Från att förra veckan se favoritbetonat ut så ser det denna vecka betydligt svårare ut. Dubbeljackpot som lök på laxen och vi har förhoppningar om stora pengar.

Tipsen förra veckan blev inte som sig bör då flera sena strykningar ställde till det. Som tur var så blev utdelningen två Big Mac-menyer med kaffe så det kan vi verkligen vara utan.

Vi testar att köra helt spiklöst på stora systemet denna gång och spelar istället lite mer på kvalitet.

Avd 1

Steel Pepper är rättfärdig storfavorit efter att förra veckan tvålat till Opal Viking. ”Hästen är bäst bakifrån” säger Stig H och det är inte säkert att hästen laddas för ledning. Underligt tycker vi då hästarna på start inte är några monster.

Vi tror dock att Adielsson tänker annorlunda och att Pepper sitter i spets efter 500 meter, Supierior Dust tar spets för att släppa till Erik. Pepper lämnas ensam på lilla lappen, men på stora vill vi även ha med Teaser Elegance. Hästen som definitivt går bäst bakifrån kommer från en enkel viktoria och om Stigs häst är aningen sämre än sist så är det Svanens springare som är bäst. Två hästar känns tryggt.

Rank: A 5. B 11,3,8,10. C4,1,2,6,12,9

Avd 2

Även här ser de ut att stå mellan två hästar. Chimall T.T hade utan pardon spikats från framspår, men nu är det frågan om han kan plocka in de närmare 20 meter extra som spår 12 innebär på Friday Starlight.

Att Chimall har kunnandet att vinna från spår 12 vet vi, men han får inte ha otur på vägen då marginalerna denna gång är mindre. Lägg därtill att hästen inte rest lång innan så vågar vi inte spika. Vi tar naturligtvis även med Finnens häst, men när två träter så vinner en tredje säjs det ju och vi betalar även för Louise Chap. Hästen var klart akterseglad av ovan nämnda duo sist, men nu ska hästen springa utan dojjor för första gången och han är klart streckvärd.

Rank: A 12. B 2,7,1,3,5,9. C 11,4,8,10,6

Avd 3

Här börjar vi sticka ut ordentligt och säger att Commander Crow är i stor förlustfara. Han kommer att få gå först i andraspår och möter hästar som kan avsluta sekunden snabbare upploppet ner.

Jaded är den självklara ledaren av loppet och han säljer sig dyrt från piken. Han gick 11,7 från spets i somras som knappt slagen och han kommer att ge kråkan en riktig värdemätare. Adams Hall har nu ett par lopp i kroppen och han sår riktigt bra ut sist som tvåa. Hästen slipper denna gång stå för farthållningen och han blir farligt upploppet ner. Vår stromvarning denna vecka är dock Svanens andrahäst i loppet. Narval Décajeul gick rappt efter galopp sist bra chans och som streckad på sju procent är han ett fynd.

Rank: A 3,5,4,7. B 6,1,2

Avd 4

Veckans jämnast streckade lopp. Flera hästar kommer med goda prestationer i bakficka och det krävs några djur för att känna sig säker. Vi tar med fem som vi har feeling för.

Senso Unico var vi torskar på för tv veckor sedan. Hästen var klart förbättrad mot gången innan och det kostade oss några tusen. Denna gång tar vi med honom och erkänner ännu en god tränarinsats av Goops. Jean Doblel är en häst som vi gillar. Hästen hade varit ett spikförslag om han stått bättre till i listan, men då hade vi å andra sidan inte kunnat jobba in honom till låga 11 procent. Allram A.E är en springare som står på tur för seger. Melanders kuse har varit ute mot tuffa kullkompisar på slutet och hävdat sig på ett godtagbart sätt. Lättare emot denna vecka och sju procent är ett skämt. Robin K går med även han. Ludde är mycket uppåt på treåringen och han brukar känna sina djur. Sist ut ur gropen är Power Victory. Hästen har mycket hög kapacitet, men kräver att det serveras på silverfat. Det kan det mycket väl göras denna gång då han med garanti får draghjälp från bakspåret.

Rank: A 5,8. B 6,9,4,10, 2 C,1,7,11,3

Avd 5

Här gör vi på nytt ett försök att fälla Järvsöfax. Denna trotjänare har inte sett lika bra ut sen hans senaste skada och även om han fortsätter att vinna. Persson ska prova hästen barfota runt om för första gången (bortsätt från barfota bak och plastade framhovar en gång) och då hästen har dålig kvalitet på sina hovar kan detta lika väl verka negativt på hans prestation.

Lundås Emelie slår Faxen är som helst. Den dagen som hon får smyga fram till upploppet flyger hon förbi Persson och varför inte redan i dag! Vi väljer även att ta med Mörtveldt Jerkeld som ser ut att kunna komma till spets. Hästen har allt som oftast fått tunga lopp och gjort det bra. Nu har han läget och i våra ögon en bra segerchans.

Rank: A 9,3,7. B 2,6,5,8,1,4

Avd 6

Här vill vi se en riktig skräll. Vi streckar bara Next Tee av de mest påpassade och anser att övriga som spelarna streckat ordentligt står med ganska dåliga förutsättningar.

Victory Love har inte vunnit på ett tag, men har haft mer otur än Gaylord Focker. Hingsten är lättplacerad och stark och bra nog för seger. Från bakspår tar vi med tre nästan ostreckade pållar. Alla har dock en riktigt vass avslutning och samtidigt toppform. Alla tre kommer att profitera på det höga tempot som vi utläst i loppet – First Chill, Sobel Alex eller Ganador oss kvittar det men vi blir lika glada vem av dem som vinner…

Rank A 1,6,9. B 10,11, 8,4,7,2,11,5,3

Avd 7

Vi avlutar med ett tvåhästarslås och båda från bakspår. Även här läser vi tufft tempo och det gynnar båda våra djur.

Excalibur dansade undan lätt från spets sist. Hästen har en ruggig kapacitet, men står mentalt på samma nivå som min tvååring. Kan Daniel Olsson bara lura honom som jag lurar pojken så är chanserna goda då han verkligen kan flytta på sig när han går bakifrån. Vårt miljondrag i loppet är Khabibulin. Hästen spurtade mycket bra sist och med lite flyt på vägen hade han stått som segrare från samma läge. Khabibulin är helt oöm för positioner och vi anser att hen är helt bortglömd denna gång.

Rank: A 10,12,6,9,1. B 2,5,4,11,3,8,7

Stora Systemet: 3600 Rader / 1800 Sek

1. 5,11
2. 2,7,12
3. 3,4,5,7
4. 5,6,8,9,10
5. 3,7,9
6. 1,6,9,10,12
7. 10,12

Lilla Systemet: 360 Rader / Sek 180

1. 5
2. 2,12
3. 3,5
4. 5,6,8,9,10
5. 3,7,9
6. 1,6,9
7. 10,12