Unionstrav på nytt i Karlstad. Norrmännen har även denna gång försökt att skrapa ihop ett slagkraftigt lag som ska försöka vända förlust till vinst, men på pappret blir det svårt. Som spelare ska vi dock se det som klart positivt då det förs över drygt 20 friska miljoner från norsk sida och vi är inte sämre än att vi kan ta dessa utan dåligt samvete.

Färjestad står som vanligt för värdskapet och loppen ser lite småkul ut. Två bra spikar står att finna och blir det inte för mycket regn ska valfri balans kunna användas. Tänk dock på att mycket regn på Färjestads bana kan göra den hård och det ställer till det för vissa barfotadjur.

Avd 1

Inledningen blir inte enklare av att det är flertalet norrbaggar med. Det är bra att erkänna att kunskapen inte är som önskas om alla startande, men utifrån våra norska kontakter har vi kommit fram till följande.

Inga norrmän bör ha att göra med segrarna här. Det står framförallt mellan Callela Dow Jones och Zilverboy Worthy. Frågan är om Nurmos häst ska gå felfritt eller ej. Det troliga är att han gör så och att galoppen senast berodde på att han testades barfota runt om för första gången. Normalt är han snabb ut och från spets blir han svårslagen. Zilverboy däremot gick klart över förväntan barfota runt om första gången sist. Han länsade undan plättlätt och gör han om detta blir han farlig. Sammarco har hovar till att gå barfota denna gång och blir med det rappar – ska med. Liksom Göstaville Håleryd som provat, och gjort det bra, i Derbykvalet på slutet.

Avd 2

Pinball Wizard ställer vi först på listan i långloppet. Våra norska ögon och öron har haft koll på denna springare under lång tid och hävdar med bestämdhet att det är en häst med mycket bra from och kapacitet.

Hästen har hävdat sig mycket väl i norska toppen. Trots att han inte ha så mycket pengar på sig har han gjort det riktigt bra i tuffa omgivningar. Lång distans är även det ett plus så till 12 procent är han omgångens drag! Tryffel är även han helt bortglömd här. Hästen har gjort det bra mot kulltopparna innan och sist var han påpassad från dåligt läge på V75. Nu har spelarna tydligen glömt detta och lämnat honom som bästa chans på startfållan till under tio procent! Elliot Hall när hästen med bäst kapacitet om ni frågar oss. Han är dock inte rumsren och med tre felfria avgångar på rad ligger en galopp närmare och närmare förekommande. Vi garderar då han i våra ögon är för stor favorit. Niller har inte fått till det på slutet och betalar väldigt bra denna gång. Hästen gillar distanden och enligt stallet är Åke väldigt nöjd med sin häst för dagen. Global Limousine är jämnheten själv och vekar inte ha några svagheter. Det enda frågetecknet vi har är hur han klarar distansen, men det ska säkert inte vara några större problem och han är ett givet streck. Nonstop är bra varannan gång och sist var han dålig så då måste han vara bättre nu , bra kapacitet. Tjacke Gold är en långskubbare av rang när han fungerar, vilket han dock inte gjort på mycket länge. Sist var det dock ett stort steg framåt och vi gillar hästen som går med på klar uppåtform och distansplus. Hunter Brodde gillar vi och han går med som skräll tillsammans med Wiss Pen som sällan gör ett dåligt lopp.

Avd 3

Första spiken slår vi in i unionsloppet. Det står mellan två hästar, men som vi läser det har vår spik flest plus i ryggsäcken.

Yanantin Boko är riktigt snabb ut och har bra chans att snuva åt sig spets. Värsta motbudet, Device, står innanför, men hästen är så mycket bättre bakifrån och vi läser det som att Hockey släpper. Device har en tendens att vika ner sig från spets och Yanantin visade för tre starter sedan att dödens inte stör så – bara spik!

Avd 4

Här var vi länge inne på att spika Nuroms Höwings Oh Titan som han håller väldigt högt. Vi såg honom dock näst senast, när han enligt stallet var sjuk, men han såg inte ut som någon elithäst. Han hoppade även bort sig sist och med dessa två starter i bakhuvudet garderar vi.

Hello Dolly vann mycket lätt sist för Åke. Hästen gick då barfota runt om för första gången och det gjorde mycket gott. Hästen verkar rapp och med rätt resa fåt övriga hålla i sig. Yatzy ser även han ut att vara av rätt sort. Sist vann han lätt från spets och gången innan slogs han av en topphäst som Putte Topline, vi vill varna kraftigt för hästen trots läget! Matrix går sist med på lappen. Hästen har imponerat så smått i Danmark på slutet och i toppfrom ska han räknas.

Avd 5

Kallblodsloppet brukar vara vigt åt norrmännen och som det ser ut även denna gång.

Bäst chans ser Tao Prins ut att ha. Hästen har mött bra hästar på slutet och vunnit trots galopp. Nu har han springspår och är hästen att slå. Lome Mix är nästa norrman på tur. Normalt gör hästen inga dåliga lopp, men förra gången var han kraftigt nedsatt av sjukdom. Nu rapporteras hästen mycket fin på nytt och i normal författning räknas han tidigt. Knell står med perfekt läge då han är snabb ut och älskar att smyga med i ryggar. Kommer luckan blir han mycket farlig. Greis Vinn radade upp segrarna innan sommaren, men har varit i en svacka på slutet. Vi såg hon dock vinna när han var som bäst och vet vad han kan – måst med. Farmfurir kom bort sist i ett snabblopp och det är bra att konstatera att han inte var snabb nog. Nu är distansen bättre och han är skrällen i loppet.

Avd 6

Efter många sorger och bedrövelser såg det dock äntligen mycket bra ut för Sundsvik Saigon sist. Sundsvik har inte sett helt rytmisk ut i sina starter på svensk mark innan och det är något som stört honom. I senaste loppet såg han dock lätt och ledig ut. Hästen kom till Elitloppshelgen med bästa rykte, men var inte körbar till slut och förlorade från spets. Nu har hästen spetsläge, oerhört startsnabb, och därifrån säljer han sig mycket dyrt.

Avd 7

Avslutningen ser ut som ett riktigt getingbo och det krävs åtta streck för oss att lösa. Vi lämnar alla norrmännen utanför och tror stenhört på svensk seger.

Draget inleder vårt resonemang och det är Estancia. Hästen spurtar alltid bra och var mycket bra i stochampionatet för två månader sedan. Hästen visade då en enorm uppryckning och vi tror hon blir farlig här! Sharapova står lite lilla på det kan tyckas, men hon har en gudabenådad avslutning som hon visat håller i många hundra meter. Vi tror hon söker rygg på Frillan och dyker upp på linjen. Frillan Filiokus står även hon med två tillägg, men med den hårdhet hon besitter kan hon mycket väl vara först i mål här. Perfect Light har svikit lite på slutet när hon bjudits på hårdare resor. Hästen är bra, men inte värd alla streck då vi tycker hon är bäst med smygare. Edda Dreamcatcher måste med. Hon har varit jättefin vid två raka barfota. Visst vann hon med krafter kvar och det har hon nyttan av här. Olivia Lavec gilla vi, men pass upp då hon sprungit på sig mycket pengar på kort tid! Rania är bra, men har tråkigt rad. Skulle hon dock få till det vet vi att hon duger gott i ett sällskap som detta och blir rysaren i loppet. På start är det bra en som duger enligt oss. The Editor får bära startvoltens fana och går med som sistahäst.

Stora systemet: 5760 rader / 2880 sek

1. 6,7,10,12
2. 3,5,6,7,8,9,10,12,15
3. 7
4. 1,5,8,9
5. 1,7,8,12,14
6. 4
7. 5,7,8,9,10,13,14,15

Lilla systemet: 405 rader / 202,50 sek

1. 7
2. 3,5,6,7,8,9,10,12,15
3. 7
4. 1,5,8
5. 1,7,8,12,14
6. 4
7. 7,14,15