Då var det åter dags för Unionstrav. Sverige och Norge gör upp om mycket prestige, även om det som så många gånger förr är Sverige i favoritskap. Det hela görs ju inte sämre av att det är frågan om en dubbel jackpott och 70 miljoner finns att hämta ut för en eventuellt ensam vinnare! Vi har snickrat ihop ett, i vårt tycke, mycket bra system med två kanonspikar!

Vädret ser ut att bli kanon och förutsättningarna för att köra med optimal balans är mer än goda. Annars vanligt trav utan extra upploppsspår.

Avd 1

Första avdelningen ser ut att bli en häftig fartfest med många startsnabba hästar som alla vill till spets. Det känns som att det kan bli stumma ben till slut och vi garderar.

Lotus Elan och Erik Adielsson ser ut att sitta på nyckel i början. Hästen har smugits igång och sist var han mycket fin när man valde att köra i spets hela vägen. Distansen är bättre nu och vi blir inte förvånade om han körs där hela vägen – dock osäkra på om hästen vinner då! Bästa hästen tycker vi annars är Lord Mirabelle. Hästen gjorde det fint i derbykvalen utan att räcka hela vägen. Hade hästen stått innanför Lotus Elan hade vi trott på kanonchans, men det luktar lite dödens och då kan det blir svårare. Mack Pointer står inte bra till, men har å andra sedan utvecklats fantastiskt på slutet. Hästen har verkligen visat sig trivas med livet och går det undan där framme är han hästen att se upp med! Hopplöst osäker, men grym när hon funkar är Fleetfoot Hanover. Hästen brukar stå som vinnare när hon går felfritt och måste räknas här. Espresso är en finfin norrman som ska vara snabb ut och därmed förväntas få en fin position. Med 50 procent i vinster vågar inte vi plocka bort honom i alla fall.

Avd 2

Första spiken kommer här!

Rockerfeller F har vi hela tiden tyck sett ut som en stjärna, men med ett mycket slappt intryck. Hästen är långklivande och effektiv, men det känns som att hästen har mycket mer att ge. Efter senaste insatsen tycker vi dock att bitarna faller mer och mer på plats och som hästen såg ut, efter att han fått ett mycket tufft lopp, som överlägsen vinnare, måste han ha toppchans här!

Avd 3

Vi spikar på och även nästa häst har visat fantastisk form i sina sista två lopp.

Jucy Face har gjort två lopp för Åke och som vanligt har hans nyförvärv sett ut som nya hästar när de startat. Jucy Face har lekt till sig två raka segrar och det har sett ut att finna hur mycket kvar i tanken som helst. Bara galopp emot!

Avd 4

Fjärde avdelningen är lågklassigt och tämligen jämnt. Vi streckar sju djur på stora lappen, men sticker ut hakan och singlar en tuff häst på lilla.

T Wall´s Damien har vunnit tre av fem starter i år och sist var hästen mycket fin vid överlägsen seger. Det snackas om barfotakörning dessutom även om Jorma, som körde sist, inte tycker att det behövs då hästen är så bra ändå! Säcken är värst emot, men står illa till. Hästen gjorde en fin insats sist och vann på styrka. Gången innan gjorde han det bra efter galopp och skulle det gå undan där framme gynnas hästen extremt. Rocky Winner varnar norrbaggarna för och det förstår vi så hästen vinner ofta och dessutom såg bättre ut än på länge i sin comeback sist. Cicerone är jämn och säker och ska gå barfota runt om här. Hästen är bättre så och tränaren är positiv – Björn i jollen gör ju inte ont det heller! Avanti L.M är miljondraget. Hästen är ingen vinnartyp, men är jämn och säker och står mycket fint till i loppet. Med rätt resa bli hästen farlig. Fantoccini är nog loppets ledare efter 500 körda. Sist var hästen överlägsen från spets, men möter här tuffare hästar och imponerade inte innan segern. Panter Noe har jaft problem och är mycket bättre än raden antyder. Nu har hästen ett kanonläge och med en smygare är han inte helt borta.

Avd 5

Isbjörnarna gör upp om 200 000 över två volter. Norrmännen selar ut flera bra hästar och ska ses som favoriter här.

Gomnes Tornardo blir stor favorit, men efter att ha läst på mycket i norska tipsen ska man nog inte lita helt på hästen. Han kan galoppera när som helst och då han inte mött då hårda hästar innan kan det bli för mycket för honom och det får bli ett frågetecken för alla streck. Vi garderar stort och främst med Indregaards Lilja som var grym sist hon var i Sverige. Hon slog kanonen Nordblomma efter ett mycket tungt slutvarv och vi var mycket imponerade av insatsen. Vi tycker detta är hästen att slå i loppet. Eöynland Kongen har mött de bäst i sin kull i Noge och gjort det bra. Hästen står med springspår och kan få loppet här. Storm Eld är kraftigt gynnad nu när man får använda spö. Hästen är dessutom startsnabb och från spets tycket tränaren att det är en kanonchans. Kjeltringen var bra när han vann i Sverige i somras och med den insatsen på näthinnan måste han räknas även här. Mel Odin är en stjärna i vardande, men ha varit lite tveksam på slutet. Han rankas ner på sitt dåliga utgångsläge och får visa mer för att motivera alla streck. Lix Mollyn är en snabb avslutare som sattfast med sparade krafter sist. Hästen såg fin ut och med rätt resa kan han skrälla till. Rino Dox kan mycket och verkar uppåt. Får han till det är det miljondraget i loppet!

Avd 6

Unionsloppet är dagens klo och det är ett riktigt fint lopp som presenteras här. Vi streckar fem hästar och tycker det ser heltäckt ut.

Hardy Ribb gillar vi skarpt och hästen såg grym ut som fastlåst sist och vann mot kanonhästar gången innan. Bra läge och toppform. Hard Cider har varit fin på slutet och vunnit mot bra hästar. Eldprov nu och han räknas tidigt. Crown Banker ska köras i spets om han kommer dit. Hästen har alltid visat hög kapacitet och är definitivt segerfarlig om spets nås. Sanity har varit fin i skymundan på slutet och går alltid bra lopp. Behöver hjälp med tempot från detta läge. Får han det räknas han. Le Cannibal är skrällen i loppet. Hästen såg fin ut efter invändig resa sist mot bla Joke Face och kan avsluta raskt från perfekt smygläge.

Avd 7

New Line har växt upp och blivit stor under sommaren. Hästen har alltid varit visat kunnande, men nu hävdar han sig mycket bra i toppgäng. Hans speed har utvecklats och tillsammans med sin styrka känns han som ett kul förstastreck här. Saston har vi varit lite tveksamma till innan då han varit mycket osäker. Nu verkar han stabiliserats och så han är stark som en björn ska han räknas tidigt. Stigaxelsixten är snabbast i gänget och kommer nog att dyka upp på linjen om han får ett lopp i ryggar. Barfotakörningen har tagit honom en bra bit upp i klasserna och han är alltid farlig med rätt resa. Parkin gillar vi skarpt och han är draget i loppet. Hästen har visat sig behärska alla distanser och hade han haft ett bättre läge hade vi rankat honom etta, men bakspår på tilläggsvolten är aldrig kul. Miljondraget är M.T Big Buisness som vann på ett snyggt sätt sist och satt fast med vinnarkrafter gången innan. Hästen är distansgynnad och det kan bli en obehaglig överraskning för många.