Förra veckan är bara att glömma. Spikarna var inte så bra som vi förväntat oss och resultatet blev därefter. Vi tar nya tag nu istället och det känns som att Färjestad har lyckats få ihop en spännande omgång här.

Väder och vind är med oss och det kommer att gå att köra med valfri balans. Inga extra upploppsspår eller vinklad vinge finns att ta hänsyn till heller. Det ni ska tänka på är dock att upploppet inte är så långt och det kan vara lite tuffare att stå får långt bak.

Avd 1

Inledningen har många valt att lösta med ett streck i Mr Picolit. Hästen var fin i debuten för Åke och det kan mycket väl vara ett nytt förvandlingsnummer på gång. Vi har dock andra tankar i loppet och vill se mer av Åkes favorit innan han lämnas ensam på lappen.

Hamras One More har spetsläge och går ner något alldeles i hästväg, hehe, denna gång. Hästen har mött bland annat Kadett C.D och Global Money på slutet och gjort det mycket bra. Från spets måste hästen ha en mycket bra chans. Vidare vill vi även ha med två hästar till då det kan bli väl hård körning mellan de två i täten. Hultmans Aristocrat Boko och Il Leone är högkapabla och gynnas av hårt tempo. Draget är Il Leone som såg mycket fin ut sist och är på gång!

Avd 2

Denco´s Queenkilab är en fin häst som tidigare visat sig kunna öppna fint från innern och dessutom går fint i spets. Alla förutsättningar är perfekta och för oss är hon klar förstahäst i loppet.

Utmanare saknas dock inte och det finns flera dugliga hästar som har en helt annan hårdhet än vår förstahäst. Den vi gillar bäst och tror mest på är Operett Brick som vi hade spikat om hästarna startat på en bana med långt upplopp. Hästen är både stark och snabb samtidigt som Stenströmmers stall lyser form för dagen. Kite Face ser ut som en riktig häst och gick fint i sin comeback sist. Hästen är bra och måste räknas här liksom For My Life som Lähdekorpi känner mycket för och såg fin ut sist vi enkel vinst. Nirvana Grif har höjt sig barfota och ska gå så även här. Conrads Linsan och Spirit Of The Day står normalt för tufft på det rån dubbla tillägg, men båda har det lilla extra och vi vågar inte lämna dem utanför här. Miljondragen är Leonas Smilla och Tofu som båda gör gedigna insatser varje gång. Leonas Smilla ska dessutom gå barfota här och det ger 20 meter extra.

Avd 3

Här sticker vi ut hakan ordentligt och spikar emot allt sunt förnuft. Bakspår och tveksam form är normalt inget vi ser som positivt, men här kommer det att bli kört på ett sätt som gör att vi finner vår spik som sund.

Ett ursinnigt öppningstempo och de två mest streckade hästarna med dåliga lägen gör att Cuarcio Du Chene seglar upp mer och mer som en klar vinnare. Hästen såg fräsch och fin ut sist i sin comeback innan det slutade som vanligt i galopp. Det gick dock väldigt fort i kurvan där han hoppade och hästen behövde verkligen loppet. Nu är distans och banan bättre och vi spikar till 15 procent!

Avd 4

Klass II är lite lömskt och vi har vänt ut och in på loppet flera gånger utan att kunna lösa det på färre än åtta hästar. Det känns dock som lämpligt då flera av våra idéer betalar mycket bra.

Vår förstahäst är Figaro Sånna som verkar vara att rätta virket. Hästen har stabiliserats och kommer han iväg kan han öppna snabbt. Sist var han mycket fin i vinst från dödens och innan det satt han fast mot tuffa hästar och såg fin ut. Manalapan är en annan kul häst som äntligen börjat fungera. Hemligheten verkar vara det helstängda huvudlag som använts på slutet och då hästen alltid lovat mycket ser det ut som att det äntligen börjat lossna på allvar. Pampas S.I.R har uselt läge, men imponerade på oss sist. Hästen svepte ett bra gäng och vann plättlätt. Björn låter även ovanligt uppåt och då gäller det att lyssna! J.L ´s Bjuv har fin form och är snabb ut. Hästen har fin form och vi gillar det vis sett. Ett riktigt kul drag är A Real Rarity som bara lekte hem sitt senaste lopp från iskallt läge. Hästen trummade runt hela gängen och såg ruggigt spänstig ut – fyra procent smakar mumma! Två andra skrällar med fin form är Rydens Gilda och Jan Cahoot som båda går med på systemet.

Avd 5

Kallblodsloppet såg vid första anblicken olösligt ut, men lagom till lördag morgon uppenbarade sig en solklar spik. Prins Tabac står kanonfint till i loppet och som vi ser det är det spetsgaranti. Övriga kommer att få långt fram och detta är nog omgångens bästa spel!

Avd 6

Vi spikar vidare och går här på ren logik. Head Line har helt enkelt visat fantastisk form på slutet och från perfekt läge måste det vara en kanonchans. Hästen kan öppna mycket snabbt och enda gången hästen gått i spets vann han med halva upploppet. Enda orosmomentet är att det brinner under hjälmen på Åke och han kör allt för att ta över spets…

Avd 7

Avslutningen ser kul ut och det är många fina djur som har chans. Gossips Winner är det naturliga draget efter den minst sagt imponerande insatsen sist.

Hästen är dock bäst i spets och där kommer säkert Veijo att sitta med Orlando Croft som har bättre spår. Det kommer att bli en hård kamp hästarna emellan och vi har några riktiga rensare som vi bara måste ha med när luckorna uppenbarar sig i sista sväng.
Fly High Kemp är en flygmaskin som står med perfekt läge. Från rygg ledaren kan hon bli en obehaglig överraskning för övriga. Wood Laday är mycket bra i grunden, men har inte fått till det på slutet. Nu har han fint läge och kan öppna bra – god chans. Blue Rock hade sparat sist och är felstreckad något fullständigt här. Mycket bättre chans än de tre procenten som är just nu! Wiss Pen går alltid in i mål och Alandias Karisma gillar vi skarpt – båda går med!