Fint väder och bra tävlingar väntas i Gävle till helgen. Det luktar lite favoritrad, men vi har några roliga drag att förmedla som kan krydda till utdelningen. I övrigt är de valfri balans som gäller och vi kan nog förvänta oss fina tider då Gävles banan är att betrakta som snabb.

Vi går bara på en spik på stora lappen, men tar ställning på lilla och spikar en häst med överlägsen kapacitet, men sämsta läget.

Avd 1

Vi inleder med att gardera loppet då storfavoriten har fått sämsta läget och därmed måste anses som sårbar.

Staro Allentown är ruggig när han funkar och kan normalt vinna ett lopp som detta även från spår åtta. Hamnar han för mycket på vingel från start blir det en tuff inledning och detta föranleder gardering. Master Danchip såg fin ut som fastlåst för två starter sedan men även sist då han fick lucka väldigt sent. Kan han svara upp favoriten invändigt finns kapacitet att segerstrida. Belinda Sign gillar vi skarpt då hon verkligen kan flytta på sig. Hon är även snabb ut och från rygg ledaren med lucka slår hon av alla här – rysaren i loppet! Macho Gossip är jämn och säker och van tuffa motståndare. Nu står han lite långt ut på vingen, men med lite hjälp på vägen har han en vass spurt att tillgå. Miljondraget är kapable Magic Space som står med fint läge. Hästen har formen på topp och med minsta klaff blir han mycket farlig.

Avd 2

Omgångens bästa spik finner vi i vårt tycke här. Muscles Spirit satt fast med rubbet kvar invändigt sist och såg ut som en bergvinnare om luckan kommit. Han gick barfota runt om för första gången och det gjorde honom mycket rappare. Nu har han en bra startrygg och möter mycket enklare djur vilket gör honom till en kanonspik till 30 procent!

Avd 3

Guld ser i vårt tycke ut att stå mellan två hästar. Vi tar medvetet bort Brioni som inte vill riskera dödens en veckan innan Elitloppet och även kommer att gå med skor. Vi går på att Ludde och Erik gör upp om segern.

Wellino Boko har kommit tillbaka bra efter sin långa frånvaro och gjort det finfint. Med tre lopp i kroppen ska toppformen så smått infunnit sig och med tanke på att motståndet är betydligt ljummare denna gång ska han ha god chans torts att han inte är distansgynnad. Värst emot är supersnabbe Sebastian K. Hästen ska normalt inte gå i spets då han brukar vika ner sig, men som det låter på Ludde är han väl så mycket bättre i år och har aldrig känts finare. Laddas han är det spetsgaranti och om han körs i ryggar avslutar han snabbast av alla så ett måste på kupongen.

Avd 4

På lilla lappen spikar vi Ester Zonett som normalt är huvudet högre än sina konkurrenter här. Vi är medvetna om att det kan blir många som är i vägen för henne inför sista varvet och garderar därför på stora lappen med ett par roliga motbud.

Aloe Vera har testats i V75 vid några tillfällen men inte räckt fullt ut. Hon har dock sett fin ut och när hon, som nu, går ner lite i klass ska hennes hårdhet räknas som en stor plusfaktor. Hästen är snabb ut och kommer att få ett fint lopp. Miracles Of Joy har vunnit från samma spår på V75 tidigare och gjorde det helt ok från dödens sist. Hon är speedig och ska räknas om hon finner lucka på upploppet eller kanske rent av kan svara spets. Med på lappen går också Frenchise som såg fin ut från spets sist. Går hon iväg från sitt snäva spår måste hon räknas med god chans. Raisa De Bellouet får Bergharn bakom spakarna och det ryktas om barfotakörning vilket vi tycker är intressant på denna lite tröga märr. Hon är värd ett streck till låga procent.

Avd 5

Kallblodshistorien är jämn värre denna vecka och det krävdes hela åtta håriga pållar innan vi kände oss nöjda.

Stamping och Myllarfax är i våra ögon de bästa hästarna och måste båda räknas tidigt. Ingen av dem har dock så fin rad och det känns som att det kan skrälla bra här. Vildvitter är en speedig rackare och hade vunnit sist om han inte hoppat i sista sväng. Nu står han bra till i loppet och vi tycker han är bortglömd av spelarna här. Farmfurir har en hög kapacitet även om han inte övertygat på samma sätt i år som i fjol. Han är dock uppåt i form och ska räknas på alla seriösa system. Rino Dox har sett lite seg ut på slutet, men har normalt en fin uppgift framför sig här. Hästen är stark som en björn och skulle han köras till spets och dra på i eget tempo får de vara bra om de ska slå honom. Faksen J:R är en medhängare som alltid brukar möte de bästa. Nu går han ner lite i klass och får dessutom Erik i jollen vilket ska kunna ge några bonusmeter här. Jätteskrällarna är Eldfaksen och Almondo. Den förstnämnde är osäker men snabb medan Almondo ska testas barfota runt om för första gången.

Avd 6

Atlas Boko är i Nurmos ögon en av stallets bästa 4-åringar och det ska man ta på allvar. Vi tycker dock att hästen inte släppt till och inte sett helt säker ut trots att han vunnit på slutet. Trots fint läge och dessutom en strykning invändigt måste vi gardera tills hästen visat det Nurmos lovar!

Gitano strulade till det för sig sist och han är fortfarande ett frågetecken. Normalt är han dock klart bäst bakifrån och det ser ut att kunna gå undan i loppet. Är Gitano förbättrad med sina lopp i kroppen dyker han upp på linjen här. Caliber T.T vet vi att Fredde är mycket nöjd med. Hästen har haft en jämn och stabil utvecklingskurva och sist gjorde han ett fint lopp bland de stora elefanterna i Kungakannans kval. Han går iväg från sitt spår och kan överraska här! Skrällarna är Francais Du Gull och Head Line. Båda har fina lägen och dessutom smygform. Med lite flyt i positionerna skulle vi inte bli förvånade om någon av dem dyker upp i segerstriden.

Avd 7

Här tror vi hårt på Åkes båda hästar. Båda har sett bändande ut på slutet och trots att Niller är den bättre av dem rankar vi Big River Supreme först då han har kanonläge och chans på spets.

Big River Supreme har varit lite seg inledningsvis på säsongen, men sist lossnade det. Han höll sånär på att svara ut startkanonen P.A Suprise och hade nog kunnat vid full laddning men släppte förbi honom och tog sedan över ledningen utan strid. Väl där såg han finfin ut och vann lätt med 15 meter. Niller har visat att han inge bara är stark på slutet. Hans avslutning senast var av bästa märke och med ett bättre spår hade han varit ett spikförslag. Nu har han många som kan vara i vägen för honom och det får oss att ranka ner honom ett steg.

Lilla systemet: 480 Rader / 240 Sek

1.1,2,3,6,8
2.9
3.5,7
4.13
5.2,3,5,6,8,10,11,13
6.3,6,10
7.1,12

Stora Systemet: 4000 rader / 2000 sek

1.1,2,3,6,8
2.9
3.5,7
4.1,3,4,5,13
5.2,3,5,6,8,10,11,13
6.1,3,6,7,10
7.1,12