Hoppas ni följde tipsen förra veckan och gjorde er en fin sudd. Vårt spelförslag (endast nedritat med 72 rader) gav härliga 7500 kronor rätt ner i penningpungen. Vi blev tråkigt utnosade på sju rätt och där rök många pengar, men det tar vi igen denna vecka.

Finaler står på schemat och loppen håller hög klass rakt igenom. Vi spikar två riktigt vassa djur och försöker sedan fälla en stor elefant med en riktig susare.

Vinklad vinge och lite lurigt väder bjuder Gävle på så passa upp baninfon innan inlämning.

Avd 1

Vi spikar storfavoriten Trade East på lilla lappen, men dubblar upp med en riktig kantboll på stora.

Trade East såg från början ut att på mothugg om spets och med det kändes en gardering högst motiverad. Men med Luddes strykning av spetsbudet ser det betydligt svårare ut att knuffa kull Adielssons kanon. Vi vågar dock inte släppa Sundbo Lava som är klart underskattad. Hästen var inte hundra sist, men innan det flög hästen fram till två raka. Hästen är åtgärdad nu och rapporterar mycket fin i jobben. En 08-avslutning sista 700 och Trade East kommer att på bekänna färg.

Avd 2

Här är Quattro L.G kraftigt gynnad av strykningen invändigt och har fått betydligt bättre förutsättningar. Hästen är tuffast här och ska räknas tidigt.

Vi garderar dock då han inte är helt stabil och har några riktigt kul drag att bjuda på. Brianson gillar vi och hästen står bra till. Han kan öppna ganska rappt och kommer att få en behaglig resa i främre träffen. För tre starter sedan gick han starkt bakom Rea Montana och Brianson är klart bättre än de 12 procent som bjuds här. Maggan S.E är loppets roligaste spel. Hästen var senast ute i Breeders-finalen och efter en strulig inledning fick hon inte några pengar med sig. I kvalet gick hon mycket vasst efter en smygare och hon ska ha riktigt bra chans om hon får ett bra lopp. Cocktail Sander gillar vi och med framspår hade den startsnabbe kämpen kunnat vara ett spikförslag. Hästen går dock bra även bakifrån och ska med på alla seriösa lappar. Sista strecket hamnar på Percious Value som eventuellt ska gå skolöst bak för första gången!

Avd 3

Guld är inte mycket att orda om och att gå emot Commander Crow är bara korkat så fin som han varit på slutet. Motståndarna vet att de inte kommer i mål om de svara och det blir en promenad i parken på nytt!

Avd 4

Här ser det ut att bli en tvekamp mellan Marshal Hackstable och Alvena Pampas. Svenssons springare är snabb ut och kommer att köras i spets, medan Lennartssons djur är helt okänslig och körs i dödens.

Men när två träter brukar ju som sägs en tredje kliva fram. Vi är dock inte helt säkra på vem som blir den tredje och garderar friskt. Noha V.V var vi inte impade av innan förra loppet, men har nu fått ändra oss. Hästen såg rappare ut än innan och hade mycket krafter kvar. Med minsta klaff får övriga se upp. Rulle Ru har slagit Alvena Pampas förr, men är gjord av glas och måste vara helt hundra om han ska räkna. Är han det har han kapacitet att vinna detta lopp. Daytona Ås har utvecklats mycket på slutet och näst sist var han ruggig som tvåa. Nu är han lite bortglömd och klart intressant från perfekt läge. Sally Sea har varit lite sämre på slutet, men kan mycket och måste med. Roach ska testas barfota fram och det är mycket intressant på en häst som verkligen ser ut som en barfotapålle. Gills Abbe har vunnit V75 från spår 12 innan och har hög kapacitet. Vi vågar inte ta bort honom och tio procent är lockande.

Avd 5

Kallblodsloppen blir bara roligare och roligare att reda ut nu när Järvsöfax börjat känna av ålderskrämporna. Vi garderar och tror på skräll.

Mörtvedt Jerkeld är klar andrahandare och kanske skulle varit favorit om vi fått bestämma. Hästen är stentuff och skulle han få överta ledningen är han före Järvsöfax i mål. Spetsen är dock vigt åt Arion inledningsvis. Sedan blir det kubbning mellan favoriterna om att ta över. Det kan bädda för hård körning och sedan är loppet öppet värre. Tangen Scott gillar vi och hästen är snabb som få. Björn upp är jätteplus och vi tror på bra chans när favoriterna kör soppatorsk. Hallsta Lotus och Lome Stjernen måste också med om det blir överpace. Båda har full form och gillar att anfalla bakifrån.

Avd 6

Andra spiken slår vi ner här och när enda motbuden fått spår elva och tolv känns det helrätt.

Magic Space såg rent bländande ut sist som vinnare. Hästen ser ut att bli bjuden på spets här och från pik slår ingen i detta loppet honom. Hästen är stenhård och även om vi gillar Svanens båda hästar så måste man nog säga att loppet är över.

Avd 7

Vi avslutar med ett rejält garderingslopp och hänger upp det på att Hanoi kommer att tappa spets då han blivit nedstruken till spår ett.

Det är flera snabba utvändigt och även om de är kända som spetshästar så är vi inte lika säkra på att någon av dem vill ha Local Conch på utsidan. Vi blir inte förvånade om Flemming får överta efter ett halvvarv och då får de vara bra för att slå honom. Den som tar emot dansken får nog se sig om efter en ny skalle. Vi streckar dock på för dansken är sårbar på speed. Mr New Dawn kommer att få ett bra lopp och vi gillar det vi sett på slutet när han även testat att gå bakifrån. Cash Vinning Vita går från klarhet till klarhet och är ett måstestreck trots spåret. Tom Raider var åter fin sist och ska räknas. Q Forty Five gör kanonlopp hela tiden, men får sällan många streck på sig – så även här. Åtta procent är ett skämt. Access Tooma såg smällfin ut som fastlåst sist. Är bäst bakifrån och han är draget i loppet.

Stora systemet: 2800 Rader / 1400 Sek

1. 6,11
2. 2,6,7,9,10
3. 7
4. 2,3,4,5,6,8,9,12
5. 1,5,8,9,10
6. 3
7. 2,3,4,5,7,8,9

Lilla systemet: 375 Rader / 187,5 Sek

1. 6
2. 2,6,7,9,10
3. 7
4. 2,3,4,5,9
5. 1,5,9
6. 3
7. 2,3,5,7,8