Finaler på Gävle denna vecka och som vanligt har finalerna samlat mycket fina djur i startlistorna. Vi finner bland annat Maharaja i guld och en omgång med den hästen ger lite extra bult i travhjärtat.

I övrigt ser det ut att bli lite lurigt med banunderlaget och möjligheten att gå barfota runt om. Vi har jagat infon om detta och enligt våra kontakter bör det gå att köra barfota om man har hovar till det. Det var kallt i Gävle i torsdags, men det har mildrat på under fredagen och nu står man med plusgrader på lördagsmorgonen. Blir det inte för mycket nederbörd så håller banan och på det bygger vi våra system. I övrigt vinklad vinge.

Avd 1

Vi garderar här storfavoriten Nahar. Hästen är bra, men nu tror vi hästen får svårt at hinna med över medeldistans och motståndarna vet att hästen är känslig för temophöjningar vilket de säkert kommer att bjuda på.

Motstånd saknas inte och vi vill varna speciellt för Rocky Race om näst senast såg ut som kanon. Han vann plättlätt och skulle han vara lika bra nu så är det många som blir utan rätt i detta lopp. Practical Joke har en enorm toppform och är värd att vinna. Körs det för snabbt i täten har hästen visat sig kunna avsluta snabbare än många andra och han blir farlig. Sir Holger har vi jagat länge och han har matchats enbart för detta lopp en längre tid. Han har körts snällt och nu ska han tömmas – pass upp! Nanny Fine var bra sist även om det är lite tuffare nu. Ravello kom bort sist, men var fin som snus gången innan och måste med vid gardering. Vi vågar inte heller släppa Maxwell Mayday som vaknat till ordentligt på slutet. Nu står han med bra läge och vann som bekant från ryggledaren sist.

Avd 2

Här skriker alla och även stall Goop ut Carmen Tooma som vinnare. Vi är dock inte lite imponerade av hästen som andrar verkar vara och vi garderar då hästen är på tok för stor favorit.

Gisela Kemp har vi kollat upp och det visade sig vara en mycket kapabel typ finnarna skickat. Hästen ska kunna gå under 14 på distansen och vi varnar kraftigt. Bella Hammering är helt oöm och den som påverkas minst av de yttre förhållandena. Hon är tuff och går på alla distanser. Global Kitten har vi fått ändra uppfattning om efter hennes fina lopp på slutet. Hon är bra nog att vinna ett sånt här lopp också och blir farlig. Twins Vilda hade vi rankat upp betydligt med bättre läge. Nu står hon med bakspår på tillägg och det kan ställa till det, men bra nog att vina är hon definitivt. Greenhills Daisy har en mycket vass speed och är alltid farlig med smygresa. Får hon det är hon inte chanslös och till fem procent måste hon med här. På start tar vi med Speedway Action som provat vingarna i BC-kvalen på bra sätt och Cacaracha som kan leda loppet länge.

Avd 3

Kommentarer överflödiga – Maharaja!

Avd 4

Vi spikar vidare och följer i samma spår som för två veckor sedan. Covington Ås var precis så bra som vi anade och han vinner även detta lopp om han är lika fin. Enda brasklappen är om han blir fast invändigt, men han har öppnat bra hos Gooparna innan så ingen oro.

Avd 5

Kallblodsloppet är nästan olösligt i våra ögon och vi har streckat till plånboken satte stopp. Vi vill dock varna för ett par hästar som vi tycker har varit fina på slutet.

Bongfax gillar vi och hästen har visat sig ha fin form å slutet. Han står dessutom med springspår på sin volt och kan där för hamna bra mycket längre fram än sina värsta motståndare här. Nordblomma är även hon full med form. Hon har stryka så det blir över och går alltid in i mål. Farmfurir har hoppat lite på slutet, men det har varit olycksfall i arbetet. Hästen har annars en vinstgivande långspeed som vi tror biter mycket bra i denna lite lägre klass. Vi tar även med finnarna Hovimäki och Vieluusi, Järvsö Rune och Björlifax. Har ni mer pengar än oss rekommenderar vi dock att ni helgarderar!

Avd 6

Även första dubbelavdelningen visade sig komma att kosta mycket pengar när vi streckat färdigt. Från början såg det dock ut att bli två streck, men när vi var klara tog vi alla!!!

De två somhöjer sig en aning över mängden är Cayenne Käbb och Putte Hornline. Dessa båda kan räcka för er som vill spara lite pengar. Lindbloms häst har äntligen blommat ut efter allt tjat vi lagt kraft på. Hästen har dock inte travat helt hundra, men han kanske bara ser ut så? Putte Topplinge gillar vi skarpt. Han har dessutom svart mycket bra på urryckare på slutet och han är alltid med på fotot. Rejäl Karsk är ett kul drag. Han är mycket vass med smygare och vi är övertygade om att hästen kommer att få det från sitt fina läge. Bästa betalningen i förhållande till strecken är annars El Sueco. Hästen övertygade stort sist och blir farlig här.

Avd 7

Vi avlutar med att spika Pinepower Rose. Hästen står med kanonläge och från spets blir han mycket svår att stå emot. Hans genrep var av bästa märke och vi tror hästen har kanonchans helt enkelt då värsta motståndet står med trista lägen.

Stora systemet: 4312 rader / 2156 Sek

1. 1,3,4,5,6,9,11
2. 2,5,6,9,10,11,13,14
3. 7
4. 1
5. 2,4,7,10,11,13,14
6. 1,2,3,4,5,6,7,9,10,11,12
7. 1

Lilla Systemet: 448 rader / 224 Sek

1. 3,4,5,9,11
2. 2,5,6,9,10,13,14
3. 7
4. 1
5. 2,4,7,10,11,13,14
6. 5,7
7. 1