Då var det dags igen! Nya chanser, nya miljoner och nya pre-känslor som miljonär. Visst är det härligt att vara miljonär några timmar i sinnet varje vecka innan loppen är avgjorda! Förra veckan satt jag och möblerade om tv-rummet och fan vad bra det blev..!

Vi har några roliga drag denna omgång och även om det från början kändes som om utdelningen skulle stanna på runt 786 kr så kan det nu bli lite roligare med strykningen av Camilla Highness. Två sunda spikar på stora bladet och tre på lilla. Men vi vill nog ha det till att alla tre har riktigt bra chans så vågar ni spika alla tre och måla på ordentligt i övriga lopp.

Välkomna ska ni vara till Gävle i alla fall och varsågoda för här kommer analysen:

Avd 1

Vår ena spik från förra veckan är ute på nytt. Carmel bjöd på ett härligt formbesked och ni som tog rygg kan ha gjort en fin hacka. Denna vecka är förutsättningarna bättre och både spår och distans är att föredra. Hästen är helt oöm för positioner, men är snabb ut och lednigen är ju som bekant att föredra på korta häcken. Spik och trots att hästen är streckad på åtta av tio lappar så är det bra dumt att spekulera i förlust.

Värst emot är annars premier Leage och en frisk Max Hönez. Den sistnämna har dock haft hovböld i veckan och ”finnen” är tveksam. Victor Bris hade varit klar andrahäst med bättre läge, men är nu helt bortlottad.

Rank: A 3. B 2,8,7,5,4,12,1. C 6,9,10,11

Avd 2

Här sticker vi hut hakan rejält och framhäver Lady´s Photo till första häst och vi tror hon har en mycket fin uppgift här. Streckad på 15 % och är ett av spikförslagen på lilla lappen. På stora tar vi dock med tre hästar till för att vi har råd…

Lika klar två i loppet är lill-goopen med Edine. En stor rejäl häst som dock är lite valpig och hängig i sin stora kropp. Vi tror att hon för svårt att komma till piken och då för hon stå tillbaka för vår etta. En häst som visat fin uppfattning är My Golden key. Hästen är obesegrad och var bra sist även om hon fick ett bra lopp när hon tog över ledningen. Spå r två är inte optimal och är här lite väl stor favorit i våra ögon. Vi höjer även ett varningen finger för Iritza Gel som denna gång är kraftigt kuskförstärkt. Hon var bra från ledningen sist och kan mycket väl ta hand om spets även här.

Vi väljer att ta bort Festis i loppet. Hästen har visat fin inställning i enklare gäng, men ser inte ut att vara en häst för de stora loppen. Hon är liten och ansenlig och i våra ögon är hon begränsad.

Rank: A 4,6,2,1. B 3,9,5,7,10. C 7,11,12

Avd 3

Nu när storfavoriten ströks ser loppet mycket trevligare ut för oss spelare. Även om vi inte hade lämnat Camilla Highness ensam på systemet så är loppet ändå lite mer svårlöst spelmässigt nu.

Spring Ray tror vi har en fin chans nu. Hästen har dock varit svår att få igång känns det som och vi vill se ett jämnare prestationsspann innan vi vågar utnämna honom till någon klar vinnare. I denna omgivning hade det varit riktigt roligt att se vad en häst som Scarlets Aino skulle kunna göra från spets. Hästen stod inte att känna igen sist på Valla men trivdes inte med banan och kommer att göra ett bättre lopp nu. Vågar Hans-Owe ”Rödfnas” Sundberg släppa loss sin springare från start så kan det mycket väl bära till spets och sedan hålla in i mål. Digger Crown är en häst som man år efter år tror ska vara slut, men han har massor av kattliv och kan mycket väl få en fin säsong även i år. Ett lopp i kroppen och ”farfar” väl vara vinnaren. Vi tar även med Robinson Starlite som var kanonfin sist. Hästen flög fram efter invändig resa och log en så pass bra häst som Citation. Han kanske är spetsfavorit här och det är inte omöjligt att han provar att köra där.

Rank: A 5,8,10,2. B 4,11,3,7,9,12,6

Avd 4

Moe Tor blir stor favorit denna gång och det kanske med allt rätt. Hästen serverades dock ett optimalt lopp sist och det krävs nog något liknade om det ska gå vägen på nytt.

Lundås Emelie sågade vi sist, men hon gick bra och ser bättre och bättre ut. Hon kan verkligen flytta på sig och tar hon bara rygg på favoriten på slutrundan så kan hon vara vinnaren denna gång. Spangmigutten blir farlig att ignorera här. Hästen får denna gång en kusk med både ögon och armar – vilket i våra ögon är en ganska stor fördel. Vimseld, Fakse och Kasper Mollyn går med på lappen och det känns heltäckt.

Rank: 14,10,1. B 9,6,11,3,5,13. C 15,12,4,3,7,8

Avd 5

Nästa spik kommer här och ju mer vi läser loppet så känns det som att det är hästen som ska ge oss de fina pengarna. M.T Buffet har varit bra i sina första löp för Lähdekorpi och han häller hästen högt. Nu får hästen visa vad han går för på fin bana och vi ror att han blåser den till slut och 27 % smakar fågel.

Medow Zoot är dock ingen duvunge som man bara sågar när han nu har lopp i kroppen. Hästen har dock bakspår/innesår på volten och han kommer att få lägga mycket krut på att ta sig fram till täten om han inte har mycket tur. Vi räknar med att han inte har denna tur och då är M.T. Buffet redan i mål. För er som inte tror på någon av de två nämnda så är det Golden Tilly och Giddman som ligger näst på rankingen. Båda Hästarna har fin form, men väger i våra ögon för lätt här.

Rank: A 9,8. B 11,5,1,6. C 3,7,10,12,2,4

Avd 6

Omgångens mest svårlösta i våra ögon. Vi ta med inte mindre än åtta hästar och hoppas att det skräller till ordentligt.

Bästa hästen är utan tvekan Fast Marke. Hästen brottas dock med ett uselt läge och har bra ett löp innanför västen. Vi är lite sugna på Coktail Zon som har varit riktigt bra på slutet. Hästen kan öppna och har formen helt på topp. Rasmus Eme är en häst som Bergharn anser vara riktigt bra efter att han kört den två gågner på rad. Hästen kan öppna bra enligt tränaren och det ska bli kul att se vad han kan uträtta om han kommer till spets. Mr Big Step gör gedigna insatser var gång, men är sårbar om han inte kommer till spets. Gör han det kan han mycket väl vara vinnare. Temanyl har sämsta läget, men är riktigt bra igång för dagen. Med Öjje i jollen kan hästen dock komma till även härifrån och blir farlig att lämna utanför. T.M. Avenue, Caddie Comet och Sport Brodde r även de med på bra form.

Vi betalar inte för Electra Bac som inte kan öppna nämnvärt. Hästen var bra i dålig omgivning sist. Här hamnar hon för dåligt till för att vara med att göra upp om segern.

Rank: A 11,2,5,6,7,8. B 10,12,3,1. C 9,4.

Avd 7

Fyra hästar får räcka för vår del i avslutningen. Första häst är Cadeau K. men här är läget värsta boven. Hästen hade bara slagläge förra gången, men hoppade då. Hästen har några lustiga galopper i raden och är inte helt rumsren.

Barfine Player var riktig maffig att titta på sist i värmningen innan loppet. Hästen hoppade dock när bilen släppte och den dagen var förstörd. Formen är dock fin och hästen ska med på alla seriösa system. Min Narkissos har sett bra ut i de två senaste framträdandena. Hästen har fin kapacitet och kan skrälla med rätt resa. Spets tar Simb Luke och han gick bra i samma position sist. Nu har hästen dock inte startat på två månader och den kan saknas lite för mycket för att han ska håll undan.

Avslag på What A Man. Hästen var bra för spets sist, men vinner inte ihjäl sig om man säger så. Hästen tar inte en längd på ettan och då är det god natt för hans del.

Rank: A 12,9,1,10. B 11,2,6,4. C 3,5,8

Stora Systemet: 3072 rader / 1536 Sek

1. 3
2. 1,2,4,6
3. 2,5,8,10
4. 1,6,9,10,11,14
5. 9
6. 2,5,6,7,8,10,11,12
7. 1,9,10,12
Lilla Systemet: 432 Rader / 216 Sek

1. 3
2. 4
3. 2,5,8,10
4. 1,6,9,10,11,14
5. 9
6. 2,5,6,7,8,11
7. 1,9,12

// Lycka till! Linus och Spela Spel.