Välkomna åter till spelsspel.se och veckans V75-analys med Jackpot. Förra helgen hade vi sjuan på gaffeln men föll på mållinjen p.g.a snålhet i guld. Sir Remington, tokskrällen, varnade vi kraftigt för och ni som tog rygg kan ju kanske skördat en rejäl slant på detta i alla fall.

Denna vecka bjuder Gävle upp till dans och dessutom med högklassiga tävlingar. Finaler och dessutom E3-avgörandet gör att det kittlar lite extra i kistan. Vi sticker som vanligt ut och har hittat en kanonspik och dessutom ett par riktigt bortglömda gynnare. Banan i Gävle beskriver vi som näst snabbast i Sverige, till lördagen perfekt och bilen på plats har vinklad vinge. Tipset med andra ord: framspåren har stor fördel!

Avd 1

Med Immenso November struken öppnade sig loppet rejält. Fem hästar står högt på vår lista och det känns heltäckt.

Mr Forcami till spets och där körs han till bensinen tar slut har stallet utlovat. Hoppar inte Derby Clipper så blir det med stor sannolikhet han som håller farten i dödens och han faller själv på detta vilket öppnar för våra klart understreckade drag. Einar Celeber var hästen på allas läppar i våras, men har glömts bort snabbt efter några vårdslösa styrningar som gett dålig utdelning. Nu möter han sämre hästar än på mycket länge – får ej missas. Que Pasa är även han understreckad och kommer han bara ner i banan så ska den nyvunna formen kunna ge bra utdelning. Ivanhoe Diamant har spåret mot sig. Hästen var chanslös att svara Mr Forcami sist med liknande förutsättningar och hästen behöver tur, vilket vi hoppas på. Dontfencemein släpper vi inte trots dåligt läge. Hästen har en grym toppform och var inte långt efter Derby Clipper sist trots en tråkig sistasväng i fjärdespår.

Rank: a 8. B 4,7,1,11,9,3,5,10. C 12,2

Avd 2

Här blir Stig-Erik mycket stor favorit med Highlight Brizard, men vi är inte lika övertygade som spelkollektivet då hästen inte är speciellt snabb.

Be Mine Pellini kommer som det ser ut till spets och släpper sedan till favoriten. Samma sak förra gången de möttes och då blev hon kvar med allt i rygg. Hon är snabb och såg fin ut på ny balans senast – storvarning. Drop In L.B är hästen som kan ställa till det i spetskörningen. Med den vinklade vingen kan han sitta i spets efter första sväng. Då släpper man inte och det gör loppet än mer öppet. Rysare nummer två är Quality Control som sett mycket fin ut på slutet. Sist gick han en ruskig långsida i tredjespår och blev avslagen på upploppet. Med lite mildare resa blir han riktigt intressant!

Rank: A 4,3,7. B 8,1,6,9,2,10,12,5,

Avd 3

Gulddivisionen ser riktigt kul ut denna vecka och vi streckar på.

Ledaren kommer att har bäst chans och det gäller att hitta denne. Vi gör så att vi tar de fem första spåren och tror att det räcker för att ha hästen som körs i pik. Fördel för Intoxicated som enkelt tog spets sist han hade dessa förutsättningar. Vi blev mycket imponerade av hästens avslutning sist och håller honom som klar etta i tipsen. Värst emot är Giant Superman som hela tiden gör bra insatser utan att få vinna. Nu har han en viss chans att hålla spets och därifrån förlorar han sällan. Standpoint är mycket bra i runden, men har behandlats efter senast och vi tror han får svårt om formen inte är på topp. Vi betalar dock för hästen, med viss tvekan. Global Glide kommer från Sur-Åkes fantomstall och har visat sig bra nog att slå vilken häst som helst med rätt resa. Vi tror han har bra chans om han hittar ner i bra slagläge. Sist med på lappen går S.J´s Photo som inte vinner ihjäl sig, men sällan heller gör bort sig. Nu kommer hästen att få en vilsam löpning och kan spurta ner samtliga.

Rank: A 2,1,5,4. B 3,6,9,11,7,8. C 12.10

Avd 4

Veckans jämnaste löpning i våra ögon. Flera av hästarna är osäkra, men kapabla när de håller sig till trav. Vi streckar på och garderar oss därmed för flera galopper!!!

Roligaste strecket är helt klart Incredible Accent som gått från klarhet till klarhet på slutet. Hästen har sett lite seg ut, men ska nu köras barfota för första gången och det tror vi blir en riktig höjdare. Klar etta trots att han endast är streckad på 27 procent. It´s A Face är en galopplysten kuse som dock senast visade vad han går för. Felfri är han med på linjen. Bart Sjöhammar är en trög gynnare som dock börjar piggna till. Fullt godkänd från spets sist och klart streckvärd till ynka tio procent. Sahara C Four hade varit ett spikbud med framspår, men från bricka tolv ska hästen ha svårt. Han går med på sin fina form trots allt. Centary Tooma ska med på sin fina speed och United Ås är tre gånger bättre än raden utvisar och blir farlig att missa.

Rank: A 2. B 6,5,12,11,4,10. C 3,9,1,7

Avd 5

Första spiken kommer här och dessutom med full form och bästa läget.

Sogå Benito ser et som en häst utöver det vanliga och med dessa optimala förutsättningar ska han ha mycket god chans att spåra runt om. Hästar med den härliga träffprocent som han uppvisar trots snabb klassklättring brukar var pengarna på banken.

Rank: A 1. B 3,2,6,10,12,9. C 5,11,4,8,7

Avd 6

Vi spikar vidare när hammaren ändå är dragen. Denna gång dock med en aningen mer krokig spik.

Från spår åtta går det sällan att brisa till spets och sedan hålla hela vägen. Men efter strykningan av Access Tooma ska Joel Cortina inte vara helt chanslös att nå pik. Med avsaknad av startsnabba hästar invändigt kan Ludde sitta i spets efter 500 körda och hästen har visat på slutet att han pallar att gå i hårt tempo hela vägen. Spik till låga 14 procent!

Rank: A 8. B 3,12,11,10,2,7,4,9. C 6,5

Avd 7

E3-finalen kommer inte att vinnas av loppets stora favorit om ni frågar oss. Sinou Madrik är streckad på 70 procent och han kommer att falla som fura!

Berghs häst må vara hur stark som helst, men är lika snabb som min mormor. Över längre distans hade det inte varit någon tvekan, men nu kommer hästen att få gå i dödens på Lisa´s Big Boy och bara det är tufft. När sedan halva fältet består av tvärspeediga hästar på väg uppåt i form kommer Madrik att tvingas kapitulera. Vi varnar kraftigt för Red Hot Dynamit som tappade 60 meter på gunga i kvalet, men sedan gick neråt 1,13 2000 meter i sin upphämtning – utan att vara bottnad! Zola Boko är kanonspeedig och från andra utvändigt är han värd ett streck. Nästa tokrensare som går före storfavoriten hittar vi från spår åtta. Leonas Yannic har viss chans att nå rygg ledaren och därifrån blir han hyperintressant då han är blixtrande speedig . Hästen studsade i mål med allt kvar från rygg ledaren sist!!!

Rank: A 11,6. B 3,8,4,2,12,7. C 9,1,5,10

Stora systemet: 2400 Rader / 1200 sek

1. 1,4,7,8,11
2. 3,4,7,8
3. 1,2,3,4,5
4. 2,4,5,6,11,12
5. 1
6. 8
7. 3,6,8,11

Lilla systemet: 384 Rader / 192 sek

1. 8
2. 3,4,7,8
3. 1,2,4,5
4. 2,4,5,6,11,12
5. 1
6. 8
7. 3,6,8,11