många hästar för att känna sig lugn i sinnet. Normalt vinner någon på tillägg, men en på start sticker ut.

Quantum Starling har gjort det klart förbättrat på slutet från svåra lägen. Nu får hon dessutom Björn som styrman och från fint läge ska hon räknas med bra chans. På lilla chansspikar vi, men på stora garderar vi friskt. Elora Hanover gillar vi och hon är en fin avslutare. Sist vann hon efter fin resa, men vi tycke att hon borde vunnit lättare. Baksåpår på tillägg är inte helt optimalt heller. B.W Erri är draget i loppet. Hästen är ojämnt snabb ut och från springspår på tillägg, och få på start, kan hon få ett perfekt lopp om hon är på humör. Hon gick mycket fort efter galopp sist. Nice Brozo börjar röra på sig hos Keijo Svart. Både tränar och häst har fin form och vi tycker hon ska räknas tidigt. Naughty Bur Nice är stark, Redrose Hood har smygform och ska båda med. Cruise Speed vågar vi inte släppa även om det är näst intill omöjligt att vinna från det läget.

Avd 6

Första dubbeln kräver en del streck även den. Normalt hade Ågårds Ludde varit en sund spik, men formen är suspekt och vi vågar inte chansa.

Jasper Lane var grym från dödens sist och är en sund favorit, Det kan dock bli en tuff inledning denna gång och han är sårbar. Kamakaze Comery måste vi varna för. Hästen vann ett fint lopp under Elitloppshelgen i Maj och då med en galopp inbakad. Hästen var sådär sist, men rapporteras i full form! Schwerin Boko kommer från Stenströmmers formstall och han har varit klart uppåt på slutet. Fint smygläge bäddar för skrällchans. Up Date Hoss är en kanon, men från detta läge måste han ha mycket tur. Miljondragen är Dream Director som mött svenska årgångseliten utan att göra bort sig och Brianson som var extremt bra från dödens näst sist och slog bland annat You Bet Hornline då. Bäst lopp kan Victory Hill få som är vass ut vid laddning – något tveksam dagsform dock.

Avd 7

Fyra hästar i sista känns lite lite, men alla har form för seger!

Ågårds Lars har nu några lopp innanför västen och borde snart hittat sin fina form från i fjol. Han är snabb ut och ska räknas tidigt. Francais Du Gull har varit mycket fin på slutet och var näst senast så när att nå Derbyfinalen. Då gick hästen barfota och var mycket bra. Samma balans nu och han är inte borta tros bakspår. Cayenne Käbb avslutade vasst sist och såg fin ut. Nu har han passande läge och med lucka till slut är han kusligt vass upploppet ner. Tokdraget är Memory Pearsall som har jätteform. Sist vann hästen från omöjligt läge via en vass avslutning och han kan bli en otrevlig överraskning för övriga!

Lilla systemet: 800 rader / 400 Sek

1. 1,2,8,9,2
2. 10
3. 1,2,4,8,9
4. 10
5. 1
6. 2,3,5,7,8,9,10,12
7. 4,5,6,10

Stora systemet: 7840 rader / 3920 rader

1. 1,2,3,4,8,9,12
2. 10
3. 1,2,4,8,9
4. 10
5. 1,9,11,12,13,14,15
6. 2,3,5,7,8,9,10,12
7. 4,5,6,10