Sverige mot Norge på Färjestad är alltid en trevlig tillställning och ett kul inslag i den vanliga V75-cirkus. Som i fjol känns det dock som att Norge står sig slätt i konkurrensen och vi tror att merparten av vinnarna kommer från Sverige.

Vi bjuder denna vecka på en klar och en riktigt kul spik och det känns som en mycket spelvärd omgång. Flera hästar som är lågt streckade tycker vi har goda segerchanser och det ser ut att kunna bli hög utdelning.

Banan ser ut att bli fin och vädret ska bli bra. Banan är snabb i sig, saknar open stretch och bil med vinklad vinge vilket borgar för kul lopp.

Avd 1

Vi öppnar starkt och spikar högkapable Trade East. Hästen är helt oöm för positioner och har toppform. Vi tror att han tidigt får överta ledningen och blir mycket svårslagen – veckans bästa spik!

Rank: A 5. B 9,7,3,6,1,12. C 4,2,10,8

Avd 2

Med ett par överstreckade hästar i loppet söker vi vinnaren bland några susare och tror oss ha en bra vinnare som förstahäst.

Monday Morning har imponerat så smått på slutet och dyker upp med full form. Hästen har vunnit den tunga vägen och vi, liksom tränaren, tror hästen går bra även över längre distanser. Nu ska den speedige springaren dessutom gå barfota runt om för första gången på länge och vi blir inte förvånade om han står som vinnare till glatt odds. Mysterious känns även han som lite bortglömd i loppet. Hästen gick bra mot övermakten för två starter sedan och sist var han klart bra som tvåa. Nu har han ett fint läge och ska räknas över en för honom passande distans. Hardy Ribb gillar vi och han är ett måste kupongen. Pappa Adielsson startar sällan sina hästar på V75 utan att veta att deras chans är god. Sist med slinker B.W.T Warrior. Vi har alltid hävdat att det bor en stjärna i hästen och han har börjat släppa till mer och mer. Nu återkommer han efter vila, men är så kapabel och distansgynnad att vi inte kan lämna honom utanför lappen.

Rank: A 3,1,4. B 11,5,7,6,9,10. C 2,8,12

Avd 3

Kallblod med tilläggshästarna som vinnare i proppen. Flera av tilläggshästarna står bättre till än vanligt och speciellt två som vi tror mycket på.

Amor Even tycker vi är en häst som inte haft rätt utdelning i förhållande till kunnande. För två starter sedan gick han in på upploppet i klar ledning, mot mycket tuffare hästar än dessa, men galopperade oturligt. Vi tror hästen är med på linjen här. Stamping har stått med två tillägg i tidigare lopp av samma karaktär som detta. Nu slipper han ett och står dessutom med springspår från tillägg vilket gör att han kan vara framme i den främre träffen omgående. Vildvitter blir väl påpassad här efter sin vinst sist. Hästen behöver inte skämmas för den, men fick det kört rätt i halsen och är översteckad. Vi vågar dock inte plocka bort honom och betalar med viss tvekan. Rensaren heter Gann Pål och är underligt lågt streckad. Hästen är mycket bra och har matchats för detta lopp under en lägre tid. Hästens tränare är normalt ingen som sticker ut hakan, men här låter han mystiskt uppåt och det kan vara miljondraget!

Rank: A 8,14,5. B 6,10,15,1,9,2,12. C 7,11,4,3,13

Avd 4

Här finner vi veckans mest tveksamma favorit i Derby Winner trots att han är obesegrad. Sist vann han ett trist lopp på Jägers och travade allt annat än bra. Nu får han möta några som kan vara för bra till slut så gardering är att rekommendera.

George Kemp ser vi som norrbaggarnas bästa chans i omgången och spikar på lilla utan prut. Hästen är gynnad av distansen och rapporteras i kanonform från Norge. Vår andrahäst, Joystick Ribb, imponerade storligen under sommarmånaderna då han vann två lopp med halva upploppet. Nu har han tränats på en längre tid och rapporteras fin i träning. Han är dessutom snabb ut och kommer att hamna bra till. Draget i loppet är Loppihan Bronzit. Hästen gick mycket bra för Svanstedt sist som den som drog tåget i tredjespår i 600 meter. Hästen kan öppna bra och bevisade sist att hon kan göra mycket jobb själv 16 procent är mycket lockande.

Rank: A 10. B 7,6,4,11. C 2,5,8,9,12,3

Avd 5

Med I´m A Billion Face struken står loppet mellan två hästar. Vi tar ställning och tror hårt på Victoria Bob från perfekt läge. Hästen är snabb ut och kommer hon till ledningen tror vi hon vinner i sju fall av tio. Missar hon spets ska hon ha bra chans ändå då hon även går bakifrån. Nu har hon lopp i kroppen och rapporteras klart uppåt i träning. Värst emot är Lemond som bara bli bättre och bättre. Nu har hon kluriga spår fyra i volt och det är inte optimalt. Vi tror hon är tvåa här, men ni som har pengar över kan dock strecka två.

Rank: A 1, 11. B 14,15,2,7,5,4,3,12,8,13. C 10,3

Avd 6

Från början tyckte vi loppet var vikt åt Svanstedt, men ju mer vi läste ju mer tveksamma blev vi och tillslut hamnade fyra djur på lappen.

Ryan Trot har sett lite bättre ut på slutet efter att varit i Frankrike och tränat. Han har inte vikt ner sig i slutet av loppen som innan och då det är garantispets härifrån blir han svårknäckt. Ceasar Sånna är en kapabel trashank som alltid går bra efter vila. Nu har han bra spår och det vi hört är att Gooparna tror på bättre chans än de väljer att gå ut med – något lurt är det här. Joel Cortina gillar vi och han är åter fin i jobben på Vomb. I grunden är han jämn med favoriten och han ska med.

Rank: A 5,2,3. B 4,8,1,10,6. C 7,9,11

Avd 7

I avslutningen är det lite bära eller brista för hästen i loppet. Fisher King är obesegrad felfri och kommer nog att vara så även denna gång om han inte hoppar. Vi tycker dock att innerspår på tillägg kan bli lite stressigt för den nervige hästen och garderar stort.

Titan Silk är en bra häst som gör sin andra start för Adielsson. Bra spår och distans gör att han ska streckas tidigt. Alshagir Pasha har blommat ut hos Svanen och kan spurta hysteriskt med rätt resa – tidig här. Samtliga på tillägg (förutom favoriten) tycker vi är understreckade i förhållande till kapacitet. Samtliga går med på lappen, men vi gillar speciellt Totti T Dream och Kabir som avslutar snabbt. Farlig att missa blir även Moutain Drew som matchats mot de bästa i kullen på slutet. Nu står hon bra inne och med en smygare kan hon vinna.

Rank: A 11,6. B 10,12,15,14,2,13. C 5,3,8,9,1,4,7

Stora systemet: 2048 Rader / 1024 Sek

1. 5
2. 1,3,4,11
3. 5,6,8,14
4. 4,6,7,10
5. 1
6. 2,3,4,5
7. 2,6,10,11,12,13,14,15

Lilla Systemet: 384 Rade / 192 Sek

1. 5
2. 1,3,4,11
3. 5,8,14
4. 10
5. 1
6. 2,3,4,5
7. 2,6,10,11,12,13,14,15